Nevím, jestli jsem to tu už nezmiňoval, ale když jsem sháněl Talisker 10yo, tak mi borec v Hyveco na můj dotaz, proč ho nemají, odpověděl, že Talisker 10yo už se pouze doprodává, resp. že ho přestanou dělat. Tak jsem se na údajné ukončení výroby poptal na jiném fóru a dostalo se mi následující odpovědi. Třeba to bude někoho zajímat i zde:
Mé informační zdroje říkají, že v Evropě bude desetiletá v běžných obchodech a supermarketech nahrazena NAS produktem, tedy Talisker Skye, desetiletá bude k dostání jen ve specializovaných prodejnách, nebo přes net. Palírny to dělají proto, aby stíhali pokrýt rapidně stoupající poptávku po single malt v Asii, kam právě bude větší část desetileté směřovat. Takže dobrá zpráva je, že desetiletá nezmizí, špatná je, že podraží.
Talisker v tomhle není sám, vždyť je jen jednou z mnoga značek koncernu Diaego, To samé dělá např Laphroaig (US-JP koncern Beam Suntory), místo L.10yo bude zákld L. Select, nebo Glenlivet (koncern Pernod Ricard), dvanáctiletá je nahrazena Founder's Reserve a následovat budou určitě i další.
Vypadá to, vypadá, že bude dobré se dostatečně zásobit, než ta cena vyletí nahoru..