• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů




    Tenhle klub není pro ortodoxní a zapálený makrobiotiky, kteří by tu chtěli dělat celosvětovou osvětu, ale pro lidi, kteří si položili otázku:
    "Co ještě pro sebe můžu udělat, abych se cítil dobře?"
    Je prostě pro všechny, kteří chápou, že zdravé a kvalitní jídlo je základ, ale nešílí z toho :)


    makrobiotická zkušenost- kerrayuv čtivý report
    rozbalit záhlaví
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    SVA: Tyjo to vypadá náramně! :) (Halt každej není takovej jak já, že se učí vařit už dva roky... jj musím tomu dát čas :D )
    SVA
    SVA --- ---
    SVA
    SVA --- ---
    rýžové těstoviny, cizrna, kaše s čerstě pomletého biohrachu, směs zeleniny-příprava (CCa 10min)mrkev, brokolice, růžičková kapusta, (cuketa), cibule, kurkuma, kmín
    není to teda zrovná košer makrobiotiky:)
    SVA
    SVA --- ---
    PASH
    PASH --- ---
    BOSSORKA: tipy na marinady bych taky bral
    plus sem konecne poridil amasake a koukam do kushiho, ze se ma davat pul sklenice amasake na pul sklenice vody., safra., ted sem dal mnohem slabsi, ale to budu muset zkusit

    jinak ochucenej tempeh sem tu jeste nepotkal a to je v berline bio kram na kazdym rohu, ale mozna sem to prehlid
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    SUNRISE
    SUNRISE --- ---
    Nějaké recepty s natural tempehem by mě taky zajímaly, ochutnala jsem ho jednou v syrovém stavu a dost mě to odradilo (ochucený tempeh přitom kupuju docela běžně)... a to je co říct, protože klidně sním třeba i nattó ;-)
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    nebo ho přes noc nalož do marinády... imho ale nevím, jaxe dělá... někdo nějakej tip? ;D
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PASH: jak pise BINABIK, nebo ten natural rozrizni napul, pomaz horcici, obal v hrasce a usmaz... mnammnam... =)
    BINABIK
    BINABIK --- ---
    PASH: hele já kupuju buď smaženej a nebo uzenej tempeh a jím ho klíďo i syrovej a je super:)
    PASH
    PASH --- ---
    nejak sem porad neprisel na to, jak poradne udelat tempeh., zkousel sem jak varit ve vode, tak i tenky platky na panvi do zlatova, ale porad mi to prijde, ze chut nic moc., porad trochu moucny (urcite to musi znamenat nedostatecne provareny?)...
    ale bohuzel sme nikdy predtim nemel tempeh od nekoho jinyho, tak netusim, zda takhle nechutna normalne
    MATA
    MATA --- ---
    dnes jsem si uvařila:
    vanička přírodního tofu
    1 cibule
    olivový olej
    pár stroužků česneku
    pár kapek sojové omáčky
    špetka mořské soli
    houby shitake
    špagety ( pro 3 osoby )

    Tofu nakrájíme na malé kostičky, pokapeme sojovkou s mícháme s rozmačkaným česnekem. Na pánvi na olivovém oleji osmahneme cibuli. Než se cibulka osmahne, vidličkou rozmačkáme tofu a poté vložíme do pánve. Pak přidáme houby. Trochu podlijeme, ale ne moc. Mícháme a dusíme a následně klademe na uvařené špagety. Musím říct, že jsem si pochutnala a dokonce jsem to i podávala rodičům masožravcům k dnešnímu obědu:-))
    JANNESZ
    JANNESZ --- ---
    cau vseci, byl by nekdo tak laskav a odkazal me na nejake kurzy, prosim.. treba pruchovou nebo nekoho, kdo je proste kvalitni :) diky moc..
    SVA
    SVA --- ---
    MATA: ahoj mato, ja sem taky zacatecnik, par slichticek sem uvarila tak jak se mi bude trochu vice chtit tak je tady pasnu:)
    SVA
    SVA --- ---
    kdyby mnel nekdo zajem s olmika o zde nabizene produkty muzem si to nechat poslat hromadnejc(usetrime za postovne),piste do posty koho to zajima:)
    SUNRISE
    SUNRISE --- ---
    RASTADELIC_T_: Asi bude spíš známější v anglickém přepise (koji)
    viz třeba tady: http://www.clearspring.co.uk/japanese/koji
    RASTADELIC_T_
    RASTADELIC_T_ --- ---
    sunrise: co je to kodzi?? nejak sem nevygooglil ..
    SUNRISE
    SUNRISE --- ---
    Dovolte mi trochu reklamy, doufám, že neurazím...
    Můj muž a já vyrábíme domácí miso. Ve srovnání s tím, co se prodává v obchodech, je to naše živé (miso z obchodů má zastavenou fermentaci), i chuťově je o poznání lepší. Navíc používáme sójové boby v bio kvalitě a nebělenou mořskou sůl Danival.
    Zkrátka
    Kdybyste ho někdo chtěl vyzkoušet, nabízíme mugi miso (základem fermentační kultury jsou kroupy) a kome miso (základem je rýže), cena obojího 300 g za 50 korun. K osobnímu odběru v Praze, případně můžeme poslat poštou.
    Jinak taky nabízíme domácí kódži.
    Pokud Vás to někoho zaujalo, pište do pošty.

    (omlouvám se těm, koho to nezajímá)
    PASH
    PASH --- ---
    AKHIBARA: tak pokud je ji jen trochu, tak se to ztrati
    MATA
    MATA --- ---
    ahoj, s makrobiotikou teprve koketuju, zatím jsem si udělala polentu....nemáte někdo recepty pro začátečníky? nebo kde bych to našla? děkuji
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam