Já jsem nakonec byl už dneska :) před devátou bylo skoro plno, ale na bar jsme se vešli, později se trochu překvapivě bar spíš vyprázdňoval.
Tatarák jsem nezkoušel, ale škvarková pomazánka byla výborná. Atmosféra super, mně to přišlo jako Bar, který neexistuje v menším a soukromějším a míň okázalém, tedy zhruba to, co jsem čekal. Znám pár lidí, kterým vadí permanentní úsměvy a "úslužnost" barmanů v BKN protože jim to přijde nepřirozené, já mezi ně nepatřím, ale pokud vy ano, bude vám to vadit i tady.
Whisek je samozřejmě hafo, ale ve značně unaveném stavu (to není eufemismus pro nic, byl jsem nevyspalej a hladovej a tudíž blbej) jsem úplně nepochopil logiku jejich neabecedního uspořádání na lístku, takže hledat v něm bylo trochu obtížné. Tak jako v BKN ale lístek vlastně není potřeba a obsluha je na moje potřeby dostatečně znalá a velmi ochotná poradit.
Na doporučení barmana (podobné zadání jak jsem psal tady
VOZKA, jen stručněji) jsem si dal whisky dvě:
Glenkinchie 12, což bylo super - celkem jemné a jednodušší, sladší a výrazně ovocné, ale velmi příjemným způsobem a ne tak jemné že by to byla nuda. To si určitě ještě dám a je to jedna z věcí, které jsem hledal - úplně jiné než to co znám z Islay, ale přitom výrazné, fakt že je ta chuť skoro až podbízivá mi vlastně nevadí.
BenRiach 12 Sherry wood, což mě moc nebavilo, ale beru to jako rozumný intro do toho, co můžou udělat sudy od cherry.
No a pak jsem měl tu Glen Scotia 15, která byla samozřejmě výborná, ale ne tak průhledná na první napití, tam to vidím spíš na tu láhev a posouzení potom :)).
A na závěr Ledaig 10, tedy zase kouř, ale VÝBORNEJ, jsem unešenej. Úplně chápu, co
MALEJ_EJCKA myslel tou zpocenou ovcí, která mimochodem barmana naprosto odbourala a říkal že si to musí do poznámek zapsat - máš v novém whisky baru zvěčněn svůj odkaz :)). Říkal mimochodem, že za ten zkušební týden to byla asi druhá nejprodávanější whisky po Laphroaigu.
Takže za mě dobrý a přijdu zas, snad jen ceny za některý whisky v lístku se mi na první pohled zdály vyšší, ale konkrétně už nevim co to bylo.