• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WILDENBURY_SQ: Co nechápeš? 40+% koňak neexistuje, všechny jsou 40 % rovných, a 40 % whisku nepiju, s tou si potírám štípance od komárů, když už mě jí někdo bohužel čas od času obdaruje. Sám nakupuju výrazně silnější a vlastně za poslední leta nejslabší, co jsem měl doma, byl 48 % Lafrojg QC, kterej absenci alkoholu nahání chutí. Klasická 40 % whisky je ale stejně nepitelná jako ten koňak, akorát nemusí nutně stát ty tisíce korun. Nebo to řeknu ještě jinak: za řekněme trojku si koupíš opravdu kurva zajímavou (a silnou) whisky; za stejný peníze si v koňaku koupíš leda tak nudnou voňavou šťávu. Co na tom nechápeš?
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Tywole tohle taky nechapu, 40+% konak flaska s tebou nic neudela, ale 40+ % wizour flaska te rozeska na hadry??? Co to zas je?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Koňaky, přiznávám se, nedávám. Na to, jak jsou drahý, neposkytují zážitek, kterej očekávám od alkoholu. Voňavej sladkej vínovej sirup za tři tisíce, kterýho můžeš žahnout flašku a nic to s tebou neudělá, na to nemám dost peněz. A testovat dražší kus než Hennessy XO už asi nikdy nebudu, stačilo.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Koňak: nápoj králů z vína, které bylo tak kyselé, že se nedalo pít | life.ihned.cz - Jídlo
    http://life.ihned.cz/jidlo/c1-54521210-konak-napoj-kralu-z-vina-ktere-bylo-tak-kysele-ze-se-nedalo-pit

Koňak jako základ pro koktejl? Proč ne, ochutnejte třeba Cognac Summit | life.ihned.cz - Jídlo
    http://life.ihned.cz/jidlo/c1-54513420-konak-jako-zaklad-pro-koktejl-proc-ne-ochutnejte-treba-cognac-summit

Co budete potřebovat:

1 řez limetové kůry
    4 tenké plátky čerstvého zázvoru
    40 ml koňak Dupuy V.S.O.P.
    60 ml citronové limonády
    1 dlouhý plátek okurkové slupky
    4-5 kostek ledu
    DARKRAZOR
    DARKRAZOR --- ---
    VONTRIX: Souhlas, tu mám taky rád. Zkus ještě jejich distillery edition , měl jsem doma 1993 a vynikající :).
    VONTRIX
    VONTRIX --- ---
    tak mam sveho favorita:
    lagavulin 16 y.o. ... prijemne a jemne kourova... moc povedena... po pul roce ruznych testu a zkouseni mam favorita :-)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Muž spáchal sebevraždu utopením v gigantické nádrži s whisky – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/koktejl/256002-muz-spachal-sebevrazdu-utopenim-v-giganticke-nadrzi-s-whisky.html
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    Pokud by měl někdo zájem, chystá se ochutnávka zaměřená jen a pouze na Bruichladdich:
    Whiskoteka.cz - Ochutnávka Silver III - skotské whisky single malt - prezentace a ochutnávky - nevšední zážitek
    http://www.whiskoteka.cz/ochutnavka-silver-iii.html

Datum je 26. ledna

Registrace případně zde:

Whiskoteka.cz - Whiskoteka.cz - skotské whisky single malt - prezentace a ochutnávky - nevšední zážitek
    http://www.whiskoteka.cz/plan-akci/Ochutnavka-Silver-III-Bruichladdich-19-0-1-3.html
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    DEMONOFANARCHY: Já měl teď o Vánocích snad tři různé druhy červeného portského (hostitelka si na něm ujíždí), přičemž jedno bylo dokonce dvacetileté, a též jsem neměl problém. Ale jinak nápodobně, rozumím tomu jako koza petrželi. ;)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Misionářská vsuvka z last pár dnů:

návštěvě v rámci osvěty uděláno Cuba Libre z Coca Coly a bílé Havany (případně Zacapy 23).
    Návštěva šokována dobrou chutí.

Tak snad to donutí hosty nakoupit taky nějaké lepší lahve a já nebudu krmen při akcích Sailorem s Kofolou:)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    "Ukradeno" z jiné diskuse, nicméně sem se to rozhodně hodí též (dost možná i více, než do té původní):

SHELL --- --- 21:45:42 15.12.2011
    Vyluhujte 2,5 kilogramu sušeného pelyňku a po 5 kilogramech hvězdicového anýzu a fenyklu v 95 litrech pětaosmdesátiprocentního etanolu. Nechte směs 12 hodin ležet v kotli. Poté přidejte 45 litrů vody, dobře promíchejte a začněte destilovat. Oddělte 95 litrů destilátu a rozdělte ho; ke 40 litrům přisypte po 1 kilogramu římského pelyňku a hysopu a 0,5 kilogramu citronové silice. Separát mírně zahřejte, pak meziprodukt odčerpejte, filtrujte a smíchejte se zbytkem (asi 50 litry) původního destilátu. Doplňte vodou na 100 litrů lihoviny — a máte čtyřiasedmdesátiprocentní absint tak, jak ho v roce 1855 dělali v Pontarlier…
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    SUNY: Myslím, že klasickou The Glenlivet 12 y.o. nic nepokazíš :-)
    Jinak teda, doporučil bych http://www.skotska-whisky.cz/
    KOCOUREK
    KOCOUREK --- ---
    Tak je to přesně týden co jsem zakoupil Abduláha a Bowmore QC. Ty minulé jsem ještě nedopil, tohle jsou vánoční,ale moc se na ně těším, a ta Bowmore je 1l, Abduláh klasika 0,7l.
    Nákup Hatě, Excalibur, jinak ceny příšerné. Čoko, parfémy, žvejky, vše 2x-3x dražší než normální obchod. Nevíte co se stalo? Bývalo to normální či lehce výhodné.. tedy jinde, v Hatích jsem byl poprvé...
    SUNY
    SUNY --- ---
    Ahoj, poradíte mi jaká whiska Glenlivet je nejlepší? Chci ji koupit jako dárek a vůbec se v tom nevyznám, jen vím, že ji měl táta a chutnala mu. A pokud máte tip, kde sehnat nejlevněji, budu ráda :) Zkusím i letiště, ale asi to o moc levnější nebude, že?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Ale jinak to s těma vermutama nemá nic společnýho!!!
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Ok, jdu je schovat.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Zmrznou, můžou prasknout, v podchlazeným stavu dojde k dekompozici tekutiny a pěny, po přijití zpátky k sobě jsou placatý a hnusný - udělej test na jednom vs. jednom z ledničky, ale já bych to nedělal, je-li venku pod nulou.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Vadí lahváčům, když je nechám na balkoně? Zmrznou? Pokud ano, změní to chuť (pro nepivaře)?
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    WILDENBURY_SQ: Dokonce loni tuším dostali ocenění "Whisky of the year" od tuším Whisky Yearbook. Přesně si nejsem jistý tím titulem, ale že ocenění dostali, vím jistě :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam