• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    B.Barrel New Make 0.7L 45% - Lihoviny tuzemské | Maneo s.r.o.
    https://www.eshop.maneo.cz/b-barrel-new-make-0-7l-45-ean3308-skup2Zn1ak1.php?18_let=ano

A tohle znáte? Nakouřenej new make z nové whisky kterou plánuje prodávat Stock. Má to v sobě náznaky takový tý přímočarosti co maj hodně mladý kvalitní whisky, ale jinak to jako whisky nechutná vůbec, chutná to spíš jako nějaká ovocná pálenka. Ale jako za tu cenu velmi solidní ovocná pálenka, navíc s náznakem kouře. Je to dobrý a jestli autentickej new make fakt chutná nějak takhle, tak je to dost zajímavá a celkem levná možnost si ho ozkoušet. Mrzí mě jen že toho kouře je tam málo.

V Brně možno ozkoušet např. v baru 4 Pokoje.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Jedna z nejlevnějších lahví z poslední doby, přesto z ní mám paradoxně skoro největší radost. Blend z 80., možná dokonce ze 70. let minulého století.

XLACHTAN
    XLACHTAN --- ---
    V Yamazaki palírně aktuálně :) přede mnou Yamazaki 18, Hakushu 18, Hibiki 21 :)

NOIZER
    NOIZER --- ---
    na alkohol.cz furt jede akce k octomore flaska port charlotte 10y zdarma:) https://www.alkohol.cz/octomore/

ze bych prikoupil dalsi octomory?:))
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    XLACHTAN: Na Japonsko obrovského bacha - je to neuvěřitelná whisky džungle a svým způsobem hrozný průšvih! Více viz níže uvedený odkaz:

Infographic: Japanese Whisky, Real or Fake? - Nomunication
    https://www.nomunication.jp/2018/07/06/infographic-japanese-whisky-real-or-fake/

EZOP: 10 let neřeš. Ve skutečnosti se totiž jedná o směs mladých, hodně nakouřených whisek zrajících v ex-bourbon sudech spolu s 20-21 let starými whiskami zrajícími v ex-sherry sudech, pročež má docela sílu. Bunnahabhain totiž mezi lety 1963-1997 (s několika málo výjimkami během 90. let) nevyráběla nakouřenou whisky, ačkoli se jedná o Islay palírnu. Proto má bohaté zásoby těch starých, nekouřových, zatímco ty kouřové vyrábí teprve relativně krátce.
    PINGVINS
    PINGVINS --- ---
    AWIQQ: Metaxa Private Reserva. Vypada to i hezky
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    AWIQQ: nekaky moldavsky nebo armensky lepsi.
    RAGUPKI
    RAGUPKI --- ---
    AWIQQ: Sice nejsem znalec, ale velmi příjemně mě překvapil, jak dobrý na svou cenu byl Chateau de Montifaud VSOP, jen je to už několik let. Tento dům vyrábí z hroznů z oblastí Grande/Petite Champagne - možná je to jen machrovinka, ale určitě takové označení není na škodu. Na českých e-shopech jsou varianty do 2k, ale bližší info nebo recenze už musíš najít sám.
    AWIQQ
    AWIQQ --- ---
    Borci prosim o radu - pro znamyho hledam brandy, vicemene pije akorat metaxu a Hennessy, cenove do 2k, mate pls nejaky tipy? Predem diky
    XLACHTAN
    XLACHTAN --- ---
    Vyrážím v dohledné době směr Japonsko, nějaké speciálky po kterých se podívat, cenově nějaký mid-range (+- do pár tisíc CZK)?
    EZOP
    EZOP --- ---
    Jsem dnes Mrknul na nástěnku a dobrý hele :-) díky za super info
    EZOP
    EZOP --- ---
    Tak jsem na ne zvědavej. Bunn nebyla 10 letka - nevím jestli v tom je nejakej markantní rozdíl.

STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Ve čtvrtek budu mít ve Whiskáči opět svoji degustaci, tak pokud máte chuť a čas, tak přijďte - můžeme pokecat. Podrobnosti jako vždy v záhlaví.
    EZOP
    EZOP --- ---
    STEPNI_VLK: Mrknu jestli je k mání v našem shopu. Díky za tipy
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    EZOP: Zkus někdy třeba Bunnahabhain Cruach-Mhòna, Ledaig 10yo či Benriach Curiositas 10yo.
    EZOP
    EZOP --- ---
    STEPNI_VLK: Já vím... Lagavulin mám rád, vím ze není tolik ale popíjel jsem s kamarádem kterej s peated začíná. Ta druhá Balvenie byla v “akci” highland vyjmečně peated. Nebyla špatná. Ale taky light.

Teď jsem vzal Jura - Prophecy. Tu jsem měl možnost porovnat s Balvenie, která mi vyhovovala víc.

Jaká je podle tebe hodně?

Mě vyhovují Laphroaig a Ardbeg. Kupuji spíše ty a více alkoholu.

STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    No, tak jestli máš nejraději heavily peated, tak to ses u té Lagavulin sekl. Měl sis vzít raději 12yo Cask Strength - ale chápu, že ta je pro většinu finančně poněkud nedostupná. A Balvenie 14yo Peat Week je za mě sice skvělá, ale také všechno, jen ne heavily peated.

Mimochodem, právě teď je tu 3333 příspěvků. Hezké číslo. :)
    EZOP
    EZOP --- ---
    EZOP
    EZOP --- ---
    EZOP
    EZOP --- ---
    SAMOUT: Tak ji tam mají za cirka 35€. Jedu zrovna na hory a kdyz jsem tu láhev konzultoval s prodejcem, tak mi bylo řečeno, ze ji vidí spis na letní popíjení.
    Navíc mám nejraději heavy peated.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam