• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    EARL: Ja prave prisel na polskej kseft, kde maj Bunnu 12yo CS, akorat jejich postovny do CR je 39€, to se mi dost nechce. U nas to nikde nevedou, nebo neumim hledat.
    EARL
    EARL --- ---
    SAMOUT: jen tiptrans z nemecka, funguje vyborne. Podminky ani nevim, posilam si s nima jen chlast:-)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Mladezi, mate nekdo zkusenost s pouzivanim preposilacich sluzeb, konkretne z Polska? Vsechny maj v podminkach, ze neposilaj alkohol (asi urcite bo spotrebni dan), ale jde to nejak ukecat, kdyz se jedna o zjevne zdanenej ofiko dovoz?
    EARL
    EARL --- ---
    Jinak ja to samozrejme budu muset jeste parkrat prechutnat, ale oproti batch 1 mi tentokrat malinko vic chutnal Old cock... Este bych ale pockal na vic vzorku:-)
    EARL
    EARL --- ---
    NOIZER: no v patek vecer bylo narvano, sobota byla volnejsi, to je pravda
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    EARL: super, tak to rad ctu:) vypadalo to, ze tam bylo min lidi nez v lete.. ale o to to urcite bylo zajimavejsi:D
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    jinak novej Gold Well a Old Cock uz jsou skladem (a asi dlouho nebudou)

GOLD WELL 49,2% - BATCH II. - Svachovkadomu
    https://www.svachovkadomu.cz/whisky-2/gold-well-49-2-batch-ii-/

OldCOCK 49,2% 0,5l | R. JELÍNEK - Ty pravé ovocné destiláty
    https://eshop.rjelinek.cz/oldcock-49-2--0-5l/
    EARL
    EARL --- ---
    NOIZER: nemluv na me tak nahlas... :-)

No, co ti budu povidat, poprvy sem videl Mirka Motycku nazivo:-) jinak nejlepsi set na masterclass mel asi Jirka Sinogl a na vecer si planuju otevrit tu jeho lahev
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    EARL: tak jak bylo?:)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    EARL: Uplne jsem zapomnel pripomenout - ona jim nedorazila jedna lahev, tak to zrusili, a novy termin je 20.2. Tak kdo se mnou prijde porusit suchej unor?
    EARL
    EARL --- ---
    SAMOUT: sorry, ja asi vynecham, setrim se zase na svachovku:-)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SAMOUT: Ja to nakonec dostal od zeny k Vanocum, prida se nekdo :-)?
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    FIRED: V tomhle směru mě dost oslovil Appleton Estate 21yo. Jak mě 12 a 15yo nic moc neříká, tak 21yo už je jinačí kafe. ;)

Jo, a ještě bych měl vlastně jeden tip. Nevím, jestli vyloženě splňuje požadavek cena/výkon, ale za mě je též výborný Doorly's 14yo 48%. Opravdu 14 let staření, žádná solera, a rozhodně nedoslazovaný, z vyhlášené barbadoské palírny Foursquare. Dokonce už na mě byl natolik silný, že jsem si ho rozkapával, a s přidanou vodou byl výrazně lepší.
    FIRED
    FIRED --- ---
    STEPNI_VLK: Stareny agricol rumy maji prevazne drevnatou a vyraznou chut. Do suchosti mi pripominaji cognac.

Nejsem jejich fanda.

Za me Jamajskej rum ideal jak na michani, tak na samotny popijeni.

Co se rumu tyce, tak od 25 let vis uz ztraceji svoje kouzlo rozmanitosti chuti a aromat a opet jdou za me az moc do drevnatych tonu.

Mych poslednich par let za barem jsem uprednostnoval rumy mladsi kvuli jejich nevybourenosti a vetsi skale chuti.

Rumy okolo 20 let jsou uz jako gentelman ve strednich letech.
    Uhlazeneny, navoneny, umi zahrat a vi kam sahnout. :))
    FATTY
    FATTY --- ---
    Dekuji za tipy :)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Jo, a pokud si kdokoli z vás nebude jistý přidaným cukrem u rumu, tak využijte tuhle fanouškovskou databázi - svého času se mi ji podařilo vyčenichat a je fakt skvělá:

Master Sugar List: 1,672 Rum & Whisky Sugar Tests: A to L - Capn Jimbo's Rum Project Forum
    http://rumproject.com/rumforum/viewtopic.php?t=1683

Master Sugar List: 1,672 Rum & Whisky Sugar Tests: M to Z - Capn Jimbo's Rum Project Forum
    https://rumproject.com/rumforum/viewtopic.php?t=1690

Pak hodím i na nástěnku...
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    FATTY: Kolega říká Appleton Estate 15yo 43% (nebo klidně i 12yo 43%). Já dodávám Worthy Park Single Estate Reserve 45% (6-10letý rum) - a ty procenta navíc jsou tam znát. Plus za mě Black Tot Rum 46.2% (mix barbadoského, guyanského a jamajského rumu). Výborný je dle mého i Plantation O.F.T.D. 69% (coby whiskař bys mohl ocenit ta procenta navíc). Jak už zmiňovali jiní, s rhum agricole nešlápneš vedle, poněvadž ty obecně doslazované nejsou. Navíc ty nestařené mají opravdu zajímavou chuť vzhledem k tomu, že jsou vyráběné ze šťávy z cukrové třtiny, a ne z melasy či panenského medu, příp. kombinace.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Jinak než na to zapomenu... Na sklonku loňského roku jsem byl v Edinburghu, tedy stejně jako Noizer, jenž tu o tom psal. Své dojmy jsem průběžně zapisoval na svůj FB. Ten závěrečný soupis - včetně mrdy fotografií - je dostupný zde:

Lukáš Drábek - Tak ještě par slov a postřehů k mé návštěvě... | Facebook
    https://www.facebook.com/lukas.drabek.31149/posts/pfbid0ZkMVhzsD87bFf8KCbnzaBfK8ow2NaZyupEuxZiXQ1YXVCAEe56idZWBMoFnHZTSDl

Na mé stránce pak najdete také dojmy z 5 barů, které jsem stihl navštívit. Některé už byly publikované veřejně, jiné jsem teď na veřejné změnil, takže si to můžete projet. K The Whisky Experience jen dodám, že fakt stojí za to spojit se před jeho návštěvou s Lenkou Whyles Nádvorníkovou. Už jen pro ten pokec a případné tipy, které je schopná a velmi ochotná vám poskytnout. ;) Já třeba navíc díky tomu za tu základní tour ani neplatil - o to víc jsem se pak ale vyřádil na tom baru. ;) A to tam prý mají ty bary dva, nicméně na ten větší už mi tak nějak nezbyl ani čas, ani koštovací síly...

PETD
    PETD --- ---
    NOIZER: Jako rumový adventní kalendáře jsou fajn, dávali jsme je loni i předloni a předloňský výběr byl prý zajímavější. Ale i ten loňský byl minimálně z pohledu rozmanitosti fajn na vyzkoušení, jenom je docela škoda, že dávají jen 0.02l.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    FATTY: a co zajit do baru, kde maj rozumenj vyber, a dat si nejaky zajimavy panaky tam? sice tam pravdepodobne nechas jako za flasku rumu, ale aspon zkusis vic veci a treba najdes neco zajimavyho.. nebo ted se delaj ty rumovy adventni kalendare hodne a podobny veci
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam