• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    idealni je sklo, bo drevo, mozna porcelan (ten predpokladam, ale nevim)...
    Jde o vlastnosti kovu
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SLAUGHTER: a jaky je moc fer?
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    DARJEEL: kovove nadobi neni moc fer...
    LILY
    LILY --- ---
    DARJEEL: Mno jo. Musíš vstávat dřív :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PAULINA: ja ti nevim, byl jsem pomahat mame nakoupit v kauflandu a uvidel jsem tam nakej v regalu, tak jsem si ho koupil. asi si ti mohu doporucit jen hledani a snahu :)

LILY: takze neska bez snidane, ach jo :)
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    DITKA: slunecnicovy je nejmene aromaticky. Jinako snazim se jist, jak mi rika telo - obecne zavery jsou na hovnajz :-).
    SVA: telo travi po zhruba po trech hodinach. Jinako do zaludku, kde je natravene jidlo prihodis dalsi, pak se zvetsuje obsah zaludku, jidlo kvasi a nestacis ho natravit atd. Mozna mas zrychlene traveni, zkus pozorovat odkudpak jde ten hlad...
    LILY
    LILY --- ---
    SVA: Cóó? Já bych řekla, že podle TČM se má snídat mezi sedmou a devátou, páč je to zrovna doba Žaludku. Po devátý už máš smůlu. :)
    PAULINA
    PAULINA --- ---
    DARJEEL: tak mi nejaky doporuc:) ja snad videla jen ty nadobky na polevku od Ferrina, co jsou zavratne drahe... jaky mas ty, mas-li nejaky? A vydrzi to v nem teple tak pul dne?
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PAULINA: nerezovy jidlonos za 250 korun :)
    PASH
    PASH --- ---
    VRINDAVAN: a kde presne?
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    PAULINA: na Dejvické je vegetka (veganská čínská restaurace) nechá se tam koupit levně tofu nebo houby shitake a čaje. najíst se tam také dá,akorád mně tam vadí plastové talíře a lžičky které tam jsou.
    PAULINA
    PAULINA --- ---
    Tak me napada otazka: kdyz se nema jist studene jidlo, uz vubec ne uvarena vychladla zelenina (coz jsem praktikovala:-/) --- co si takhle s sebou nosite, kdyz si treba nemuzete (ale FAKT nemuzete) uvarit (ani ohrat)...?
    Ja to resim ryzovymi (kukuricnymi, spaldovymi) pufovanymi chlebicky, ale uprimne: z toho se clovek moc nenaji a za chvili toho ma plne zuby:( Nejake napady k inspiraci?
    PASH
    PASH --- ---
    BOSSORKA: ok :D
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    PASH: tradiční čínská meducína :)
    PASH
    PASH --- ---
    hm., no ja trebas tolik hlad nemam, ale taky jim objemem mnohem vic jidla, nez pred mcb.,. (btw co je tcm? :D)

vetsinou si dam snidani obsahujici i polevku (9-10h), obed mezi 3 a 4tou a veceri tak k devaty... neni to idealni, ale bohuzel to preferuju takhle, protoze to znamena, ze jim vetsinou po uvareni... i kdyz veceri obcas vypoustim, nebo si ji nosim s sebou
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    Zrovna ted jdu na druhou večeři :D (Lepší mě šatit než živit, říkaj rodiče :D )...
    jinak mb říká, nejíst po 18h
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    No jooo já mám taky pořád hlad :( :D Takže dvě hodiny bez jídla sou pro mě max. :)
    SVA
    SVA --- ---
    PAULINA: no dle tcm by se mnělo snídat až po 9, hned po tom co jsem to někde zaslechla jsem si všimla že něco po 9 se mi zrychli trávení, ale to jen na okraj, do tcm moc nevidím...

V mbc taky nevím jak se to ma "správně dělat", ale když jím do polosyta, pěkně vše rožvýkam, tak to trávení je taky rychlejší zřejmě, takže mi i vyhládne. Když nemám čas tak toho s ním víc najednou ale zase méně častěji

ditko ja myslím, že když se ryže dobře rozvaří tak pak i šikovně zatuhne takže tuk není ani třeba, rýžové sladkosti sou moc dobré;)
    PAULINA
    PAULINA --- ---
    SVA: a to protoze mas co dve hodiny hlad nebo protoze to tak ma spravne byt? (ptam se z ciste zvedavosti:-)
    Nevim, jak makrobiotika, ale nekde jsem cetla, ze snad jist by se mely jen 2 jidla denne (tusim dle cinske mediciny) - ja nechapu, jak to muze nekdo vydrzet!!:)
    DITKA: ja sice sladke nejim, ale kdybys chtela zkouset kokosovy, tak ten je taky dost vyrazny (treba kdyz na nem cokoliv osmazim jako zaklad, tak se ta specificka chut proste neda prebit)..
    SVA
    SVA --- ---
    DITKA: no nejlip když 5 denně, co 2 hodiny, nebo plynule pořad něco zobu...nebo i 3x denně pač vedu teď opačnou domácnost s mužem,
    s těma dobrotama současně krišnácké sladkosti, což s mbc nesouvisí, pořád je tu někdo do mně cpe;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam