• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    Máme rádi kvalitní chlast a nestydíme se za to!
    Nastěnka ukrývá mimo jiné různé praktické odkazy, vysvětlení často používaných termínů a zkratek, pomůcku pro výběr whisky na základě síly, vůní a chutí či rady sebrané během života diskuse.
    ZLATÉ PRAVIDLO: Aby ukázala, co v ní opravdu je, nechte whisky ve skleničce před nosing & tasting odpočívat (minimálně) minutu za každý rok jejího zrání. Takže kupř. patnáctiletou minimálně 15 minut.
    Nikdy, ale opravdu nikdy dlouhodobě (měsíce či roky) neskladujte whisky v kartonových krabicích nebo poblíž nich. Hrozí totiž riziko kontaminace obsahu - whisky bude mít více či méně kartonovou vůni i chuť, která přebíjí vše ostatní - skrze nedokonale těsnící korkovou zátku, která je na rozdíl od té vinné z měkčího korku, který umožňuje opakované uzavírání láhve.

Důležitá informace:
    Stepni_vlk už nadále nepracuje ani ve Whisk#y baru který neexistuje, ani v Angels' Share. Je nicméně ochoten dělat whiskové, rumové či ginové degustace, pokud by měl kdokoli zájem (zrovna nedávno spáchal jednu rumovou pro vánoční večírek jedné nejmenované firmy).
    Gastru se bude minimálně nějakou dobu vyhýbat, ale k vidění za barem Whisky festivalu v Malé Morávce bude velmi pravděpodobně i nadále. ;)
    Současně už nějaký ten pátek funguje coby Shoplink Moderator na Whiskybase. Takže pokud byste měli nějaké dotazy, můžete to zkusit...
    rozbalit záhlaví
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WILDENBURY_SQ: Zkus, jestli ti to jde, dal jsem ti práva. Ideálně upravovat header než homepage, protože je to víc na očích.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    tak neni to uprava zahlavi, ale "nástěnka"
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    spavce :D Správce.

Stepni vlk tu nejak dyl nebyl, nema prava i Machalik?
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Tak se nam to kupi :)

Bylo by mozny pozadat spavce, aby docasne nastavil vseobecna prava "upravovat zahlavi" vsem? Kazdy by se tam zapsal, co chce, ja bych si poradek vošéfoval.
    MJUGEN
    MJUGEN --- ---
    WILDENBURY_SQ: já bych jedno CSko, ochutnávka mě dostala :-), takže se mnou počítej
    JENNE
    JENNE --- ---
    MACHALIK: hmmmmm :), uz jsem na strankach destilerky:)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Ok, radsi bud presto opatrnej, pres ruzny pošťuchování by tvyho zraku byla skoda :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WILDENBURY_SQ: To bude v klidu. Vodka je reklamní přímo od výrobce a došla tak tři týdny před aférou, Jacka mi vrátil kámoš, dal jsem mu ho před lety a on to nepije, a ta Havana vypadá extra originálně a je to dar od doktora, kterej nepije, ale byl obdarován pacošem. Si myslím, že je to bezpečný. Havanu jsem včera zkusil a vidím, tou jedinou jsem si nebyl na stopro jistej.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Kdybys byl z cájzlůůů, nabizim bezplatne mereni GC-MS u podezreleho chlastu (=strucne masinka, ktera rekne, jestli je tam methanol a nebo jen ethanol), takhle se holt musis spolehat jen na "overene zdroje"... :)

Zrovna se tu na me smeje Key rum na osizene mojito, co tak rad popijim s holkama, no radsi ho zmerim.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    MACHALIK: Tyhle Auchentoshany byly úžasný (cca uprostřed):

BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Tohle je taky vtipné. Prohibice se vztahuje i na nabízení chlastu na eshopech. Zatímco můj oblíbený gastroklub.cz nabízí jen povolený chlast, skotska-whisky to neřeší a nabízí vše.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Za poslední tři týdny jsem z ověřených zdrojů dostal flašku vodky, bílýho rumu a dneska Jacka. Nakonec ta prohibice nebude tak zlá.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Na ty prohibici neco bude. I kdyz se chci jen sproste pripopit, abych docasne zapomnel, pro jistotu saham po single maltce.. Tohle nezruinuje jen kšefty, ale i zákazníky!
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    BRUKEV: Jak píše EARL, tím nelze udělat chybu! Ta je taky moc dobrá :-)
    EARL
    EARL --- ---
    kdyz speyside, tak jedine Glenlivet!:-)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Kvetova: lecjaka irska (Bush, Redbreast, Jameson 12+), tez Penderyn (velmi fajn mix mezi irskou a skotskou)
    Ovocna: takrka cokoli ze Speyside. Aberlour, Glenmorangie, Benromach
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Když už se řeší jiné než kouřové whisky.

Ardbeg, Bowmore, Laph si představím jako typicky kouřové. Jakože fakt výrazně.

Jaké whisky by jste radili, pokud chci například:
    1)vysloveně ovocnou
    2)vysloveně květovou (lipový květ, jakýkoli květ)

Cenově nic brutálního.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    JENNE: Zajimavy Shany byly tri, ale uz se zadnej nedela. Ukazu z domu vecer.
    JENNE
    JENNE --- ---
    A mimo tema tedy (a pokud je povoleno resit i jiny alkohol), tip na dobre portske, nemel by nekdo? (cenove muze byt i vyse, ale dlouho uz jsem dobre nepila..)..
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Tzn. pripadne se mnou pocitejte na objednavku z TWE, pokud mezitim neskonci prohibice. Penize muzu poslat predem.
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    MAZDA: Dik za tipy! Asi to pro ted necham na Glenmorangie a casem uvidim co dal (:
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam