• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    PINGVINS
    PINGVINS --- ---
    AWIQQ: Metaxa Private Reserva. Vypada to i hezky
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    AWIQQ: nekaky moldavsky nebo armensky lepsi.
    RAGUPKI
    RAGUPKI --- ---
    AWIQQ: Sice nejsem znalec, ale velmi příjemně mě překvapil, jak dobrý na svou cenu byl Chateau de Montifaud VSOP, jen je to už několik let. Tento dům vyrábí z hroznů z oblastí Grande/Petite Champagne - možná je to jen machrovinka, ale určitě takové označení není na škodu. Na českých e-shopech jsou varianty do 2k, ale bližší info nebo recenze už musíš najít sám.
    AWIQQ
    AWIQQ --- ---
    Borci prosim o radu - pro znamyho hledam brandy, vicemene pije akorat metaxu a Hennessy, cenove do 2k, mate pls nejaky tipy? Predem diky
    XLACHTAN
    XLACHTAN --- ---
    Vyrážím v dohledné době směr Japonsko, nějaké speciálky po kterých se podívat, cenově nějaký mid-range (+- do pár tisíc CZK)?
    EZOP
    EZOP --- ---
    Jsem dnes Mrknul na nástěnku a dobrý hele :-) díky za super info
    EZOP
    EZOP --- ---
    Tak jsem na ne zvědavej. Bunn nebyla 10 letka - nevím jestli v tom je nejakej markantní rozdíl.

STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Ve čtvrtek budu mít ve Whiskáči opět svoji degustaci, tak pokud máte chuť a čas, tak přijďte - můžeme pokecat. Podrobnosti jako vždy v záhlaví.
    EZOP
    EZOP --- ---
    STEPNI_VLK: Mrknu jestli je k mání v našem shopu. Díky za tipy
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    EZOP: Zkus někdy třeba Bunnahabhain Cruach-Mhòna, Ledaig 10yo či Benriach Curiositas 10yo.
    EZOP
    EZOP --- ---
    STEPNI_VLK: Já vím... Lagavulin mám rád, vím ze není tolik ale popíjel jsem s kamarádem kterej s peated začíná. Ta druhá Balvenie byla v “akci” highland vyjmečně peated. Nebyla špatná. Ale taky light.

Teď jsem vzal Jura - Prophecy. Tu jsem měl možnost porovnat s Balvenie, která mi vyhovovala víc.

Jaká je podle tebe hodně?

Mě vyhovují Laphroaig a Ardbeg. Kupuji spíše ty a více alkoholu.

STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    No, tak jestli máš nejraději heavily peated, tak to ses u té Lagavulin sekl. Měl sis vzít raději 12yo Cask Strength - ale chápu, že ta je pro většinu finančně poněkud nedostupná. A Balvenie 14yo Peat Week je za mě sice skvělá, ale také všechno, jen ne heavily peated.

Mimochodem, právě teď je tu 3333 příspěvků. Hezké číslo. :)
    EZOP
    EZOP --- ---
    EZOP
    EZOP --- ---
    EZOP
    EZOP --- ---
    SAMOUT: Tak ji tam mají za cirka 35€. Jedu zrovna na hory a kdyz jsem tu láhev konzultoval s prodejcem, tak mi bylo řečeno, ze ji vidí spis na letní popíjení.
    Navíc mám nejraději heavy peated.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Něco pro pobavení - tedy pokud zrovna právě nepatříte k těm, kteří blbnou s průměrnými GoT whiskami:

TV World Braces For Tsunami Of Whisky Nonsense | whiskysponge
    https://whiskysponge.com/2019/03/07/tv-world-braces-for-tsunami-of-whisky-nonsense/

Tak či tak, někdo z Diageo bude mít za tenhle nápad fakt hodně pěkné prémie...
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    EZOP: Jj, navic by mela byt cenove dostupna, imho do max €45 (v CR 1050 Kc na Maneu).
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    EZOP: Moc pěkné. I když by to teda chtělo vidět i ty ceny. ;) Whiskey se používá pro irskou a pak také v USA, byť ne striktně - lze tam najít obě dvě varianty. Přičemž ani ti Irové to tam nemají odjakživa. To "e" navíc začali používat až koncem 19. století, když se snažili - mimo jiné i pamfletem Pravda o whisky z roku 1878 a žádostí o zákaz u královské komise - odlišit tu jedinou správnou whisky od té blendované skotské, kterou tehdy neuznávali. A to z důvodu užití obilné whisky vyrobené v koloně.
    EZOP
    EZOP --- ---
    EZOP: A díky za tip na ten Arran
    EZOP
    EZOP --- ---
    SAMOUT: Já to furt motám :-) ale někde se to používá ne? Jop má to rozděleny začíná Isle přes Highland ..... až po Bourbony.

Má tam otevřené v podstatě všechny na skladu tak když kupuji tak ochutnám par a vyberu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam