• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    MACHALIK: Hele, já ji lil pryč ráno, s mírnou kocovinkou a pocitem, že je řízlá tequillou. Obecně jsem z ní měl pocit, že je něčím řízlá. Prostě, nebylo to ono. No, a na koktejly mě moc neužije, respektive, neměl jsem tucha, do čeho to míchat (dokud byla cola, pil jsem to s colou).
    A to jsem ji bral proto, že když jsem si ji dával někde v baru, tak jsem z ní měl celkem dobrý pocit, že se to dá pít...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    MAZDA: To je škoda, letošní mixologický léto jestli mě něco naučilo, tak že i sebevětší kentus se dá spotřebovat do koktejlů. Samozřejmě - - - nebudeš prznit Martini nebo Manhattan, Gimlet, gin & tonic, ale takový ty různý Brandy Alexandery, White Russiany, Negroni apod., to snese všechno. Pročež řku, že vylejt Balantýnku do hajzlu bylo zbytečný, šla spotřebovat bez otřepání se, ba co víc, s chutí. Do Whisky sour, Whisky fizz, Mint julep (zabte mě), Whisky Alexander a dalších by padla jako nic.

STQ: Jestli ji koupíš, tak mě fakt bude zajímat tvoje hodnocení. Jsem si ji kdysi dovezl z Orknejí za 110 liber a byla to pecka... pecka pecka pecka. Dodnes na ni vzpomínám a musím si ji koupit někdy znova. Kámoš gynekolog, velkej pič, ale v té době ještě nepříliš zkušenej ve whisky, ji se mnou chutnal a byl úplně nadšenej; znavšíc celou triádu Bowmore, co už jsi myslím měl, jakož i konkurenční Auchentoshan, použil přirovnání, že chutná jak ta nejdražší, luxusní, umytá kurva. K tomu ta směšná směska fontů na krabici... úžasný.

Jdi do ní a pak řekni.
    STQ
    STQ --- ---
    ja se tentokrat taky nepridam, doma toho mam dost a za mesic zas mizim do asie, takze bych to ani nestihl dopit :)
    jinak machaliku highland park zkusim a jsem zvedavej, doted jsem ho obchazel ani nevim proc. diky za tip!
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    Když teda blendy, tak za mě jednoznačně Jameson. Před nedávnem jsem si pořídil Ballantine's a zbytek skončil v umyvadle (prostě děs). Honzíka chodců jsem měl nejvýš černého, a ten nebyl špatný - dostal jsem ho darem. Červený se pít dá (když není nic lepšího). Ale ta Ballantine's mě vyloženě zklamala.

To k těm blendům...
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    ja se rad pridam na jednu dve lahve. Nikoho z vas osobne neznam, ale jestli se toho chopi nekdo, koho na nyxu vidam uz aspon par let, nemam problem poslat prachy predem.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Ja zamestnanej jsem /az moc/, ale prachu neni nazbyt. Takze ja skromnej nakup a to vpodstate jenom pouze pokud se nekdo mistni spolehlivej prida a postovny se fragmentuje na elementarni castice... Nijak nespecham. Mam doma CSko a to piju spis svatecne, vystacim s nim, pokud prohibice nebude do Vanoc.

Takze vsichni maj dost casu neco vymyslet, kdyby nekdo neco chtel, sem s tim, kdyz se vas sejde vic, udelame prehlednou tabulku a zacneme neco domlouvat.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Teprve teď, když nastala prohibice, si nějak uvědomuju, jak málo mám doma alkoholu:)
    Slivovice je teda dost, tam problém není, ale pět lahví rumu, které mi přišly dostatečné, najednou vypadají značně skromně. V jedný na dně, druhá ve třech čtvrtinách, další mi nejede, ostatní v normě.
    V rámci šetření jsem otevřel lahev "Tulamórky" a jdu si ji nalít do mléčka s medem, abych tu hrůzu zaspal:)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Ja, toho casu nezamestnanej, se lehce zdraham cokoli kupovat. Jako rozhodne a resolutne neobjednavam a neplatim za vsechny, to bych bral z reservy a tu mam na spokojenou nezamestnanost, a nejspis se ani nepripojim. Pres leto jsem propadl koktejlum, koupil si shaker a mixuju denne, a whisky ted ani neprovozuju. Ne ze by mi nechybela. Nicmene vzit ted litr dva z budgetu a nacpat je do chlastu mi prijde, navzdory rekneme zajistenosti, nemoudre. Cili organisace nikoli, pripojeni se spis ne, fandeni urcite.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    JENNE: Pripadat si na písečku jak u malejch (blendovacích) parchantů budeš jen tehdy, pokud vyměkneš:)
    Když sem budeš chodit déle, tak poznáš, že je tu X lidí s X názorama. Ke kterým se přikloníš, to je na tobě, nicméně minimálně tady nabereš rozumy, jak co asi chutná, atd.
    JENNE
    JENNE --- ---
    WILDENBURY_SQ: mam tu Abdulaha a 18..uvidim :)

MACHALIK: jo chutnal, proc by ne..., dneska chutna zase neco jineho.., nepiju JW furt (proste modreho jsem ochutnala), neprodavam ho.
    Ano, za tu cenu si clovek muze koupit neco jinyho..Ale na to se puvodne Wild. neptal...
    Ok, proste jsi navrhl neco jineho..
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    No.. Vzhledem k tomu, ze ted je pro me prioritou nakup noveho auta, beru max dve flasky po 30 penezich... Tzn. myho Ledaiga a Peated, zbyle dva pozdeji, treba na vanoce, kdy uz bude bobek zaparkovej pred barakem a budou na nej padat snehove vlocky a ja budu sedet doma v kresle a koukat na tu nadheru, ach... :)

Nic, nechal jsem se unest. Zrealizujem to nejak pomalu? Jako zadnej spech, jako minule, dat tomu cas, v klidu nechat lidi si vybrat... Machalik se cejti na organizovani, nebo by byl radsi, kdyby se toho tentokrat ujal nekdo jinej?

Ja prachy mam, ale jsou na auto a uprimne bych mel trochu problem brat (a predem platit z myho) pro jiny lidi, nez znamy firmy :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Wild: Jinak kdybys prece jen bral mandaryny, tak peated je nejlepsi a madeira nejslabsi. Kdybych musel volit teda.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Delas v zastoupeni nebo co?
    Chutova signatura modryho je furt JW, ostatne by to ani jinak nedavalo smysl, a Jenda jako takovej neni a ani nikdy nebyl zadna trida, je jen nejprodavanejsi. Nedavno jsem doma v koktejlech zmixoval litr Jenika, ted mixuju Grant's, je to na stejny brdo, jen v Jendovi je kour. Modrej je lepsi, ale pokud nekdo nezboznuje Honzika jako takovyho, ten mix, tak se ani z modryho neposere. Za tu cenu se sezene Highland Park 30, Aberlour Warehouse No. 1, tisic dalsich huisky, ktery jsou urcity a konkretni, takze tezko hledat duvod, proc pit furt jenom Honzu.

Jestli ti chutna, napis to. Jestli ho prodavas, enjoy. Na korigovani ostatnich se vsak s klidem vybodni, nikam te to nedovede.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    JENNE: Abduláhovi, nebo jiný? :)
    JENNE
    JENNE --- ---
    WILDENBURY_SQ: no necetla jsem, ze mu nechutna, naopak..
    Vyjadril se o cene (ok, cena neni kosher) a opakuji, ze jsem reagovala na ten dovetek (ktery mi prisel zbytecny a s despektem) "furt je to Honza" .. Jako proc, Red si nekoupim (nebo si ji max naleju do coly), Blue (at je cena jak je a at je to blend) je jina trida.. Vic to asi rozmazavat nebudu ;), jdu se stahnout ke svy Aberlour ;))
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    JENNE: No... Ja Machalika zrovna v tomhle respektuju, nechutna mu, tak mu nechutna. Nikoho tim zatim neuráží :)

(Mmj. neni nutny nase prezdivky pro wizoury vnimat jako urážky, Laphroig je Laph, Quarter cask je čtvrťoch, A'bunadh je Abduláh, Penderyn je Mandarýn a Johnnie Walker je Honza Procházka... Neudelas nic :))
    JENNE
    JENNE --- ---
    WILDENBURY_SQ: No s tim souhlasim.. OK, mela jsem muj vykrik do tmy smerovat na MACHALIK a jeho "furt je to Honza" ...

WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    JENNE: Ke? Wtf? Tady kazdej prezentuje svoje nazory, kazdymu chutna neco jinyho a I don´t give a fuck, co komu, respektuju ruzny chute. Osobne rikam, ze nedam 3 tácy za blend, kterej by zrejme navic nebyl mym salkem caje. O ostatnich hoších tu neni zadna rec. Jestli ti modrá procházka chutna, enjoy.
    JENNE
    JENNE --- ---
    Proc si tu pripadam jak na pisecku u malejch parchantu? Jasne, fuuj, blend, bacha na to, hosi ;))
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Jinak jasne, davat takovy prachy za blend, to bych neudelal proste z presvedceni... Ja jsem zapalenej do peated single malts, takze by z myho pohledu bylo iracionalni davat 3 tácy za blended non-peated :)

Ale kdyby byla za 13 stovek, tak si ji napul s nekym koupim, jentak pro zajimavost...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam