• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    MALEJ_EJCKA
    MALEJ_EJCKA --- ---
    MACHALIK: Já přidám i "stížnost" na Macallan 18yo Fine Oak. Ne, že by to bylo špatný pití, ale ta značka je hrozně předražená - 0,7l 18yo stojí tak cca 3000,-, za což bych chtěl úplně jinej level. Takže se přidávám doporučení hledat v podobný cenový hladině něco jiného ...

Nové Macallany jsem tedy taky nepil, ale vzhledem k výše řečenému je vyhledávat nebudu.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    PINGVINS: Když jsem byl malej, tak jsem měl 10 yo Fine Oak, vlastně to byla první whiska mýho života, když nepočítám Jamesony, a ta mi přišla dobrá. Skoro bych byl ochotnej se i teď po deseti letech hádat, že desítka je lepší než ta patnáctka. V každým případě bych nakoupil prostě nějakou jinou značku. Nesedí mi a nemyslím si, že tohle bude nějaká pecka (leda by to bylo silný nad 48 %, což nebude).
    PINGVINS
    PINGVINS --- ---
    MACHALIK: Tak určitě souhlas s tím, že se tam hodně platí za značku. Patnáctku jsem nepil, ale tu dvanáctku mám rád. Jenom si říkám, jestli nekoupit něco do zásoby, dokud to jde a je kde.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    PINGVINS: Není to odpověď na tvou otázku, ale mám teď doma Macallan 15 yo a není to dobrý. Za 100 USD nebo i 100 GBP, za který se dá sehnat, je to absurdně slabá whisky, myslím chuťově. Tato značka, stejně jako v mých očích třeba Glenmorangie nebo Glenfiddich, je přeceněná a má především vymakanej marketing.
    PINGVINS
    PINGVINS --- ---
    Pil už jste někdo ty nové Macallany? (amber, sienna, ruby) Je tam velký rozdíl např. oproti sherry casku 12yo? Díky

ADMIX
    ADMIX --- ---
    JOPS: zde vzdy skladem :)

Degustační whisky sklenka 'Glencairn' - Sklo - Doplňky - Skotská-whisky.cz
    http://www.skotska-whisky.cz/doplnky/sklo/degustacni-whisky-sklenka-glencairn.html
    PINGVINS
    PINGVINS --- ---
    v práci by se něco našlo...

MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    JOPS: Úplně kdekoli, jsou to nejběžnější skleničky. Výrobce je http://www.glencairn.co.uk/
    JOPS
    JOPS --- ---
    hoj,

netusite, kde by se daly sehnat tyto sklenicky ?

GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    MACHALIK: Tak se slunečníma brejlema mám problém - nosím normální, takže trochu blbý. Ale seženu si nějaký klipsy přes ně.
    Shetlandy možná někdy časem, v rámci tohoto zájezdu v nabídce nejsou.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    GALENIUS: Abyste se tam nenudili - doporučil bych aspoň výlet na Shetlandy, ty mě zaujaly víc, hlavně tím nebem. Na Orknejích strašně fouká. Pořád! Strašně!! Vemte si sluneční brejle, jinak vám oschnou oči :)
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    MACHALIK: V pohodě. Nějak to domluvíme před odjezdem.
    Jo, v červenci. Původně jsme chtěli do Skotska, ale vyhlídnutý zájezd se jednak nejede, jednak jsme zjistili, že je to pouze do stanů + "v kempech bývá většinou hygienické zařízení". Tak jsme hledali dál a našli čistě Orkneje. Skotsko dáme někdy jindy.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    GALENIUS: Jasan. Sám už mám čtyři sklenky, takže bych buď potřeboval dvě (kdybych někdy rozbil) nebo čtyři (vytvořit dvě sady). Rozhodně bychom to neměli rozdělovat tři a tři :)

Zajímavý, že ti nechutnala. Za mě byla úplně luxusní.
    Jedeš v létě?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    MOMENT: Jo vidíš, na tebe jsem zapomněl. Momentálně mám texaskej Waterloo Gin (dvakrát jsem se potkal s majitelem destilerky, ten gin je skvělej!!! A stojí 20 dolarů.). Pak fenomenální, fe-no-me-nál-ní Fifty Pounds gin. Pak tady z Manea koupenej Haswell, kterej jsem ještě neotevřel. No a samozřejmě levnej Greenals z Makra - na to domácí chlastání.

GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    MACHALIK: OK... 6 skleniček by se vejít mohlo. Pak bychom se mohli domluvit, že bychom vzali jedno balení a rozdělili si ho. Víc než jedno balení do báglu nedostanu (na úkor lahví whisky)

Ale co se týče HP 25y, to byla jediná, co jsem zatím z HP pil. A ta mě moc neoslovila. Přišla mi taková mdlá, bez větší chuti. Ale je pravda, nejsem až takový znalec (tak na úrovni běžných singlovek, nejlépe z Islay). Třeba by mladší byla pro mě lepší.
    Někde jsem četl, že whisky je nejlepší mezi 12-18y, pak se část chutí pomalu vytrácí (a nebo zjemňuje, záleží na úhlu pohledu 8-)).
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    GALENIUS: Oni už je prodávají přes net!!! Mi se je léta nedařilo přesvědčit, aby mi je poslali, protože na netu je ofiko neměli.

Tyto to jsou: http://www.highlandpark.co.uk/shop/detail.asp?pid=747201

Krtečci. 2,50 GBP/kus.

Ještě jsou moc pěkný tyto: http://www.highlandpark.co.uk/shop/detail.asp?pid=747159

Hele, zatím to nijak nehroťme, ačkoli předávka by bylo to poslední, co by byl problém. Hlavně si tam kup nějakou slušnou whisku! HP 25 byla pořád jedna z nejlepších mýho života.
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    MACHALIK: To záleží na mnoha věcech.
    Jak budeme mít narvané tašky, aby se to nerozbilo. Ale pokud se vejde, určitě by to šlo. Jediný problém, jsem z Pardubic, takže trochu blbé předání...
    Které to jsou? Jsou tam dvoje.
    http://www.highlandpark.co.uk/shop/
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    GALENIUS: HP je úžasnej, Scapa not so much. Kup si v palírně HP ty jejich skleničky!!! Ty malý boubelaný - - - nekoupil bys mně pár skleniček? Jsou to nejlepší skleničky na whisky na světě a stojí 2 libry kus.
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    Zkoušeli jste někdy whisky Scapa?
    O prázdninách jedeme na Orkneje, zjišťoval jsem, co tam je za palírny, a Highland Park a Scapa.
    FRENZY_
    FRENZY_ --- ---
    WILDENBURY_SQ: Benromach...mmm, včera jsem měl Benromach Origins a chutnala převelice...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam