• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    Máme rádi kvalitní chlast a nestydíme se za to!
    Nastěnka ukrývá mimo jiné různé praktické odkazy, vysvětlení často používaných termínů a zkratek, pomůcku pro výběr whisky na základě síly, vůní a chutí či rady sebrané během života diskuse.
    ZLATÉ PRAVIDLO: Aby ukázala, co v ní opravdu je, nechte whisky ve skleničce před nosing & tasting odpočívat (minimálně) minutu za každý rok jejího zrání. Takže kupř. patnáctiletou minimálně 15 minut.
    Nikdy, ale opravdu nikdy dlouhodobě (měsíce či roky) neskladujte whisky v kartonových krabicích nebo poblíž nich. Hrozí totiž riziko kontaminace obsahu - whisky bude mít více či méně kartonovou vůni i chuť, která přebíjí vše ostatní - skrze nedokonale těsnící korkovou zátku, která je na rozdíl od té vinné z měkčího korku, který umožňuje opakované uzavírání láhve.


    Důležitá informace:
    Stepni_vlk už nadále nepracuje ani ve Whisk#y baru který neexistuje, ani v Angels' Share. Je nicméně ochoten dělat whiskové, rumové či ginové degustace, pokud by měl kdokoli zájem (zrovna nedávno spáchal jednu rumovou pro vánoční večírek jedné nejmenované firmy).
    Gastru se bude minimálně nějakou dobu vyhýbat, ale k vidění za barem Whisky festivalu v Malé Morávce bude velmi pravděpodobně i nadále. ;)
    Současně už nějaký ten pátek funguje coby Shoplink Moderator na Whiskybase. Takže pokud byste měli nějaké dotazy, můžete to zkusit...
    rozbalit záhlaví
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: no v nouzi lze použít tohle, už jsem to praktikoval http://www.youtube.com/watch?v=7h8LkCC2TXg&feature=fvwrel Jen je to občas o strach, že ta flaška rupne.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Vya Vermouth | Summer Fruit Cup
    http://summerfruitcup.wordpress.com/tag/vya-vermouth/

    Tak jsem si koupil Vyu Extra Dry, vermut, kterej v ČR neseženeme. Zatím nevím, co s ním, přijde mi hořkej a lehce chemickej - jak kdyby v něm bylo magi?!?! Ale nevím, jestli to nemůže bejt tím, že jsem korek zatlačil dovnitř a nevytáhl ho ven (nemám na hotelu vývrtku) a jestli vrchní část Vye není nějak poznamenaná tím korkem. On to ani není korek, je to ta plastová věc. Nicméně Martini z ní je dobrý, řekl bych až velice, a jako Gin jsem si konečně koupil francouzskej Magellan, kterej u nás v Brně stojí 1100 Kč sedmička a tady v Texasu 35 USD litr. Zmrdi naši obchodničtí.

    To je škoda, že tady není žádnej mixolog.
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    BRUKEV: Klasicky mrazak. Narychlo ji nikdy nenachladis tak jak by mela byt.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    BRUKEV: Líh? Líh v laborce uchováváme v nějaký upatlaný flašce a mejeme s tim chemický sklo.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Jak uchovávat (uchováváte) vodku? Klasicky v lednici, nebo mražák? Já ji mám v lednici a v nouzi ještě třeba nachladím v mražáku. Co udělá uskladnění rovnou v mražáku?
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Jsem si rikal, ze se asi ozves :))))
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: Piju je zřídka, nicméně doma takřka nemíchám, maximálně na nějaké domácí oslavě mixnu nějakou jednoduchou věc. Bavilo mě to pár let dříve, ale dnes už jsem na to pohodlný, raději si dám samotnou sklenku rumu/whisky.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    No no no :))

    Včera jsem si koupil Waterloo gin a udělal pár martini z Noilly Prat. Je výbornej. Neprodává se jinde než tady a chlap chce zkusit dělat gin zralej v sudu (potkal jsem pana destilera v kšeftě). Pije tady vůbec někdo koktejly?
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    pic related?

    ADMIX
    ADMIX --- ---
    MAZDA: Pokud jde o 2.12., tak to prijedu domu az nekdy vecer ... teoreticky by se to dalo uspisit, kdyztak pls detaily do posty?
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    ADMIX: Hele, a nechceš dorazit 2.? Bude se dělat akce spojená s prohibicí a půlka bude probíhat na AVIMu. Předběžně tam má být i Thompson...
    LEFTY: Budeme se těšit :-)
    BESSAYA: I já bych doporučil ten Highland Park - nezažil jsem nikoho, komu by nechutnala :-)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    BESSAYA: Dej vědět, co jsi vybrala.
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    Všem díky za tipy, prohlídnu si ty whisky a nějakou vyberu, snad udělá radost :-)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    BRUKEV: Jablíčka musela být pěkně cukernatá... Já mám v sudech asi 520 litrů švestek, do pálenice jdeme 14.12. Jinak, o té žitné whisky, do blendů se běžně přidává žitná část, pokud si dobře pamatuju, co jsem četl. Čím je jí více, tím více se mi zdálo, že je whiska na jazyku "tvrdší", nevím jak bych to jinak popsal. Ale na čistou žitnou jsem se ještě neodvážil, i když bych jí rád prubnul.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Takže letošní úroda jablek vypálena, z ubohých 170 litrů kvasu je napáleno slušných 21,5 litru jablkovice.

    Abstinenti všech zemí, polibte mi p*del :D
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: teda tohle jsem moc nečekal, že najdu: ...Due to its distinctive flavor, American rye whiskey is sometimes referred to as America's equivalent of an Islay whisky...

    Celkem zvažuju, zda má význam jen na vyzkoušení chuti si koupit nějakou běžnou produkci do pěti stovek, nebo něco lepšího. Na míchačku by to mělo stačit bohatě, na nějaké chuťové osvěžení to už možná bude horší.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    BRUKEV: Taky si žitnou někdy chci koupit za účelem míchání: Manhattan se dělá právě z ní.

    Rye whiskey - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Rye_whiskey
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Co si mám představit pod žitnou whisky? Nějaké tipy?
    Chci si koupit flašku buď bourbonu nebo žitné whisky na obohacení baru a zvažuju, co bude vhodnější.
    Bourbon jsem roky v ústech neměl a žitnou vůbec. Tak získávám informace.
    O skotské se píše, že je spíš do kouřova, irská má být taková čirá, jasná a o bourbonu a žitné vím kulové.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    WILDENBURY_SQ: Tak to já už pár lidí našel. Každopádně jako variantu na dotaz BESSAYA: bych ho neriskoval.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    GOSHEWAN: V půlce prvního panáka je dobrej úspěch!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam