• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    PASH
    PASH --- ---
    VRINDAVAN: a kde presne?
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    PAULINA: na Dejvické je vegetka (veganská čínská restaurace) nechá se tam koupit levně tofu nebo houby shitake a čaje. najíst se tam také dá,akorád mně tam vadí plastové talíře a lžičky které tam jsou.
    PAULINA
    PAULINA --- ---
    Tak me napada otazka: kdyz se nema jist studene jidlo, uz vubec ne uvarena vychladla zelenina (coz jsem praktikovala:-/) --- co si takhle s sebou nosite, kdyz si treba nemuzete (ale FAKT nemuzete) uvarit (ani ohrat)...?
    Ja to resim ryzovymi (kukuricnymi, spaldovymi) pufovanymi chlebicky, ale uprimne: z toho se clovek moc nenaji a za chvili toho ma plne zuby:( Nejake napady k inspiraci?
    PASH
    PASH --- ---
    BOSSORKA: ok :D
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    PASH: tradiční čínská meducína :)
    PASH
    PASH --- ---
    hm., no ja trebas tolik hlad nemam, ale taky jim objemem mnohem vic jidla, nez pred mcb.,. (btw co je tcm? :D)

vetsinou si dam snidani obsahujici i polevku (9-10h), obed mezi 3 a 4tou a veceri tak k devaty... neni to idealni, ale bohuzel to preferuju takhle, protoze to znamena, ze jim vetsinou po uvareni... i kdyz veceri obcas vypoustim, nebo si ji nosim s sebou
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    Zrovna ted jdu na druhou večeři :D (Lepší mě šatit než živit, říkaj rodiče :D )...
    jinak mb říká, nejíst po 18h
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    No jooo já mám taky pořád hlad :( :D Takže dvě hodiny bez jídla sou pro mě max. :)
    SVA
    SVA --- ---
    PAULINA: no dle tcm by se mnělo snídat až po 9, hned po tom co jsem to někde zaslechla jsem si všimla že něco po 9 se mi zrychli trávení, ale to jen na okraj, do tcm moc nevidím...

V mbc taky nevím jak se to ma "správně dělat", ale když jím do polosyta, pěkně vše rožvýkam, tak to trávení je taky rychlejší zřejmě, takže mi i vyhládne. Když nemám čas tak toho s ním víc najednou ale zase méně častěji

ditko ja myslím, že když se ryže dobře rozvaří tak pak i šikovně zatuhne takže tuk není ani třeba, rýžové sladkosti sou moc dobré;)
    PAULINA
    PAULINA --- ---
    SVA: a to protoze mas co dve hodiny hlad nebo protoze to tak ma spravne byt? (ptam se z ciste zvedavosti:-)
    Nevim, jak makrobiotika, ale nekde jsem cetla, ze snad jist by se mely jen 2 jidla denne (tusim dle cinske mediciny) - ja nechapu, jak to muze nekdo vydrzet!!:)
    DITKA: ja sice sladke nejim, ale kdybys chtela zkouset kokosovy, tak ten je taky dost vyrazny (treba kdyz na nem cokoliv osmazim jako zaklad, tak se ta specificka chut proste neda prebit)..
    SVA
    SVA --- ---
    DITKA: no nejlip když 5 denně, co 2 hodiny, nebo plynule pořad něco zobu...nebo i 3x denně pač vedu teď opačnou domácnost s mužem,
    s těma dobrotama současně krišnácké sladkosti, což s mbc nesouvisí, pořád je tu někdo do mně cpe;)
    PASH
    PASH --- ---
    DITKA: 3x denne teple jidlo ;]
    VRINDAVAN: no me ot spis zajima pro pripadnou regulaci apod... cejtim, ze telu vubec v nicem nevadi, takze asi klid

jinak nevite o nejaky zdravy vyzive okolo letny, pripadne strossmayeraku? v nejlepsim i misto, kde se da najist?
    DITKA
    DITKA --- ---
    Ahoj. Tak další 2 dotazy :-)
    1) Kolikrát denně jíte?
    2) jaký olej používáte při pečení či výrobě nějakých těch mňamek (sladkých) - jsem zkusila slunečnicový a sezamový, ale oba mi přijdou hrozně intenzivní a výsledek mi pak nechutnal, páč jsem z toho cítila ten olej :-(
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    PASH:s tím fenyklem nevím jestli se v MB používá nebo je doporučený.já v tomhle nejsem tak striktní,některé věci neřeším.
    ryby nejím jsem vegetarian.;o) jod doplnuji jinou cestou než rybou.:)
    SVA
    SVA --- ---
    nejím, ale dala bych si:)není příležitost
    PASH
    PASH --- ---
    VRINDAVAN: no tak to je dobre. ale ja sem nikde nenasel, zda je to pro mcb vpoho zelenina, nebo spis neco na obcasny uziti... na pare je to super., ale trebas s rybou taky...
    obecne otazka, jak casto jite ryby? v mcb ceste je uvedeny, ze by se mela jist jednou tejdne... to ja mam spis jednou mesicne. :D
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    miluju rybi chut :)
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    experimentoval jsem z vločkama nori a zjistil jsem že když se opraží třeba jako základ do rýže jejich chut se hodně srazí,nejsou tak agresivní rybí chuti. stávají se lahodnějšími.:)
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    PASH:jo ten,ana,myslel jsem ty semínka.
    Když ho najdu v kontajneru tak si ho i dám:),skoušel jsem na páře a nebo do salátů a dobré,chutnalo mi to. jinak myslím že je to něco podobného jako stonek lopuchu,pěkně to voní.;o)

DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam