• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    umeboshka klidne s peckou, nerozvari se.. =)

    LILY: umeocet je dobrej na gulash a na zakapnuti treba cinskeho zeli nebo daikonu...
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    LILY: Ceres je 100% tuk na smažení a fritování, má složení dělaný tak, aby byl odolnej vůči vysokejm teplotám. Většinu tuků tvoří mononenasycené m.k., takže je na cholesterol a tyhle věci celkem neutrální. Z testu tuším dělaného v MF Dnes, který jsem tu kamsi před časem postoval, vyšlo, že jde o jeden z nejlepších tuků z hlediska množství TFA (transmastných kyselin). Prostě to je čistý pokrmový tuk bez chuti a bez přidaného čehokoli, který do výsledného pokrmu nepřidá skoro žádnou vlastní chuť kromě té samotné "mastné chuti" :-)
    Oproti různým Herám je vegan-compatible, protože neobsahuje žádnou mléčnou bílkovinu, syrovátku a jánevímčím se ty Hery dochucují.
    PASH
    PASH --- ---
    jeste sem videl prodavat umeboshi pastu, ta je celkem levna., ta je k cemu?
    plus do tlakace., asi bez pecky, coz? :D:D
    LILY
    LILY --- ---
    A co umeocet? Ten mám doma zase já. Ten se taky háže do tlakáče? Ten teda doma nemám.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PASH: po jidle, zejmena potom, co se clovek preji jsou fajn, potom je pouzivam jako podpurny lecebny prostredek (to mam "specialni" umeboshky od kosticky) a taky se daji varit s ryzi (sup jednu do tlakace), myslim, ze ryze pak dyl vydrzi, bo co?
    proc se, RAPALE, haze umeboshka do tlakace k ryzi? rikam to spravne? =)
    PASH
    PASH --- ---
    tak mi kamaradka ted z brna dovezla umeboshi (precijen tu 100g stoji 8 eur...) a nejdriv sem z ty chuti byl trochu zaskocenej, ale je to super!

    nejaky tipy a rady, jak s nima nejlip nakladat? plus jak casto je clovek muze uzivat? vim, ze je to hlavne na traveni a ze se pouzivaj v malym mnozstvi ala pulka apod. ale trebas jak casto a jestli spis na syrovo, nebo i jako priada pri vareni apod...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SLAUGHTER: 400g je tvoje nepozornost, a s celou vanickou ceresu jsem uz par plechu udelal a krome toho, ze se te buchty neda snist moc, tak byla moc dobra, vsem chutnala... lol

    LILY: ma nove, extra este lepcejsi slozeni!!! =)
    LILY
    LILY --- ---
    Ceres...ceres...myslíte takový ten tuk, co se prodával eště za komoušů? Vy mě přeqapujete fšici. On je nějaký extra zdravý bo co?
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    DARJEEL: me poser, tak nejen ze ne 400g, ale i toho ceresu 1/2 :-)... OMG co to zeru!
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    RAPAL: aha, no tak parada, vanicka na dve buchty... =))) ja to pekl podle toho, jaxem si to zapamatoval...


    SLAUGHTER: pokud vim, tak na nej jsi expert ty... ceres jabkama... =)))
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    RAPAL: ty taky rad ceres, ze :-)?!
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    DARJEEL: cece,recept rika 250g,sem to vcera kontroloval ,) ovsem trochu mi selhala trouba,sem nezachapal ty symboly na knofliku :) pristi uz vyfotim povedenou..
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    YMLADRIS: staf se nekdy na veceri, je to easy... =))))
    BROZKEFF: komu by kua vadilo, ze makrobio zere desetina promile svetove populace...? kushiinstitutu si ano, tem co vi, jak makrobio pouzivat ne.. =)))))

    BROZKEFF: elitarska zalezitost cywe, priplat si, bo zer veprove z velkochovu.. bububu =)))))
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    SVA: světové trendy jsou zkrátka takové, že pokud by se kurs "odmítáme konzumerismus" nenabídl jako dostatečně atraktivní balíček vhodný k instantnímu zkonzumování, tak by o to nebyl pořádně zájem.

    Forma těch stránek je imho příšerná, ty ceny co tam jsou za ty kursy rovněž ... ale to je celkem "normální". kdyby to vybočilo z této normy, aspoň by teda ale bylo co chválit, no =)

    imho je to docela poctivě ztělesněné "new age" s většinou podstatných znaků ;)

    SVA
    SVA --- ---
    nedalo mi to a musela jsem zagooglit
    http://www.kushiinstitute.org/index.html
    mít 16 000 000 roční obrat...no to by mně ani tak nezarazilo
    ..spíš to na mně působí jak "herbalife"
    PASH
    PASH --- ---
    BROZKEFF: to je prave asi to, co mi nejvic chybi... uz jen kdyz se lcovek podiva na rok, kdy byly ty kushiho knizky vydany... tak je jasny, ze by to chtelo nejakou studii, ktera by ty informace zaktualizovala

    jinak na uvod od pruchovy sem teda zvedavej :D
    SVA
    SVA --- ---
    BOSSORKA: raději mu zavolej, když je o to takový zájem..
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    SVA: Jee diky za info, tak to ja tam napisu :)
    SVA
    SVA --- ---
    BROZKEFF: jestli není sám šílený:)

    jinak mně kushi pro začátečnické mb příjde uspokojivé, ale třeba za ty tři roky s ním mrsknu o zem, jenže nakonec bych to stejně neudělala..., protože to je můj prvopočátek ...pořad se totiž jedná o dobrý základ na kterém se dá stavět

    když jsem četla od otčenáška makrobiotickou kuchařku, tak je taky zastarala, ne všecno se s ní dá použít, a tak si s ní vemu co se mi líby, jinak nechám se tím inspirovat..není to přece jediná kniha co se mi dostane do ruky..
    mám takový plan, až budu mít více času tak se do toho opřu trochu více, udělam nějaké překlady... udělat si tvětší obrázek, bo uvidímeee

    chci tím říct, že všude se najde moucha a co "za tím je" mně taky zajimá...

    bosorka: mám pro tebe prima zprávíčku, byla jsem předevčírem na do-in ve vitalitě a paráda, dneska jsem si dála solovku a doufám, že nezůstane u jednoho mávacího rána, zátím nemám v plánu se k ním přidat do skupiny, počkám až na venkovní doin, ale pro tebe je to možnost obsadit tam místečko
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam