úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Makrobiotika a výživa podle pěti elementů
DARJEEL
---
---
23:13:43 6.2.2009
miluju rybi chut :)
VRINDAVAN
---
---
21:48:02 6.2.2009
experimentoval jsem z vločkama nori a zjistil jsem že když se opraží třeba jako základ do rýže jejich chut se hodně srazí,nejsou tak agresivní rybí chuti. stávají se lahodnějšími.:)
VRINDAVAN
---
---
21:29:32 6.2.2009
1 odpověď
PASH
:jo ten,ana,myslel jsem ty semínka.
Když ho najdu v kontajneru tak si ho i dám:),skoušel jsem na páře a nebo do salátů a dobré,chutnalo mi to. jinak myslím že je to něco podobného jako stonek lopuchu,pěkně to voní.;o)
DARJEEL
---
---
21:25:40 6.2.2009
kdoseptalnatukombuchu:
[ Kombucha .:. "napoj nesmrtelnosti" ]
PASH
---
---
19:07:52 6.2.2009
1 odpověď
VRINDAVAN
: no rozmerem mi to prijde uz skor jak zelenina :D
nebo takhle., . k jidlu z nej mam na mysli toto:
http://www.fruechteadam.com/img/Fenchel.jpg
VRINDAVAN
---
---
16:44:12 6.2.2009
1 odpověď
PASH
: bylinky mám rád tak že myslím že v pophodě,ale jak je to kosher s makrobiotikou nevím.
PASH
---
---
16:39:30 6.2.2009
1 odpověď
co fenykl? je vpoho?
jak casto jite nakladanou zeleninu a kolik? zeli, okurky...
VRINDAVAN
---
---
16:39:15 6.2.2009
OVERSEER
: Přijde mi že i posiluje imunitu a sílu po ní též cítím....
VRINDAVAN
---
---
16:37:18 6.2.2009
OVERSEER
: tak podobně to dělám ,díky za informaci..)
DARJEEL
---
---
15:53:09 6.2.2009
LILY
: pojd si taky zafermentovat!
LILY
---
---
15:39:51 6.2.2009
1 odpověď
:)))))) Koukám, že zdejší auditko je v tuto chvíli živé jako čerstvé miso..
DARJEEL
---
---
15:39:01 6.2.2009
OVERSEER
: jj, jen narazim na to, ze to vysvetlujes jak pancelka ve skolce..
PASH
: trenink dela mistra! :)
PASH
---
---
15:36:04 6.2.2009
1 odpověď
DARJEEL
: tak jasne, ale to si z nej muzu rovnou delat knedliky :D
DARJEEL
---
---
15:21:24 6.2.2009
1 odpověď
PASH
: v nejhorsim spapkas kousek nerozmichanyho, lehce slanyho misa... neva ne? :)
PASH
---
---
15:12:20 6.2.2009
1 odpověď
OVERSEER
: jasne, ale tohle jde vazne hodne ztuha... tak jestli trebas neni nejaka prisada, ktera by tomu pomahala
VRINDAVAN
---
---
14:44:48 6.2.2009
DARJEEL
: jj,nák to necítím,myslím že čím menší teplota tím lepší.
každopádně miso polévka je moc dobrá.;o)
VRINDAVAN
---
---
14:41:44 6.2.2009
OVERSEER
: jelikož je miso živé,je v něm spoustu živých látek je logické že když ho zahřeješ tím ho i zničíš,sterilizace. myslím že je to stejné jak s medem. kdyby jsi vařil kombuchu,také zničíš vše živé co v ní je.
ale to je fuk,miso vařit nebudu.
DARJEEL
---
---
14:39:05 6.2.2009
1 odpověď
VRINDAVAN
: musel bys to miso nechat exponovane na vyssi teplote delsi dobu, neni to 60° a sup sup je vsechno v prdeli. je dobre cist prispevky pozorne
SLAUGHTER
---
---
14:33:50 6.2.2009
VRINDAVAN
: mno da ti to energii, lec zanese to organismus - zakon zachovani energie - neco ti to da, neco sebere... Ono ta vydrz jidla souvisi i s teplotami uskladneni a take s tim, co od nej clovek ocekava.
OVERSEER
: Btw pres ktere rameno se divas, kdyz vmichavas miso? A silhas do polivecky?
VRINDAVAN
---
---
14:26:45 6.2.2009
2 odpovědi
OVERSEER
: toxický je i vzduch který dýcháš. jinak jídlo by se mělo skonzumovat do čtyř hodin po uvaření,pak začínají hnilobné procesy.
pokud se ve 40 stupních ničí enzimy a nad 60 vitamíny ikdyž miso naleješ do polévky a jíš už je tam započatý proces destrukce.pak to asi není moc dobré,ale proti gustu....;o)
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam