Dopřávám si konečně ten vzorek Old Well s mizunara finišem po tuším 9 měsících, jestli si to dobře pamatuju od kluků z Whiskáče, kteří mi to dávali.
Hned po nalití se ve vůni intenzivně mísí hrušky s lepidlem značky Kanagon (vyrábí se to dnes ještě vůbec?). Pak se trochu uklidní. Zmizí hrušky a zůstane bohužel jen ten kanagon - ale mocně! Po pravdě, ta vůně je tak strašná, že vůbec nemám chuť se napít. Možná i lak, kterým jsem jako mladý lakoval čerstvě potažená křídla letadla A3, až mě z toho lehce pálily oči. Úplně jako bych se vrátil zpátky v čase do té staré základní školy (první stupeň), která je dnes už pěkných pár let zbořená, a kde se ještě topilo v každé třídě zvlášť v kamnech. Místy tam opět probleskne hruškovice, trocha té vanilky (klasicky asi puding) a možná něco jako sušená bílá moruše. To je tak vše. Ok, je načase se poprvé napít...
Uf, jako by mi někdo polil puding tím lakem. Možná dokonce lakem na nehty. První dojem. Druhé napití už je o chlup lepší, ale ne o moc. Je to silné, sakra silné! Ta chuť se přes ten alkohol skoro ani nedostane. Taková podivná nakyslá hořkost. Nezralá nektarinka? Ale ta hruška je rozhodně i v chuti, nicméně přebitá čímsi divným, ne úplně příjemným. Docela dost velká sladkost, ale současně se z toho svírá huba a pálí to na jazyku jak čert (člověk úplně cítí ty jehličky). Nicméně opět, tohle není žádné příjemné pálení, které znám z chilli, kozích rohů, zázvoru apod. Aspoň ta vůně už teď není až tak agresivní. Ale nevím, jestli je to zrovna výhra.
Ok, rychle přidat vodu. Jestli nepomůže tohle, tak pak už ani ta svěcená... Ne, nepomohlo - pořád to chutná divně. Šumivá tableta, šumák, mýdlovost, laková pachuť, lehce dřevitost, ale taková divná (to bude zřejmě ta mizunara), pozvolna nastupuje pálivost a svíravost a furt ta hruška. Vůně je jen lehce ztišená, ale víceméně pořád ta samá. Taková nepodařená hruškovice z ex-bourbon sudu. A dokončení pořád maximálně vysušuje hubu a pocitově jako bych právě sežral pořádnou porci stébel nějaké trávy.
Suma sumárum, jestli z tohoto někdy vyleze něco, co by mi aspoň lehce chutnalo, tak se budu hodně, ale fakt hodně divit. Za mě je to už teď moc. A jestli to tam zůstalo ještě déle, jako že ano, co jsem tak pochopil, tak to bude asi už jen a pouze horší. Tohle se za mě krutě nepovedlo. Nicméně sto lidí, sto chutí.
No ty vole, tohle byl vzorek skoro za trest...
... takže jsem dopil ten meduňkový čaj, sežral 2 kostky 99% čokolády a po chvíli váhání si nalil Ben Nevis 10yo. Pár ucucnutí a v hubě mám rázem namísto pekla sedmé nebe...