• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    MATA
    MATA --- ---
    dnes jsem si uvařila:
    vanička přírodního tofu
    1 cibule
    olivový olej
    pár stroužků česneku
    pár kapek sojové omáčky
    špetka mořské soli
    houby shitake
    špagety ( pro 3 osoby )

    Tofu nakrájíme na malé kostičky, pokapeme sojovkou s mícháme s rozmačkaným česnekem. Na pánvi na olivovém oleji osmahneme cibuli. Než se cibulka osmahne, vidličkou rozmačkáme tofu a poté vložíme do pánve. Pak přidáme houby. Trochu podlijeme, ale ne moc. Mícháme a dusíme a následně klademe na uvařené špagety. Musím říct, že jsem si pochutnala a dokonce jsem to i podávala rodičům masožravcům k dnešnímu obědu:-))
    JANNESZ
    JANNESZ --- ---
    cau vseci, byl by nekdo tak laskav a odkazal me na nejake kurzy, prosim.. treba pruchovou nebo nekoho, kdo je proste kvalitni :) diky moc..
    SVA
    SVA --- ---
    MATA: ahoj mato, ja sem taky zacatecnik, par slichticek sem uvarila tak jak se mi bude trochu vice chtit tak je tady pasnu:)
    SVA
    SVA --- ---
    kdyby mnel nekdo zajem s olmika o zde nabizene produkty muzem si to nechat poslat hromadnejc(usetrime za postovne),piste do posty koho to zajima:)
    SUNRISE
    SUNRISE --- ---
    RASTADELIC_T_: Asi bude spíš známější v anglickém přepise (koji)
    viz třeba tady: http://www.clearspring.co.uk/japanese/koji
    RASTADELIC_T_
    RASTADELIC_T_ --- ---
    sunrise: co je to kodzi?? nejak sem nevygooglil ..
    SUNRISE
    SUNRISE --- ---
    Dovolte mi trochu reklamy, doufám, že neurazím...
    Můj muž a já vyrábíme domácí miso. Ve srovnání s tím, co se prodává v obchodech, je to naše živé (miso z obchodů má zastavenou fermentaci), i chuťově je o poznání lepší. Navíc používáme sójové boby v bio kvalitě a nebělenou mořskou sůl Danival.
    Zkrátka
    Kdybyste ho někdo chtěl vyzkoušet, nabízíme mugi miso (základem fermentační kultury jsou kroupy) a kome miso (základem je rýže), cena obojího 300 g za 50 korun. K osobnímu odběru v Praze, případně můžeme poslat poštou.
    Jinak taky nabízíme domácí kódži.
    Pokud Vás to někoho zaujalo, pište do pošty.

    (omlouvám se těm, koho to nezajímá)
    PASH
    PASH --- ---
    AKHIBARA: tak pokud je ji jen trochu, tak se to ztrati
    MATA
    MATA --- ---
    ahoj, s makrobiotikou teprve koketuju, zatím jsem si udělala polentu....nemáte někdo recepty pro začátečníky? nebo kde bych to našla? děkuji
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    ad tahini: V Izraeli a Egypte ji pripravuji s trochou cerstve vymackane citronove stavy.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    BOSSORKA: je tam pomer 2:1 pohankova mouka:psenicna mouka a 1,5 vody tusim (tu ja doplnuju jablecnym koncentrakem), jinak s tou vodou si nejsem jisty, vetsinou to +/- odhaduju, vis jak, moc vody = lame se, malo vody = malo tekuty testo.. spetku soli pridavam.
    tedka jsem nemel doma pohankovou mouku, tak jsem to udelal s ovesnyma vlockama (testo od oka) a taky dobry!!!
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    DARJEEL: Jéé nemohl bys mi prosím přiblížit ten recept na palačinky, co si dělal, taky je zkusím... :) (Pohnanková mouka, celozrnná špaldová, voda, sůl?, a ještě něco... ? a jaký je poměr?) Kuju :D
    PASH
    PASH --- ---
    super! budu rad, kdyz budu vedet, zda je to soucast kazdodenni stravy, nebo spis doplnek :D
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    co se tyce tahini, tak maminka od ERIDANI mi vypravela, ze se ma jeste jaksi predpripravit, nez je hotove ke konzumaci... ale presne si to nepamatuji. zeptam se a nahodim to sem... =)
    nicmene tahini mnam... =)
    PASH
    PASH --- ---
    BROZKEFF: no je tam napsano wholegrain sezam., ta barva bude spis pripravou., videl sem i ten svetlej v tureckejch potravinach a na tureckym trhu. tmavej jen v bio kramu...

    spis jeste obecne., jak resite to, kdyz dostanete hlad nekde ve meste? cim nejlip ho zahnat necim dostupnym v normalnich kramech?
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    PASH: tmavé tahini je z černého sezamu nebo co to vlastně je? osobně používám běžné tahini podobně jako hořčici a jiné doplňky k běžnému jídlu na namáčení všeho co s tím chutná dobře... spokojenost.
    PASH
    PASH --- ---
    tusite, jak je to s tahinem (tmavym)? je to precijen drcena forma sezamu, ale zas mi necim prijde, ze je to na chleba jedna z nejlepsich veci... ?
    KOSTICKA
    KOSTICKA --- ---
    jj krasne a vystizne :)
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    a tohle vypíchnu obzvláště -úprava pokrmů
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam