• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Naučte mě zase pít wizoura, od tý doby, co piju rumy, je pro mě whiska strašně ostré pití. a to teda mluvím o 40 voltech :)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    No jasne, konak je dost drahy piti a za ty prachy na hovno, wizour je lepsi. Pullitr 40+ % alkoholu cloveka vetsinou posle na zem. Tak jsem rad, ze si nakonec rozumime.. :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WILDENBURY_SQ: To byla samo nadsázka. Ale zpanákovat se půl flašou superdrahé ovocné kapaliny, která nebí kdovíjak dobrá; stejnou službu udělá sedmička burčáku.
    STQ
    STQ --- ---
    WILDENBURY_SQ: to samozrejme jo, ja celou flasku nedam ani omylem, koncim v komatu tak u pulky (tzn neco mezi 0.35-0.5L)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Sakra chlapi..

VO tomhle se nebavim, bavim se vo tom, ze jako fakt nic necejtite, kdyz vypijete 0,7 litru 40% chlastu? Jako kdybyste si dali limonadu? Zadny lehky delirium? Ok no.
    STQ
    STQ --- ---
    WILDENBURY_SQ: no ja ti nevim, ale me 40% whisky taky prijde jak ridka limca co ji nema smysl pit i kdyz ze zacatku mi krivila hubu...
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Tohle chapu :)

Ja jen jsem si rikal, co budes za kabrňáka, kdyz ti nic neudela flaska 40% chlastu...

Na konak mam nazor nämlich stejnej.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Nicméně i ten koňak tu má své místo. A třeba se tu najde někdo, kdo na danou věc bude mít poněkud jiné názory, aneb proti Gustovi tady nic nemáme.

Mě kupř. docela baví Metaxa - pravda, na baru, doma asi zase až tak ne - a to je tuším také pálenka z vína, ne? Ovšem je fakt, že cena Metax a koňaků se diametrálně liší, to se prostě oddiskutovat nedá..
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Jinak v době, kdy jsem si myslel, že koňak má na světě své místo, jsem napil 3 flašky Hennessy FdC (á 1000,- Kč), to celkem šlo, pak jsem zkusil alternativu Remy Martin VSOP (á 800,- Kč), to se nedalo, bylo to jak ovocnej sirup s vinnou příchutí, a pak jsem se plácl přes kapsu a koupil si flašu Hennessy XO (á 3000,- Kč) ve snaze před sebou obhájit, že v těch koňakách přece jenom něco je.
    Není.
    Zážitek s Hennessy XO si pamatuju dodnes, prvotní okouzlení bohatou vůní záhy vystřídalo vystřízlivění díky jeho poměrně ploché a s vůní nekorespondující chutí. Přímé srovnání se stejně drahou (a i stejně čtyřicetiprocentní) whiskey Midleton 2006 vyšlo tristně pro koňak - chuť byla o tolik méně zajímavá, že de facto nebyl důvod ho pít. Taky mi ta flaška pak vydržela roky, protože se mi pak už málokdy stalo, že bych si řekl "a teď bych si dal panáka - koňaku". Sirup se dá podle mě pořídit i levněji.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WILDENBURY_SQ: Co nechápeš? 40+% koňak neexistuje, všechny jsou 40 % rovných, a 40 % whisku nepiju, s tou si potírám štípance od komárů, když už mě jí někdo bohužel čas od času obdaruje. Sám nakupuju výrazně silnější a vlastně za poslední leta nejslabší, co jsem měl doma, byl 48 % Lafrojg QC, kterej absenci alkoholu nahání chutí. Klasická 40 % whisky je ale stejně nepitelná jako ten koňak, akorát nemusí nutně stát ty tisíce korun. Nebo to řeknu ještě jinak: za řekněme trojku si koupíš opravdu kurva zajímavou (a silnou) whisky; za stejný peníze si v koňaku koupíš leda tak nudnou voňavou šťávu. Co na tom nechápeš?
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Tywole tohle taky nechapu, 40+% konak flaska s tebou nic neudela, ale 40+ % wizour flaska te rozeska na hadry??? Co to zas je?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Koňaky, přiznávám se, nedávám. Na to, jak jsou drahý, neposkytují zážitek, kterej očekávám od alkoholu. Voňavej sladkej vínovej sirup za tři tisíce, kterýho můžeš žahnout flašku a nic to s tebou neudělá, na to nemám dost peněz. A testovat dražší kus než Hennessy XO už asi nikdy nebudu, stačilo.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Koňak: nápoj králů z vína, které bylo tak kyselé, že se nedalo pít | life.ihned.cz - Jídlo
    http://life.ihned.cz/jidlo/c1-54521210-konak-napoj-kralu-z-vina-ktere-bylo-tak-kysele-ze-se-nedalo-pit

Koňak jako základ pro koktejl? Proč ne, ochutnejte třeba Cognac Summit | life.ihned.cz - Jídlo
    http://life.ihned.cz/jidlo/c1-54513420-konak-jako-zaklad-pro-koktejl-proc-ne-ochutnejte-treba-cognac-summit

Co budete potřebovat:

1 řez limetové kůry
    4 tenké plátky čerstvého zázvoru
    40 ml koňak Dupuy V.S.O.P.
    60 ml citronové limonády
    1 dlouhý plátek okurkové slupky
    4-5 kostek ledu
    DARKRAZOR
    DARKRAZOR --- ---
    VONTRIX: Souhlas, tu mám taky rád. Zkus ještě jejich distillery edition , měl jsem doma 1993 a vynikající :).
    VONTRIX
    VONTRIX --- ---
    tak mam sveho favorita:
    lagavulin 16 y.o. ... prijemne a jemne kourova... moc povedena... po pul roce ruznych testu a zkouseni mam favorita :-)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Muž spáchal sebevraždu utopením v gigantické nádrži s whisky – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/koktejl/256002-muz-spachal-sebevrazdu-utopenim-v-giganticke-nadrzi-s-whisky.html
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    Pokud by měl někdo zájem, chystá se ochutnávka zaměřená jen a pouze na Bruichladdich:
    Whiskoteka.cz - Ochutnávka Silver III - skotské whisky single malt - prezentace a ochutnávky - nevšední zážitek
    http://www.whiskoteka.cz/ochutnavka-silver-iii.html

Datum je 26. ledna

Registrace případně zde:

Whiskoteka.cz - Whiskoteka.cz - skotské whisky single malt - prezentace a ochutnávky - nevšední zážitek
    http://www.whiskoteka.cz/plan-akci/Ochutnavka-Silver-III-Bruichladdich-19-0-1-3.html
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    DEMONOFANARCHY: Já měl teď o Vánocích snad tři různé druhy červeného portského (hostitelka si na něm ujíždí), přičemž jedno bylo dokonce dvacetileté, a též jsem neměl problém. Ale jinak nápodobně, rozumím tomu jako koza petrželi. ;)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Misionářská vsuvka z last pár dnů:

návštěvě v rámci osvěty uděláno Cuba Libre z Coca Coly a bílé Havany (případně Zacapy 23).
    Návštěva šokována dobrou chutí.

Tak snad to donutí hosty nakoupit taky nějaké lepší lahve a já nebudu krmen při akcích Sailorem s Kofolou:)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    "Ukradeno" z jiné diskuse, nicméně sem se to rozhodně hodí též (dost možná i více, než do té původní):

SHELL --- --- 21:45:42 15.12.2011
    Vyluhujte 2,5 kilogramu sušeného pelyňku a po 5 kilogramech hvězdicového anýzu a fenyklu v 95 litrech pětaosmdesátiprocentního etanolu. Nechte směs 12 hodin ležet v kotli. Poté přidejte 45 litrů vody, dobře promíchejte a začněte destilovat. Oddělte 95 litrů destilátu a rozdělte ho; ke 40 litrům přisypte po 1 kilogramu římského pelyňku a hysopu a 0,5 kilogramu citronové silice. Separát mírně zahřejte, pak meziprodukt odčerpejte, filtrujte a smíchejte se zbytkem (asi 50 litry) původního destilátu. Doplňte vodou na 100 litrů lihoviny — a máte čtyřiasedmdesátiprocentní absint tak, jak ho v roce 1855 dělali v Pontarlier…
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam