• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    Máme rádi kvalitní chlast a nestydíme se za to!
    Nastěnka ukrývá mimo jiné různé praktické odkazy, vysvětlení často používaných termínů a zkratek, pomůcku pro výběr whisky na základě síly, vůní a chutí či rady sebrané během života diskuse.
    ZLATÉ PRAVIDLO: Aby ukázala, co v ní opravdu je, nechte whisky ve skleničce před nosing & tasting odpočívat (minimálně) minutu za každý rok jejího zrání. Takže kupř. patnáctiletou minimálně 15 minut.
    Nikdy, ale opravdu nikdy dlouhodobě (měsíce či roky) neskladujte whisky v kartonových krabicích nebo poblíž nich. Hrozí totiž riziko kontaminace obsahu - whisky bude mít více či méně kartonovou vůni i chuť, která přebíjí vše ostatní - skrze nedokonale těsnící korkovou zátku, která je na rozdíl od té vinné z měkčího korku, který umožňuje opakované uzavírání láhve.

Důležitá informace:
    Stepni_vlk už nadále nepracuje ani ve Whisk#y baru který neexistuje, ani v Angels' Share. Je nicméně ochoten dělat whiskové, rumové či ginové degustace, pokud by měl kdokoli zájem (zrovna nedávno spáchal jednu rumovou pro vánoční večírek jedné nejmenované firmy).
    Gastru se bude minimálně nějakou dobu vyhýbat, ale k vidění za barem Whisky festivalu v Malé Morávce bude velmi pravděpodobně i nadále. ;)
    Současně už nějaký ten pátek funguje coby Shoplink Moderator na Whiskybase. Takže pokud byste měli nějaké dotazy, můžete to zkusit...
    rozbalit záhlaví
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    NOIK: A být na tvém místě, tak bych jako naprostý laik zašel do provozovny webového obchodu http://www.skotska-whisky.cz/ - adresu i telefonní číslo najdeš na stránkách. Jednak mají velmi širokou nabídku za většinou hodně dobré ceny, jednak starý pán whisky velmi dobře rozumí. Obchod je psán na jeho paní a ta se ti i pravděpodobně ozve, pokud budeš volat, nicméně co vím, tak starý pán na prodejně také bývá. Takže bych se být tebou nejprve informoval, kdy se tam vyskytuje, a pak bych se za ním vypravil a nechal si poradit přímo od něj. Věř mi, že nebudeš zklamaný...
    NOIK
    NOIK --- ---
    vy už asi máte pár panáků v sobě co?:)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    CEPAL: Mozna by sis napred mel trochu dostudovat.
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    CEPAL: nem to je otázka na flašku, kterou chce někomu dát NOIK
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Co?
    NOIK
    NOIK --- ---
    MACHALIK: asi to nevadí, nějakej zabiják by to ale asi bejt neměl
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Jak to ma byt silny? Dobra a draha whisky casto ma pres 50 % voltaz, to je na skodu nebo ku prospechu?
    NOIK
    NOIK --- ---
    zdravím! ..chtěl bych koupit člověku (starší pán) co to umí ocenit nějaké opravdu dobré pití - whiskey, koňak, rum ...moc se v těhle věcech nevyznám, tak si rád nechám poradit od znalců co mají natestováno, něco, z čeho si člověk opravdu sedne na prdel a ta sklenička bude dokonalej zážitek - historky z výroby ani cool obaly nejsou důležité ....jsem ochotný za tu flašku dát do 5000 ..díky!
    MUDFUK
    MUDFUK --- ---
    Ahoj. Pil jste nekdo ardbeg alligator nebo vite kde ho maji na baru? https://vinoteka.dios.cz/...lt-islay-whisky-51-2-vol-0-70-l-eanW0106837-skup11Zn1ak3Zn1ak6Zn1ak3.php
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    BRUKEV: Já sem zákazníci;). V hospodě se pije hlavně rum, levnowhisky se tam v zásadě nepije, a ti co si ji občas dají by tohle vzali. Ze strany hospody by vůle k pokusům byla, přesně takhle se tam ty rumy rozjely
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    AXTHEB: nevím, co jsi za hospodu, ale ocení to zákazníci? Jakože půjdou do něčeho neznámého a budou riskovat, že to nebude taková dobrota jako "Tulamórka nebo Čivaska"?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    DAHY: Dik
    DAHY
    DAHY --- ---
    AXTHEB: Zkousel jsi Black Bush? Podle me a mnoha dalsich nejpitelnejsi whiska do petikila.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MACHALIK: Tak ono by sesneslo i to petikilo.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    AXTHEB: Dobrý. Mě nenapadlo, že když se řekne panák za 60, tak nákupka musí bejt za 18. Příště prostě řekni, že chceš tipy na flašky za tři kila.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    KAKIHARA: Dík
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    Tak tam v tyhle relaci jebni treba Wild Turkey nebo VAT69 nebo J&B, pripadne Famous Grouse....jsou to imo stejný mrdky ale aspoň nejsou uplne všude...
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MACHALIK: Tullamorka stojí 300 za láhev, Laphroaig 770, ty tvoje kolem litru.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    AXTHEB: Já nevím, kolik stojí Laphroaig, ani kolik stojí tamty, mám je zaevidovaný jako velmi levný whisky, možná nejlevnější pitelný. Jestli chceš flašku do nějaké hodnoty a tu hodnotu si máme spočítat a ještě od ní odečíst tvou marži, tak to cvičení jsem neprovedl. Sor.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MACHALIK: A kdyz sem napsal, ze Laphroaig je drahá, tak ti přijde OK navrhnout o kilo dražší kousky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam