JAKOUBEK: Díky za tip, nicméně kdybych měl na nástěnku dávat každý obchod s chlastem, nemělo by to žádný smysl. Nabídka whisky toho tebou zmiňovaného je poměrně úzká a z toho jsou ještě tak třetina blendy. Předpokládám, že každý před nákupem absolvuje vlastní pátrání za pomoci serverů pro srovnání cen či Googlu. Na nástěnku dávám pouze obchody, které jsou něčím zajímavé: většinou buď šíří nabídky, nebo dobrou cenovou politikou.
A když už píšu o obchodech, tak jedno malé varování pro všechny. Pokud byste chtěli využít obchod
Vinotéka Dios, počítejte s tím, že mají v nabídce i věci, které ve skutečnosti nejsou skladem. Po dvakráte se mi stalo, že jsem objednal whisky, u níž byl popis "poslední láhve", a dvakrát mi objednávku zrušili, protože se prý už doprodala. Následovala výmluva na pomalou aktualizaci a hned mi samozřejmě nabízeli alternativy. Zřejmě běžná prodejní strategie, co jsem následně tak pročítal hodnocení na Heuréce. Mimo to také nic moc komunikace, dlouhé čekání na zásilky či zaslání úplně jiných lahví, než si dotyčný objednal.
Takže i v případě Vinotéky Dios platí to samé co u
Gentlestore. Můžete tam narazit na některé vcelku raritní, jinde nedostupné věci, ale počítejte s tím, že cesta k nim bude strastiplná či dokonce ve finále neúspěšná. U Gentlestore se mi pro změnu stalo, že jsem objednal dvě láhve, z nichž jednu už vůbec neměli. Když se ani po měsíci od objednání nic nedělo, napsal jsem jim nasraný email, protože dovolat se k nim je prakticky nemožné. Teprve poté se konečně uráčili mi odpovědět, že tu jednu láhev už nemají, a jestli tedy mají objednávku zrušit. Ani je nenapadlo, že bych třeba chtěl aspoň tu druhou. Hrozný šlendrián. Ostatně, hodnocení Gentlestore na Heuréce je více než výmluvné.