• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    STEPNI_VLK: Tak jen stručný komentář, resp. dojmy z degustace. 15yo byla každopádně dost dobrá na zawhiskování. ;) Za mě nejlepší Springbank 18yo, která přišla na řadu jako druhá. Nádherně krémovitá, olejovitá a paradoxně i lehce kouřovější než 15yo. S trochou vody to pak byl úplně luxus, ve vůni brutálně vlašské ořechy. Třetí 12yo mě až tak moc nebavila jako některé předchozí šarže - ve vůni výrazně anýz, fenykl, kopr, kmín, chuť bez rozkápnutí přísně alkoholová. Longrow Red teda těžké zklamání. Takhle špatného "červeného trpaslíka" jsem ještě nepil... Nu, a poslední Kilkerran 8yo mě docela bavila (zvláště pak po přidání vody), velmi pravděpodobně i vzhledem k tomu, že byla jediná, která byť jen částečně nezrála v ex-sherry sudech, nebo sudech po víně.

Jinak u většiny ostatních zvítězila Springbank 15yo a zklamáním byla naopak Kilkerran.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Ja: Ses nejak rozjel, Ballechin 18yo, Bruichladich 18yo, Ledaig 18yo, Arran 18yo, tak ted uz jen milenka 18yo, ne?
    Kamos: Ani houby, dvojnasobny penize, polovicni zabava.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    SAMOUT: Ok, když bude příležitost, dám jí ještě šanci. Každopádně teď jdu v sobotu do brněnského Whisky shopu na tenhle setup:
    • Springbank 12 yo. CS, Batch 25, 57,2%
    • Springbank 15 yo, 46%
    • Springbank 18 yo, 46%
    • Longrow Red, 7 yo, 57,1%
    • Kilkerran Single Cask, 8 yo, heavily peated, 57,9%
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    a kdyz uz jsme u tech Kilkerranu... nechcete nekdo dva Kilkerrany 12y?:D
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Hele, Vlku, ja vim, ze ti Kilkerran Heavily Peated moc nejede (kazdy ma svoje chute, to je v poradku), ale zkus batch 10. Pokud te nezaujme, tak to neni whisky pro tebe, a muzes tohle plneni ignorovat na veky veku. Ale zkus ji, imho to je nejlepsi vydani.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    FL Vek v Plzni se vyplati sledovat, asi je nejak zadobre s Mirkou, bo kamos ted jede po D5 s aktualnim batchem Springbank 12yo CS, jinak nesehnatelnej kousek. Ale neradujte se, koupil posledni 🙂.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Teda jako narust cen drtive vetsiny plneni pre Vanocema je na pest. Trhnete si levou zadni smejdi, ja si pockam do ledna...

Ale abych nebyl Ralfy, a furt si jen nestezoval na kapitalismus - Sanaig CS posouva hranici skveleho Kilchomanu jeste o rad vys. Nastesti jsem ho chytl za 1980 kc jeste v listopadu, ted to vylitlo na 2700 kc (wtf?!?!?!?!). Vune raselina, karamelky, necitrusove tropicke ovoce (mango), chut kour, raselina, grilovany banan, demorara, koreni, pomeranc s trochou toho bilyho okolo duziny. (ne horka bila cast slupky, to pod tim). Velmi doporucuju.
    BUCISOV
    BUCISOV --- ---
    RICARDERON: Díky! To jsem přesně potřeboval!
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    hoď to na https://alkobazar.cz/. :)
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    BUCISOV: nejde o octomore celkove, ale kazda flaska je jina a me osobne moc nechutna v podstate skoro nic od 10.3:( do 8 serie vcetne to byla standardne vysoka pitelnost, 9-10. rada bylo jak co, od 11. rady celkem pruser a maloco mi jede:/ nutno podotknout, ze od 9. rady to dela nekdo jinej:)
    BUCISOV
    BUCISOV --- ---
    NOIZER: Jo, já jsem si tu pročítal, že zrovna ty Octomore jsou hodně specifická chuť :)
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    BUCISOV: ani ne, dik:) zrovna 11.1 mi vubec nejela
    BUCISOV
    BUCISOV --- ---
    Ahoj, whiskey nepiju, jsem spíš na rum, ale doma mi leží už pár let tahle lahev Bruichladdich Octomore 11.1

Neměl by o ni někdo zájem? Já to bohužel neocením a teď před Vánoci by se mi hodil cash.

VEEHELL
    VEEHELL --- ---
    NOIZER: ... zkusime nezapomenout, obvykle dycky jeden z nas zve jeste nekoho, ale prozatim (posledni tri navstevy, to bylo jen o nas dvou)....
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    VEEHELL: dejte vedet, az se nekdy budete chystat zas, rad bych vas poznal osobne taky:)
    VEEHELL
    VEEHELL --- ---
    ... Pri posledni navsteve J.Veze, jsme s kamarydem Patherem ochutnali
    Bunnahabhain Stiùireadair - Ratings and reviews - Whiskybase
    https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/96989/bunnahabhain-stiireadair

Az, tak, ze jsem si pak pri odchodu koupil. A behem tri dnu s prateli vypil. :D
    M4Y4
    M4Y4 --- ---
    STEPNI_VLK: jj, on tam byl i Martin (někde), Angel's share mě u nich minul.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    M4Y4: Byls tam s Víťou, ne? V tom případě mi bylo ctí. Nenapadlo by mě ani omylem, že jsi také na NYXu. Ale tak na tom není nic divného - na čele to napsané nemáme. Každopádně pro příště už vím. ;)

Já se potkával s klukama z Hedonism Spirit pravidelně v Angels' Share, kde mívali svoje degustace. Ale tam tys asi nikdy nebyl. Nebo se pletu?
    M4Y4
    M4Y4 --- ---
    STEPNI_VLK: jj, s brýlema jsem tam byl já a asi teda jo :)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    M4Y4: S brýlema, jestli si dobře pamatuju? :) To tys mi naléval tu schovanou Glenglassaugh? :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam