• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    STEPNI_VLK: Už dlouho si říkám, jak by dopadla slivka, kdyby se dala na dvacet let do sudu. Podle mě by to byl nejlepší chlast na světě.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Myslivecká ze sudu od bourbonu. Pýcha likérky | Dobra chut | www.lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/myslivecka-ze-sudu-od-bourbonu-pycha-likerky-fn5-/dobra-chut.asp?c=A120203_105118_dobra-chut_glu
    Ústecká likérka má svou chloubu - ve středu stočila první lahev limitované edice Staré myslivecké Alexander Dolium. Nápoj ležel v sudu z amerického bílého dubu dva roky, dříve v něm čtyři roky v Kentucky zrál bourbon. Alkohol se specifickou vůní a chutí se dostane do rukou jen vyvoleným, protože stočeno bude asi 270 lahví.

    Obsah alkoholu v nápoji vyrobeném ze Staré myslivecké Premium je 40 procent. Chuť popsal druhý patron Stanislav Rajský, jenž degustuje v ústecké likérce myslivce už 35 let, jako zakulacenou, z vůně podle něj vyniká vanilín, který se vyloučil z destilátu. Od klasické myslivecké se liší především tím, že je cítit dřevem. "Lehký závoj koření, nasládlost, která je i ve vůni, bez ocasu," doplnil Mikšovic.
    AYUNTAMIENTO
    AYUNTAMIENTO --- ---
    to zní jak přikázání
    MACHALIK:
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    You don't swirl whisky.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Video: Jak správně degustovat koňak? Podívejte se | life.ihned.cz - Jídlo
    http://life.ihned.cz/jidlo/c1-54545270-video-jak-spravne-degustovat-konak-podivejte-se
    TYPHUS
    TYPHUS --- ---
    BRUKEV: Veď aj kritika, to je umenie, to musí byť vzletné a krásne :D inak by to bolo suché a bez šťavy
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    BRUKEV: :D lol, tak ten je taky hodne plodnej...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Kua kdo vymýšlí ta hodnocení?:

    Hodnocení whisky podle P. Mulryana (Whisky Magazin)
    Aroma: kožená kabela, vůně nového auta, sevillské pomeranče a soumrak ve Valencii.
    Chuť: Zemřel jsem a dostal jsem se do nebe - hřejivé, olejovité koření, kardamon, skořice a velmi jemné tóny sherry.
    Dokončení: pěkně dlouhé rachocení, lechtivý pepř
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    BRUKEV: Je nesmyslně předraženej, to je pravda. Je taky nejkvítkovější, co znám. Jinak kvítka a sladkost se nejlíp vyskytuje v irské, takže zkus třeba nějakou lepší Bushmills nebo Jamesona. Ze skotskejch nejsou špatný Auchentoshany, Aberlour a věci ze Speyside obecně. Je to mírnej kraj s teplým podnebím, odtamtud jsou takovýhle whisky.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: to by možná chutově vyhovovalo, ale za ty peníze je to pro mě naprostá zbytečnost.

    Abych nevypadnul z "tempa", tak u mě v baru vždy jedna až dvě lahve whisky je, ale už to není priorita.

    Celkem každý tady na klubu diskutuje jen o uzených whiskách, kouřových, jodových.
    Existují nějaké z opačného soudku? Sladké, květinové, ovocné? Cenový strop 1500kč, ideálně níže?
    Nehledám žádný supr zážitek pro znalce, chci lahev na občasné napití, když nechlastám rum. Z jodovek jsem se vrátil k Ardbegu 10 y.o. První jodová whiska v mém životě a z basic jdodovek je to pro mě dodnes to nejlepší.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    BRUKEV: Plácni se přes kapsu a kup si Midleton.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    BRUKEV: Mne rumy taky chutnaj, ale spis ty sladsi a dámičkovský, ale mam na ne chut malokdy, spis si dam poradnyho uzenyho wizoura :)

    Coz ale neni duvod, aby jsi nepil to, co ti chutna... Image je na nic, nasleduj instinkt :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Naučte mě zase pít wizoura, od tý doby, co piju rumy, je pro mě whiska strašně ostré pití. a to teda mluvím o 40 voltech :)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    No jasne, konak je dost drahy piti a za ty prachy na hovno, wizour je lepsi. Pullitr 40+ % alkoholu cloveka vetsinou posle na zem. Tak jsem rad, ze si nakonec rozumime.. :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WILDENBURY_SQ: To byla samo nadsázka. Ale zpanákovat se půl flašou superdrahé ovocné kapaliny, která nebí kdovíjak dobrá; stejnou službu udělá sedmička burčáku.
    STQ
    STQ --- ---
    WILDENBURY_SQ: to samozrejme jo, ja celou flasku nedam ani omylem, koncim v komatu tak u pulky (tzn neco mezi 0.35-0.5L)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Sakra chlapi..

    VO tomhle se nebavim, bavim se vo tom, ze jako fakt nic necejtite, kdyz vypijete 0,7 litru 40% chlastu? Jako kdybyste si dali limonadu? Zadny lehky delirium? Ok no.
    STQ
    STQ --- ---
    WILDENBURY_SQ: no ja ti nevim, ale me 40% whisky taky prijde jak ridka limca co ji nema smysl pit i kdyz ze zacatku mi krivila hubu...
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Tohle chapu :)

    Ja jen jsem si rikal, co budes za kabrňáka, kdyz ti nic neudela flaska 40% chlastu...

    Na konak mam nazor nämlich stejnej.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam