• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Na ty prohibici neco bude. I kdyz se chci jen sproste pripopit, abych docasne zapomnel, pro jistotu saham po single maltce.. Tohle nezruinuje jen kšefty, ale i zákazníky!
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    BRUKEV: Jak píše EARL, tím nelze udělat chybu! Ta je taky moc dobrá :-)
    EARL
    EARL --- ---
    kdyz speyside, tak jedine Glenlivet!:-)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Kvetova: lecjaka irska (Bush, Redbreast, Jameson 12+), tez Penderyn (velmi fajn mix mezi irskou a skotskou)
    Ovocna: takrka cokoli ze Speyside. Aberlour, Glenmorangie, Benromach
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Když už se řeší jiné než kouřové whisky.

Ardbeg, Bowmore, Laph si představím jako typicky kouřové. Jakože fakt výrazně.

Jaké whisky by jste radili, pokud chci například:
    1)vysloveně ovocnou
    2)vysloveně květovou (lipový květ, jakýkoli květ)

Cenově nic brutálního.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    JENNE: Zajimavy Shany byly tri, ale uz se zadnej nedela. Ukazu z domu vecer.
    JENNE
    JENNE --- ---
    A mimo tema tedy (a pokud je povoleno resit i jiny alkohol), tip na dobre portske, nemel by nekdo? (cenove muze byt i vyse, ale dlouho uz jsem dobre nepila..)..
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Tzn. pripadne se mnou pocitejte na objednavku z TWE, pokud mezitim neskonci prohibice. Penize muzu poslat predem.
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    MAZDA: Dik za tipy! Asi to pro ted necham na Glenmorangie a casem uvidim co dal (:
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    JENNE: No, já obecně Glenmorangie nemám moc napitou. Byl to ode mě spíš takový výstřel do tmy, protože vím, že to nejsou rašelinové ani kouřové whisky ;-)

Ale jinak oba ty Bruichladdichy jsou chuťově zajímavé, trochu výraznější. Nicméně, všechno jsem to cílil tak, aby to nebyl kouř/rašelina, jak zněl požadavek od GOSHEWAN.
    JENNE
    JENNE --- ---
    MAZDA: Quinta Ruban mam, jako jo, portske na chuti (vasi odbornou hatmatilku neovladam:)), sorry), ale neprije mi az tak jemna..
    JENNE
    JENNE --- ---
    MACHALIK: Kterou Auchentoshan bys doporucil?

(jinak s objednavkou se nepridam, v CR neziju, ale tipy si rada posbiram..)
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    GOSHEWAN: A taky jemné? Napadá mě Glenmorangie (ale tam je kopa možností), namátkou mě napadá Quinta Ruban. A potom Bruichladdich Rocks nebo Bruichladdich X4+3. Jen si tam nejsem jistý těma cenama.

A nebo Clynelish (ale to je prostě destilerka, pro kterou mám opravdu velkou slabost). Od nich tu aktuálně mám 12 y.o. edici "Friends of the Classic malt".
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    MAZDA: Aha, uz to vidim. Ja si spatne precetl puvodni dotaz na ktery byla tato doporucena. Glenfiddich 12yo chci zkusit uz dlouho, takze ji asai vezmu. Napada vas neco v podobne cenove hladine pro srovnani?
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    GOSHEWAN: Tak jestli nechceš rašelinu/kouř, tak ten Laph pro tebe moc nebude. Snad ten Quarter Cask... Ale Glenfiddichem určitě neuděláš chybu - pro začátek je to dobrá whisky s jemnou chutí.
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Ja se rozmyslim mezi temito - a vzal bych spis 2 lahve nez jen jednu:

Glenfiddich 12yo
    Glendronach 12yo - Original / Double Cask
    Laphroaig 10yo
    Laphroaig Quarter Cask

pripadne uvitam jakekoli dalsi doporuceni co ochutnat. Jsem zacatecnik, sice jsem ochutnal par lepsich whisky (jejichz jmena jsem bohuzel zapomnel), ale sam jsem si koupil nejvyse Bushmills 10yo.

Preferuju spis "normalni" jemnejsi nez raselinu/kour.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Jeste nejaky dva obchody jsme s kamosem meli, jen si ted z mobilu nevzpomenu. Meli tam jiny veci. A jeste bych nepodcenoval eBay.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    The Whisky Exchange.

Ceny kolikrat lepsi, ale postovny se musi rozdrobit.
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Panove odkud objednavate? Vyplati se to (kdyz odmyslime nynejsi prohibici) cenove? Neplati se nejake zbytecne clo, dph a podobne? A maji i neco jineho nez whisky?

Ja se chystal zrovna do Makra kdyz nam to vsechno zakazali...
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    MACHALIK: Hele, já ji lil pryč ráno, s mírnou kocovinkou a pocitem, že je řízlá tequillou. Obecně jsem z ní měl pocit, že je něčím řízlá. Prostě, nebylo to ono. No, a na koktejly mě moc neužije, respektive, neměl jsem tucha, do čeho to míchat (dokud byla cola, pil jsem to s colou).
    A to jsem ji bral proto, že když jsem si ji dával někde v baru, tak jsem z ní měl celkem dobrý pocit, že se to dá pít...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam