• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Tady je ještě faktura od TWE - típanec z mailu:

MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Jo, tady je screenshot z bankovnictví.

MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Tak, chlapi, už jsem to spočítal:

Celkem mi TWE strhlo z účtu 22 239,42 Kč, takže dejme tomu 22 240,- Kč. Objednávka byla za celkem 797,57 GBP, takže to dělá 27,88 Kč za 1 libru.

Rozpočet na jednotlivce je tady:
    - Stepní vlk: 1 861,30 Kč
    - STQ: 1 861,30 Kč (měli jste s Vlkem stejnou flašku)
    - Kocourek: 1 996 Kč
    - Wildenbury: 3 397,50 Kč (nezapomeň, že se se STQ dělíš napůl o Supernovu, která stála 2 469,20 Kč; jestli mi chcete každej poslat půlku nebo se vypořádáte spolu a pak mi to pošle jen jeden je mi jedno)

Ostatní whisky jsou kámošů mimo Nyx, ty zkásnu bokem.
    Detailní rozpočet je tady: https://spreadsheets.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AhoJgzIvwHXwdEpTaWVuU3lWblZSQUlsVW1IVHhWSGc&authkey=COvk3sUB&hl=en_GB#gid=0

Pro lidi bez Gmailu tady: https://spreadsheets.google.com/spreadsheet/pub?hl=en_GB&hl=en_GB&key=0AhoJgzIvwHXwdEpTaWVuU3lWblZSQUlsVW1IVHhWSGc&output=html

Ještě nic neposílejte, napřed si počkáme, až to dojde, abyste mi neposlali love a pak nedošly rozbitý flašky a tak. Ale toto jsou ty částky. Letí to TNT, takže očekávám, že do středy to mám já a do pátku (snad) vy.

Juch.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Teď se dívám, že tu Vyu, Dolin, Noilly i Lillet mají všechny na TWE. Jsem si to kretén měl objednat s tou whiskou. Hm, tak to tak za měsíc dva vidím na objednávku vermutů. Stopro se sveze kámoš, velkej míchač, tak kdyby někomu z vás zachutnaly vermuty, tak já se pak ozvu.

Jo a už mi odečetli love z účtu, takže to jdu spočítat.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Jo a na ten Cynar bych se vysral.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Ten Lillet je jeden z těch nejslavnějších aperitivů na světě. James Bond si z něj míchal legendární Vesper - vem ho!!! Je to u nás asi jediná konkurence tomu Noilly - dalšíma, co mě teď napadaj, jsou Stock Dry, Dolin a americká Vya, která snad ani v Evropě neexistuje. Vem si jeden Lillet Rouge a jeden Liller Blanc. Obojí spotřebuješ rychleji, než si myslíš, a když tak ti s tím pomůže ženská, na to můžeš vzít jed. A až je vypiješ, nebo lépe až budeš 3 cm ode dna u každé, tak zkus Noilly Prat Dry a Noilly Prat Rouge. Tenhle pokus ostatně udělám já, protože na ten Lillet jsem zvědavej už třičtvrtě roku.

Jinak dřív se to jmenovalo Kina Lillet, protože v tom byl peruánskej chinin, kterýmu se v Peru říká kina kina, ale postupně ho eliminovali i z chuti i ze jména, takže dnešní receptura už neodpovídá tomu originálnímu z Casina Royale. Kdyby někdo objevil Vyu, tak dejte tip, tu musím mít!
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Jinak extrémně zajímavý alkoholy jsou vermuty. Tebe, Wildenbury (furt ti dlužím tu Budapešť, vím o tom a bude to), by mohly zvlášť zajímat, protože seš takovej vařivej. Já si oblíbil vynikající francouzskou značku Noilly Prat, která dělá Rouge a Dry a myslím i Extra Dry a je to klasická složka suchýho Martini.

Pak je ještě Lillet Rouge a Lillet Blanc, což je náhražka Bondovy Kony Lilllet, která už se nevyrábí. A pak je ještě pár dobrejch vermutů, který znám ale jen z vyprávění a studia, ale nepil jsem je. Vermuty doporučuju, neumím si představit, že bych byl doma bez vermutu. Plus jsou levný. A ještě se s nima dá perfektně vařit.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WILDENBURY_SQ: Angostura (pro neznalé) je hodně hořkej alkohol, určenej víceméně jen na míchání drinků: prodává se v 200 a 400 ml flaštičkách a kape se do koktejlů po kapkách, takže ta malá flaštička vydrží rok(y). Používá se různě do Manhattanů a jinejch hořkejch věcí. Já si ji rád i kápnu do Campari se sodou - dodá to další vrstvu hořkosti.

WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    DEMONOFANARCHY: Tu angosturu znas? Neces si vzit jednu se mnou? Splitujem tim postovny napul..
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DEMONOFANARCHY: Super :) Zkus led + limetovou stavu + 1/3 Campari + 1/3 dzus + 1/3 soda. Dela to krasnej sunset efekt a je to vyborne osvezujici. Akorat bys teda potreboval jiny sklenicky na to - longy. V tech whiskovkach to neni uplne ono.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    To je sakra tak supr letní limoška, to mu musí chutnat!

Já si řek, že přes léto budu pít mojito a ne "těžší" whisky, co mam radsi v zime. Jenze Bowie a k tomu poradna oprazena slanina, ach, to je tak neprekonatelna kombinace!!! Zas jsem si musel dat :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DEMONOFANARCHY: Jak ti to jede? Vypadá to správně.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: To jsem jeste nevedel, ze ji chci :)

Diky.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Do Argentiny se následujících 10 let nechystám, takže ano, chápeš otázku. Chci tip na "levnou" (klidně dražší, než 250 Kč) Angosturu, ideálně za tuzemské poštovné.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WILDENBURY_SQ: Nechápu otázku. Chceš tip na levnou Angosturu? Já ji mám z Argentiny za 250 korun a vydrží až do smrti.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Ale to je trochu OT; kdo mi doporuci Angostura bitters do koktejlu z nejakyho ceskyho e-shopu?
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    DEMONOFANARCHY: Hele krome heroinu jsem zkousel kourit snad uplne vse, tabak v dymce, doutniky, cigára, viržínka.. A zaujalo me jen par veci.

a) hrebickove cigarety, cim dal tim tezsi sehnat, k whisce mi sedej.
    b) vodnici, k alkoholu mi naprosto nesedej, spis tak k gayčaji typu masala
    c) dobra marihuana, hrozne mi voni a chut ma taky specificky dobrou. Jenze pak jsem zhulenej, hloupej, to se neslucuje se skolou a praci, kdyz do toho clovek jeste pije, to muze jit rovnou delat boxovaci pytel Miku Tysonovi. Takze si to nemuzu doprat moc casto.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Bleh. A já včera vykouřil v baru jedno cigáro.

Děkuji, když kouřím, tak zvracím.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    DEMONOFANARCHY: Jo, tyhle sklenicky mam uplne stejny, defaultni panaky prvni volby, kdyz nechci lezt do skrine pro rodinne poklady :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam