• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů




    Tenhle klub není pro ortodoxní a zapálený makrobiotiky, kteří by tu chtěli dělat celosvětovou osvětu, ale pro lidi, kteří si položili otázku:
    "Co ještě pro sebe můžu udělat, abych se cítil dobře?"
    Je prostě pro všechny, kteří chápou, že zdravé a kvalitní jídlo je základ, ale nešílí z toho :)


    makrobiotická zkušenost- kerrayuv čtivý report
    rozbalit záhlaví
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    OVERSEER: ty nerad hovinka kvasinek? me to prijde trefne k nasemu zpusobu zivota.
    OVERSEER: ze by alkohol???
    DARJEEL: nebud cynicky, bud jizlivy!
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    DARJEEL: nebud cynický
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    OVERSEER: se bystrej kluk... :) pochvalim te pred tvou maminkou, bude mit jiste ze synacka radost...
    PASH
    PASH --- ---
    OVERSEER: neskonale ti dekuju za vytecnou odpoved
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    ALAGIA: taky asi zalezhi, jak moc ji krmis, tj. kolik cukru ji sypes...
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    ALAGIA: bych si tim jisty nebyl, vzdyt ten kvasny proces neni dokoncen a napr vino obsahuje cukr a ten proces prosel preci jen o kus dal...
    ALAGIA
    ALAGIA --- ---
    SLAUGHTER: ještě k té kombuše - myslela jsem, že většinu toho cukru zpracuje...?
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    ALAGIA: poranu...
    ALAGIA
    ALAGIA --- ---
    a co vincentka?
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    ALAGIA: CUKRRRRR....
    DARJEEL: imho blbost - napr. miso muze byt i extremni jang - nejde o vyvazenost, ni o kvaseni, lec o pridany cukr.
    OVERSEER: ty a makrobiotika? Je mi te lito...
    PASH
    PASH --- ---
    makrobiotika.info je super zdroj informaci, ale precijen, nez se tam cloek rokouka, radci se opta zde :D

    obecne a na przkacku...

    jak na karbanatky? tipy a rady? mam i kucharku, takze samozrejme zkonzultuju i tam...

    jak s tim pecivem? ja jej temer nejim, pze na nej v jidelnicku neni uz ani misto/potreba... ale kupuju u turku celozrny placky obcas a delame si pak wraps (bud je na chvili hodim do trouby, nebo posusim na panvy)... moc mnam
    LILY
    LILY --- ---
    OVERSEER: Ahelemesekohototunevidím...dobrýdenvinšujupane! :)
    BROZKEFF: Díky za info. Já moc nepeču, akorát chleba, takže nemám přehled a jináč jsem kupovala kokosový tuk, o němž se zmiňuje VRINDAVAN.
    SUNRISE: Já to právě dávám po uvaření do některých jídel, ale jen sem tam.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    ALAGIA: ale je to mlecny kvaseni, tj. ma podobny efekt jako treba pickles nebo jine kvasene produkty uzivane v MB. Nicmene dle overseerova zdrojehero member milan =) je pomer jin/jang prilis nevyvazeny na zahrnuti do MB. Obecne vyborna vec.

    Jinak muzes delat z obou druhu caje, vysledek je pak minimalne chutove jiny. Sam jsem delaval ze zelenyho a spokojenost.
    ALAGIA
    ALAGIA --- ---
    OVERSEER: děkuji velice - je zde ale jedna nepřesnost - více se na kombuchu doporučuje černý čaj, nebo směs zeleného a černého.
    ALAGIA
    ALAGIA --- ---
    OVERSEER: ptám se kvůli tomu, že kamarád mi řekl, že ji teď pít nebude (přechází na tento druh stravy)..
    jediný co mě napadá je, že se v kombuše tvoří špetka alkoholu... může to být proto?
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    DARJEEL: dělám s tohodle tuku škavrkovou pomazánku. se sojového granulátu,cibule, mořských řas nori, slunečnicového oleje a misa.
    makrobiotické to sice není ale...;o)

    ALAGIA
    ALAGIA --- ---
    mám dotaz, co říká makrobiotika o kombuše?
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    VRINDAVAN: jj, tez dobra vec... =)
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    BROZKEFF: ceres je stará známá veganská oblíbenost. ještě se dá ve zdravce koupit vanička kokosovopalmového tuku myslím že stojí šestnáct kčs;o),také dobré.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    tak oprava receptu, toho ceresu pry staci 250g, nicmene je to funkcni v celem rozmezi, osobne bych doporucoval tak 300g, tedka sem udelal s tema 250 a chce to trochu vic.. =)
    SUNRISE
    SUNRISE --- ---
    Umeboši bych vařením netrápila a přidala je do rýže až po uvaření.
    My si je rádi doma dáváme do snídaňové kaše (celozrnná rýže rozvařená na kaši, na to trochu kuzu svařeného s vodou, nori, umeboši, případně trochu umeocta na dochucení).
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    umeboshka klidne s peckou, nerozvari se.. =)

    LILY: umeocet je dobrej na gulash a na zakapnuti treba cinskeho zeli nebo daikonu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam