• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    RETICULI
    RETICULI --- ---
    STEPNI_VLK: To je smutne sdeleni, to abych 10 yo nachrckoval domu. Kvalite Skye (NAS) neverim stejne jako Laphroaig Select (NAS).
    RETICULI
    RETICULI --- ---
    Nam to nejak umrelo na ty vymene vzorku.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    BRUKEV: plus teda mě zajímá, jak budou vypadat reklamy a zdůvodnění změn.

"Talisker jak jse jej znali končí. Nyní přichází nový, lepší, pepřovější...přichází Talisker Skye!!!!"
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    STEPNI_VLK: hlavně mě spíš serou ty změny názvů
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Nevím, jestli jsem to tu už nezmiňoval, ale když jsem sháněl Talisker 10yo, tak mi borec v Hyveco na můj dotaz, proč ho nemají, odpověděl, že Talisker 10yo už se pouze doprodává, resp. že ho přestanou dělat. Tak jsem se na údajné ukončení výroby poptal na jiném fóru a dostalo se mi následující odpovědi. Třeba to bude někoho zajímat i zde:

Mé informační zdroje říkají, že v Evropě bude desetiletá v běžných obchodech a supermarketech nahrazena NAS produktem, tedy Talisker Skye, desetiletá bude k dostání jen ve specializovaných prodejnách, nebo přes net. Palírny to dělají proto, aby stíhali pokrýt rapidně stoupající poptávku po single malt v Asii, kam právě bude větší část desetileté směřovat. Takže dobrá zpráva je, že desetiletá nezmizí, špatná je, že podraží.

Talisker v tomhle není sám, vždyť je jen jednou z mnoga značek koncernu Diaego, To samé dělá např Laphroaig (US-JP koncern Beam Suntory), místo L.10yo bude zákld L. Select, nebo Glenlivet (koncern Pernod Ricard), dvanáctiletá je nahrazena Founder's Reserve a následovat budou určitě i další.

Vypadá to, vypadá, že bude dobré se dostatečně zásobit, než ta cena vyletí nahoru..
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Je tu někdo, kdo pije/míchá z žitné? Já znám důvěrně Old Overhold, kterej mi v koktejlech chutná, a rád bych si koupil nějakou domů a nevím, jestli sahat po ověřené nebo jít do něčeho dražšího, ale případně se spálit.

Vyhledávání "" | Maneo s.r.o.
    http://www.eshop.maneo.cz/...18_let=ano&KATALOG_ORDER_BY=ZAKAZNIK_CENA_BEZ_DPH&KATALOG_ORDER_HOW=ASC

Konkrétně mi jde o koktejly jako Old Fashioned, Sazerac, Manhattan aj.
    DONTRAGEDY
    DONTRAGEDY --- ---
    Nejak je tu dlho ticho a ja mam chut skusit nieco nove. Co by ste doporucili skusit, ked ako zaklad vezmeme anCnoc a Ardbeg ? Vyssia cena mi nevadi, takze to nemusia byt zakladne rady - ale tieto dve docela dobre vystihuju moje chute :)
    RETICULI
    RETICULI --- ---
    GOSHEWAN: masterofmalt.com
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Kde bych nasel nejake detaily k Càrn Mòr? Kdo to dela? Jake jsou/byly edice?
    GEGE
    GEGE --- ---
    JENNE: ta mi moc chutnala. po otevreni to s ni slo velmi rychle :) par krat jsme si dali pusu na dobrou noc a byla fuc.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    STEPNI_VLK: sorry :-) ale chybu s ní neuděláš.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    LEFTY: V oficiálních prodejních kecech o ní píší: Když byla v 18. století z ostrova vyhoštěna stará moudrá věštkyně, předpověděla, že poslední člen rodu Campbellů bude opouštět ostrov jednooký a jeho věci mu na vozíku potáhne osamělý bílý kůň. V roce 1938 se toto málem zapomenuté proroctví stalo skutečností. Láhev, která ctí toto proroctví symbolem třetího oka, obsahuje whisky vyráběnou tradičním stylem bez použití studené filtrace pro zachování autentické chuti roku 1938. Je to silně rašelinná whisky s tóny čerstvé skořice, koření a doteku mořské vody a dehtu. V zakončení se projeví jemná lékořice a muškátový oříšek.

Asi zvolím buď tuhle, nebo Dirach's Own. Nejsi čirou náhodou z Brna, že bych se stavil na ochutnávku? ;)
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    STEPNI_VLK: z Jury mi moc chutná Prophecy, hodně nakouřené a silné.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Díky moc za rady..
    RETICULI
    RETICULI --- ---
    STEPNI_VLK: Zahada vyresena, to "sede" baleni je v realu modre, a je novejsi... a vypada ze drivejsi a starsi whisky byli preci jenom poctiveji delane, takze tu nalevo.
    RETICULI
    RETICULI --- ---
    STEPNI_VLK: Zbytecne jit tak vysoko, do 1100 Kc mas takovych veci a zazitku... a za 3 litry bych zas vybral neco jineho.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    A ještě jeden dotaz. Má tu někdo zkušenost s produkty palírny Isle of Jura? Konkrétně mě zaujal tenhle jejich kousek:

Exkluzivní single malt, který v každé kapce odkazuje na rok 1810, kdy byla palírna na ostrově založena, a je připomínkou více než dvěstěleté tradice. Zrání v archivních sudech poskytlo této whisky dokonalou chuť s tóny jemného marcipánu, maraschino třešní a lékořice s náznaky drcených vlašských ořechů a hořké čokolády. V zakončení tento pozoruhodný malt dále odkrývá i stopy citrusového ovoce.

Flaška je za tři klacky, tak bych nerad střílel vyloženě od boku.

Ještě mě tedy zaujala i levnější 16 letá Jura Dirach's Own, která koštuje nějakých 11 stovek a údajné skýtá následující:

Již název napovídá, že jde o whisky, která odráží povahu samotných ostrovanů, jejichž symbol je vyobrazen na láhvi. Je to rafinovaný malt - skromný, zdrženlivý, ale přesto úchvatný. V této plné whisky se objevují tóny hořké čokolády, pomeranče a koření a s karamelomedovým zakončením.
    RETICULI
    RETICULI --- ---
    STEPNI_VLK: Vydrz, zeptam se jinde.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Mimochodem, netušíte někdo náhodou čirou, jaký že je konkrétně rozdíl mezi těmito dvěma láhvemi Talisker 10 yo?

První stojí u Maneo 1245, druhá pak 895 Kč.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam