• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    NOIZER: Teaninich 1996 The Managers' Choice jsem ochutnal v rámci Scotch Whisky Experience baru a byla to naprostá pecka. Ostatně, i to jediné oficiální lahvování v rámci Flora & Fauna je dost dobré s lehkou slaností, která tomu dodává šmrnc.

Talisker byla předražená dlouhodobě - ta Caol Ila se k ní připojila teprve nedávno, a to s tím Diageo šroubováním cen nahoru z posledních let. Mě navíc Talisker 25yo prostě nebaví (a to 10yo miluju); přijde mi relativně jednoduchá, prázdná a nezajímavá, zvláště pak ve srovnání s Caol Ila 25yo. A to jsem ji měl možnost ochutnat už několikrát. Snad ta v sudové síle by na mne udělala lepší dojem, ale s tou jsem doposud neměl tu čest...
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    STEPNI_VLK: tak to je super!:) a mas recht, Caol Ila nebo i Talisker 18/25 jsou za nesmysl uz, to nema cenu kupovat vubec... ja nedavno zas objevil kramek jeden, kde meli jeste veci lahvovany v roce ±2013 za temer tehdejsi ceny a prasilo se tam na ne.. tak jsem to vybral solidne:D nasel jsem tam treba tenhle peknej 33y Teaninich za 5k: https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/8354/teaninich-1973-mm
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    NOIZER: Tohle mě naštěstí vůbec nepotkalo. Nějaké série fakt neřeším. :)

Ale co mě třeba potěšilo fest je fakt, že se mi podařilo za ještě celkem rozumnou cenu nakoupit porůznu (od lidí, kteří rozprodávali svoji sbírku) 3 různé šarže skvělé Caol Ila 25yo, která teď šla cenově do naprostých nesmyslů. A svezla se s ní bohužel i 18yo, jež dnes stojí víc, než kolik stávala 25yo ještě před pár lety. To cenové šílenství evidentně nezná mezí...
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    jinak ja kupuju i flasky na doplneni serii a tak.. snazim se treba dat do kupy Laphroaig Cairdeas (mam 12 ze 16ti), Laphroaig 10y CS (tam je to horsi, zatim mam tu uplne prvni original CS a pak batche 006+), mam komplet Glenallachie 10y CS.. Octomory asi bohuzel dokupy nedam uz nikdy s dnesnima cenama... :/
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    STEPNI_VLK: chapu:) tohle je celkem tezky se k tomu dostat, takze to proste beru.. Mame od kazdy jednu na podeleni a jeste mam od kazdy jednu do zasoby, prodat se to da vzdycky a u tohohle se nebojim, ze by se kupec nenasel:)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    NOIZER: No, spíš narážím na to, že se čím dál tím víc snažím nakupovat už jen lahve whisky, kterou už jsem předtím někdy ochutnal a bavila mě. ;)
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    STEPNI_VLK: ja doufam, ze jo:D jestli narazis na to, jestli to otevru, tak ano:) delime to s kamaradama na ochutnani, takze vsechno projde volatkem:)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    NOIZER: A bude ti to všechno i chutnat, pane? :)
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    dnesni posta!:)

NOIZER
    NOIZER --- ---
    SAMOUT: ale jiste, beze vseho:) PM
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    NOIZER: Spunt :-). Jen abych to mohl zavrit. At je od ceho chce, hlavne kdyz bude tesnit.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    SAMOUT: shanis teda lahev nebo spunt? Pokud spunt, musi byt nutne od benromachu? Mam asi 100 spuntu nahradnich uz ruznejch velikosti, tak bych urcite nejakej nasel:)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Prazaci, mel bych prosbu - nenechali jste si nekdo prazdnou lahev od Benromachu 10yo CS? Nejakym nepochopitelnym zpusobem se mi povedlo pretrhnout spunt tak blbe, ze ani jednou pulkou to nejde poradne zavrit, asi byl nejak vadnej. Predem diky.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    NOIZER: No, právě že třebas Roy z kanálu Aqvavitae tvrdil, že ta jednička nebyla nic moc (spíše zklamání), a že ta dvojka je neporovnatelně lepší. Já měl nadvakrát právě tu dvojku a fakt jsem se z toho neposral blahem. Zlatá klasická 12yo za poloviční cenu.
    EARL
    EARL --- ---
    Mne teda chutnaly oba batche (pravda, ten z 2021 jsem mel jen panaka na slepy degustaci), ta lonska mi prijde vylozene vyborna. Takze ja osobne bych se toho nebal, myslim, ze za tech necelejch 100 eur to je dobry piti:-)
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    STEPNI_VLK: myslim, ze vysly dve batche uz a z jedny lidi uplne nadseni nebyli a z jedny celkem jo:)

SAMOUT: jinak tiptrans doruxuje i z polska myslim, mrkni na ne.. Jak je to s chlastem tam nevim, ale maj sklad v Neugersdorfu, co je hned vedle varnsdorfu, takze i u poslejch hranic.. Me by to davalo smysl:)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    STEPNI_VLK: Hm, zajimavy. Zitra jdu na tu degustaci nize, tak mam dva dalsi panaky na ochutnani (jeste Kilkeran 16yo). Snad je budou mit.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    SAMOUT: A ochutnával jsi ji někde? Já měl tu čest se vzorkem a po pravdě, moc nadšený jsem z něj nebyl. A to jsem si také původně myslel, že si lahev pořídím. Jenže čím dál tím více začínám nakupovat spíše jen a pouze ty lahve, u kterých jsem měl možnost ochutnat vzorek (ideálně vícekrát) a zaujal mne.
    EARL
    EARL --- ---
    SAMOUT: mno, u nas tezko, no... Zkus to nemecko, obvykle maj postovny nad 100/150 euro zdarma (coz nebejva problem to naplnit), pak clovek plati jen tu prepravu ze skladu tiptransu
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    EARL: Ja prave prisel na polskej kseft, kde maj Bunnu 12yo CS, akorat jejich postovny do CR je 39€, to se mi dost nechce. U nas to nikde nevedou, nebo neumim hledat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam