• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Jen doplním, že zásilka od Kratochvílovců pochopitelně nedorazila v sobotu (ačkoliv někteří dopravci doručují i v sobotu), ale až dnes. Slečna si buď neuvědomila, že je pátek a následuje víkend, nebo mě jen chtěla co nejvíc uklidnit. Tak či tak ten celkový dojem z nákupu ještě o chlup víc pohnojila.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Whisky U - Are Expensive Bottles Worth Paying For?
    https://www.youtube.com/watch?v=0AuUcnRFLKw
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Já už se z té úrovně českých e-shopů s chlastem asi vážně poseru!

Tentokrát pro změnu poprvé Kratochvílovci. Ve středu 16. srpna jsem v jejich obchodě objevil whisky, u které jsem si raději ještě telefonicky ověřil, že je dostupná. Slečna mi slíbila, že to zjistí, a že mi zavolá. Zavolala a sdělila počet dostupných lahví. Následně jsem tedy ihned objednal 2 láhve. Do poznámky připsal, ať uvedou mé tel. číslo na balík. Přišlo mi emailem potvrzení přijetí objednávky a... dál už nic.

Více než 24 hodin poté jsem se opět dovolal té samé slečně. Ptal jsem se, zda je to běžné, že v podstatě nemám kam zaplatit, protože neznám číslo účtu. Řekla mi, že zjistí co a jak a že mi zavolá nazpět. Sice nezavolala, ale pár hodin nato přišel email s předmětem "Vaše objednávka byla změněna na Čekání na platbu". Okamžitě jsem tedy zaplatil, v pátek ráno mi peníze odešly z účtu a... zase nic.

Vydržel jsem čekat týden. Díky bohu jsem se dnes, 25. srpna, alespoň opět dovolal, opět slečně Davidové. Vyjádřil jsem jisté znepokojení nad tím, že sice oni mají už minimálně několik dnů mé peníze, ovšem já nemám více jak týden od objednání ani peníze, ani objednané láhve. Tentokrát už po mně ani nechtěla číslo objednávky. Jen zopakovala, že zjistí co a jak a že mi zavolá. A pro změnu opravdu zavolala - s tím, že se mi musí omluvit, a že dnes balík odešlou a zítra mi prý bude doručen. Když jsem se ptal, kde že byl jako problém, dozvěděl jsem se, že to byla administrativní chyba. A když jsem se ptal na větší podrobnosti, protože mi administrativní chyba nic neříká, tak ještě cosi o změně systému a kdesi cosi. Jinými slovy, opět jen samé nicneříkající a nekonkrétní výmluvy, jak už jsem ostatně u českých obchodů tak nějak zvyklý.

Takže závěrem opět jen zopakuji to, co už jsem tu několikrát zmiňoval. Jediným opravdu spolehlivým českým e-shopem pro mne i nadále zůstává Skotská whisky. Ostatní stojí více či méně za starou bačkoru...
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Jméno té větší vesnice mezi Prahou a Bratislavou už se nesmí ani vyslovit? :) Jo, žiju v Brně (a nestydím se za to), což je jak vidno - minimálně co se whisky týče - nepatrná výhoda, poněvadž tu evidentně poptávka až tak moc nepřevyšuje nabídku. Obzvláště pokud jde o některé obskurnější flašky (rozumějte ne až tak profláklé palírny) a nezávislá plnění...

Mimochodem, v obou krámech mi řekli, že aktuálně se na módní vlně veze rum a o whisky že až tak moc velký zájem není.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    SAMOUT: Onrb?
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    STEPNI_VLK: Kde ze to bydlis :-)?
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Je až neuvěřitelné, co všechno se dá ještě i dnes objevit v některých kamenných obchodech. Staré kolky z doby před metanolovou aférou a flašky, které byly lahvované v roce 2006. Což mimochodem znamená, že kupř. destiláty pro 18yo vznikaly minimálně v roce 1988. Předrevoluční whisky. :)

STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    NOIZER: A ne, že by to tedy byla nějak důležitá informace, ale čistě pro zajímavost: já mám láhev číslo 143. A to z 324, ne z 325. Ostatně, viz má fotka. ;)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    NOIZER: A bude ještě lepší... až se nadechne a srovná po otevření. ;) Jinak tedy rád slyším, že jsem také někoho inspiroval, a že to sem tudíž nepíšu zbytečně. :)

WUKONG: To klidně prozradit můžu, neb to není žádné tajemství - v brněnské prodejně Kratochvílovců. Ovšem nevím, k čemu vám tato informace bude, když jsem bral poslední láhev. A věř tomu, že kdyby tam byly dvě tři, tak vezmu všechny...
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    STEPNI_VLK: koupil jsem ten blackadder nakonec taky:) posledni kousek za plus minus 2000.. lahev 32 z 325.. a je dobra:)
    WUKONG
    WUKONG --- ---
    STEPNI_VLK: neprozradis nam kde jsi ji sehnal? :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    STEPNI_VLK: Mrknu se, diky.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    NAGASAWA: Osobní zkušenost tu možná nenajdeš, nicméně minimálně zkus Ralfyho osobní zkušenost. Pokud jsi tohle video tedy ještě neviděl.

whisky review 230 - Nikka Pure Malt (Black)
    https://www.youtube.com/watch?v=MMOm6ucZ7b4
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Nemate prosim nekdo osobni zkusenost s Nikka Pure Malt Black? Par dni zpatky se ke me zatoulala Nikka from the Barrel a diky kombinaci chuti mi vic nez sedla, tak jsem si rikal, ze bych si rad tuhle destilerku postupne kompletne zmapoval a Pure Malt mne vcelku zaujala (navic zacinam mit slabost pro jejich lahve)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Když jsem zhruba před rokem začal poctivě projíždět Ralfystuff kanál na YouTube, byla tohle jedna z lahví, kterou jsem si poznačil pro případ, že by se mi poštěstilo na ni někdy narazit. Už jen proto, že ji Ralfy v rámci jejího review dvakrát pochoval v náručí. Ani ve snu by mě pak nenapadlo, že se mi to nakonec podaří, natožpak v ČR a za velmi dobrou cenu navrch k tomu (1910 Kč). Stalo se a já jsem tak strašně šťastný, že se to nedá ani popsat. ;)

whisky review 430 - Caol Ila 12yo 2000 61.4% (Gordon & Macphail)
    https://www.youtube.com/watch?v=_aBZ_UMLIiA

STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Hip hip hurá, podařilo se mi sehnat láhev novější verze 12yo Bunnahabhain s 46,3 % alkoholu z roku jejího uvedení na trh (2011), a to dokonce v Brně. Tudíž budu moci uskutečnit přímé srovnání s lahví plněnou v roce 2016, kterou jsem si koupil již dříve, a zjistit tak na vlastní kůži, do jaké míry se výrazně liší (jak už jsem tu nedávno zmiňoval, tak první šarže byly údajně vyladěny výrazně staršími whiskami než ty z následujících let). Další báječný whisky experiment na obzoru.

Mimochodem, douška k 14yo Smoking Islay od Blackadder: Dnes jsem mluvil s jedním pánem, který ji měl tu čest ochutnat, a který mi tvrdil, že je parádní. A ještě lepší prý je, že si člověk nikdy nebude jist tím, ze které že Islay palírny vlastně pochází, resp. že skoro pokaždé tipoval nějakou jinou...
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    NOIZER: Netuším, neb jsem ji zatím ještě neotevřel. Aktuálně mám otevřených 20 flašek, takže přijde na řadu někdy časem. A na Whiskybase jsem jediný, kdo ji má. Nicméně nezávislá plnění Blackadder mají obecně poměrně vysoká hodnocení, Smoking Islay obzvláště...

A už jen samotný fakt, že byla destilovaná v roce 1993, tj. vše probíhalo starými, neprůmyslovými postupy, z jiných, klasických odrůd ječmene typu Golden Promise (menší výnos, více chuti), výroba sladu přímo v palírně a zrání v sudech na 99 % v dunnage warehouses, napovídá, že stojí za zkoušku. I kdyby to měl být "jen" průměr.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    STEPNI_VLK: je to dobry? nedavno jsem nas tim premyslel.. vim, kde to maj:)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Jo, a dnes jsem v jednom kamenném obchodě objevil poklad, který tam na mě čekal cca 8 let:

STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Improvizace pro Machalika (on už bude vědět):

3 cl bílý rum
    3 cl aperol
    3 cl červený vermuth (Gancia rosso)
    1 cl citron
    1 cl cukrák
    dolít crodino
    přímá cesta na kostky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam