• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    GALENIUS: Abyste se tam nenudili - doporučil bych aspoň výlet na Shetlandy, ty mě zaujaly víc, hlavně tím nebem. Na Orknejích strašně fouká. Pořád! Strašně!! Vemte si sluneční brejle, jinak vám oschnou oči :)
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    MACHALIK: V pohodě. Nějak to domluvíme před odjezdem.
    Jo, v červenci. Původně jsme chtěli do Skotska, ale vyhlídnutý zájezd se jednak nejede, jednak jsme zjistili, že je to pouze do stanů + "v kempech bývá většinou hygienické zařízení". Tak jsme hledali dál a našli čistě Orkneje. Skotsko dáme někdy jindy.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    GALENIUS: Jasan. Sám už mám čtyři sklenky, takže bych buď potřeboval dvě (kdybych někdy rozbil) nebo čtyři (vytvořit dvě sady). Rozhodně bychom to neměli rozdělovat tři a tři :)

Zajímavý, že ti nechutnala. Za mě byla úplně luxusní.
    Jedeš v létě?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    MOMENT: Jo vidíš, na tebe jsem zapomněl. Momentálně mám texaskej Waterloo Gin (dvakrát jsem se potkal s majitelem destilerky, ten gin je skvělej!!! A stojí 20 dolarů.). Pak fenomenální, fe-no-me-nál-ní Fifty Pounds gin. Pak tady z Manea koupenej Haswell, kterej jsem ještě neotevřel. No a samozřejmě levnej Greenals z Makra - na to domácí chlastání.

GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    MACHALIK: OK... 6 skleniček by se vejít mohlo. Pak bychom se mohli domluvit, že bychom vzali jedno balení a rozdělili si ho. Víc než jedno balení do báglu nedostanu (na úkor lahví whisky)

Ale co se týče HP 25y, to byla jediná, co jsem zatím z HP pil. A ta mě moc neoslovila. Přišla mi taková mdlá, bez větší chuti. Ale je pravda, nejsem až takový znalec (tak na úrovni běžných singlovek, nejlépe z Islay). Třeba by mladší byla pro mě lepší.
    Někde jsem četl, že whisky je nejlepší mezi 12-18y, pak se část chutí pomalu vytrácí (a nebo zjemňuje, záleží na úhlu pohledu 8-)).
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    GALENIUS: Oni už je prodávají přes net!!! Mi se je léta nedařilo přesvědčit, aby mi je poslali, protože na netu je ofiko neměli.

Tyto to jsou: http://www.highlandpark.co.uk/shop/detail.asp?pid=747201

Krtečci. 2,50 GBP/kus.

Ještě jsou moc pěkný tyto: http://www.highlandpark.co.uk/shop/detail.asp?pid=747159

Hele, zatím to nijak nehroťme, ačkoli předávka by bylo to poslední, co by byl problém. Hlavně si tam kup nějakou slušnou whisku! HP 25 byla pořád jedna z nejlepších mýho života.
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    MACHALIK: To záleží na mnoha věcech.
    Jak budeme mít narvané tašky, aby se to nerozbilo. Ale pokud se vejde, určitě by to šlo. Jediný problém, jsem z Pardubic, takže trochu blbé předání...
    Které to jsou? Jsou tam dvoje.
    http://www.highlandpark.co.uk/shop/
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    GALENIUS: HP je úžasnej, Scapa not so much. Kup si v palírně HP ty jejich skleničky!!! Ty malý boubelaný - - - nekoupil bys mně pár skleniček? Jsou to nejlepší skleničky na whisky na světě a stojí 2 libry kus.
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    Zkoušeli jste někdy whisky Scapa?
    O prázdninách jedeme na Orkneje, zjišťoval jsem, co tam je za palírny, a Highland Park a Scapa.
    FRENZY_
    FRENZY_ --- ---
    WILDENBURY_SQ: Benromach...mmm, včera jsem měl Benromach Origins a chutnala převelice...
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    MACHALIK: jaky giny?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Já si teď z USA dovezl dva nový giny, mám teď doma pět různejch (a dvě whisky), život je fajn. Zajímala by někoho knížka o koktejlech? Sehnal jsem Wondrichovo Imbibe...
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Benromach peat smoke - skvělý pití, pepřový! Fakt to štípe na jazyku a to mě baví. Za rozumnou cenu. Můj nový favorit.

Ledaig single malt - Z Tobermory je vsechno dobry. Tenhle Ledaig je z mladsich a "svezich" (pokud se tak zkvasene spalene pneumatiky daji nazvat) maltu, opet priznivy pomer cena vykon.

Dopracoval jsem se k tomu, ze tyhle "brutalni" whisky je lepsi pocucavat po panacich, zmrskat se tim je asi opravdu zbytecne drahy a neni to kdovijaky zazitek (po tretim panaku se z toho stava default kořalka a probuzeni se spalenou pneumatikou v hrdle a na jazyku je nic moc. Vseho s mirou...)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    EKONOM: Podívejte se, jak se připravuje český koktejl Charisma z baru Cloud 9 | life.ihned.cz - Jídlo
    http://life.ihned.cz/jidlo/c1-61189160-bar-koktejl-ekonom-napoje

Sice to vyznívá spíše jako PR článek než jako nějaká solidní investigativní sondáž, nicméně stejně bych si tam někdy rád zašel. Obzvláště když je mezi 18. a 21. hodinou možná neomezená konzumace všech deseti originálních signature koktejlů jen za 690 Kč.. a to dokonce včetně konzumace mattonky..
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    DAVIDO: Ber to tak, jsou lidi, kteří mají rádi Islay možná víc než zbytek celého Skotska.
    Mám rád i základní Laphroaig, chutná mi. Mám rád Ardbeg, mám rád Caol Ila i Lagavulin.
    Pokud ty ne, tvůj problém.
    Já ti tvoji rozmrazovací kapalinu taky nehaním, každý má své chutě.

HERR_FLICK: Laphroaig 10y CS mám doma taky. Ale nějak jsem jí na chuť nepřišel. Z Laphroaig je nejlepší asi Quater Cask nebo Tripple Wood
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DAVIDO: Seš znalec, ještě o něco se poděl. Tabasco pálí jak leteckej benzín? Koncerty moc nahlas? Radši si vyhoníš než by sis zašukal? Pojď do nás.
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    DAVIDO: laphroaig quarter cask je pro me nejlevnejsi lahev, po ktery se muzu fakt utlouct

docela bych rad vedel, ktera lahev pod litr ti prijde vyznamne lepsi nez tenhle dle tebe fridex z islay za necelejch 9 kil, velmi rad si rozsirim obzory

jinak laphroaig 10y.o. CS uz pro me za ty penize uplne nestoji, v jeho cene sou pro me lepsi kusy
    DAVIDO
    DAVIDO --- ---
    LAAZI: Ne nezkousel. Ale lidi co pijou Laphroaig to podle me muzou zkusit bez vetsiho rizika. Pak dej kdyztak vedet jestli v tom byl vubec nejakej rozdil.
    LAAZI
    LAAZI --- ---
    DAVIDO: Jak vis, jak chutna odmrazovaci kapalina? Zkousels to?
    DAVIDO
    DAVIDO --- ---
    LAAZI: No ja to pit nebudu, jenom jsem se ti snazil najit chutovej ekvivalent.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam