• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    já se například s nadcházejícím jarem vždy rozehřívám...
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    PAULINA: kov sam o sobe take ne, ty nadoby se delaji tak, ze mivaji mezivrstvu a pod. Bo si dej jidlo pod duchnu, jako to delavaly babicky s kachnou atd :-)... Vse ve vesmiru ma tendenci se ochlazovat. To je fyzika :-)...
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    DARJEEL: jako na udrzeni tepla fer, ohledne kvality potraviny - kov je znehodnocuje.
    PAULINA: mno napr v termosce mas sklo
    PAULINA
    PAULINA --- ---
    SLAUGHTER: akoratze sklo, drevo ci porcelan mi to jidlo asi dlouho teple neudrzi :-)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SLAUGHTER: na jidlonos je sklo bo porcelan naprosto idealni, to bue tak na jedno pouziti, ne? a drevenej zase dobre tesni :)
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    idealni je sklo, bo drevo, mozna porcelan (ten predpokladam, ale nevim)...
    Jde o vlastnosti kovu
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SLAUGHTER: a jaky je moc fer?
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    DARJEEL: kovove nadobi neni moc fer...
    LILY
    LILY --- ---
    DARJEEL: Mno jo. Musíš vstávat dřív :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PAULINA: ja ti nevim, byl jsem pomahat mame nakoupit v kauflandu a uvidel jsem tam nakej v regalu, tak jsem si ho koupil. asi si ti mohu doporucit jen hledani a snahu :)

    LILY: takze neska bez snidane, ach jo :)
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    DITKA: slunecnicovy je nejmene aromaticky. Jinako snazim se jist, jak mi rika telo - obecne zavery jsou na hovnajz :-).
    SVA: telo travi po zhruba po trech hodinach. Jinako do zaludku, kde je natravene jidlo prihodis dalsi, pak se zvetsuje obsah zaludku, jidlo kvasi a nestacis ho natravit atd. Mozna mas zrychlene traveni, zkus pozorovat odkudpak jde ten hlad...
    LILY
    LILY --- ---
    SVA: Cóó? Já bych řekla, že podle TČM se má snídat mezi sedmou a devátou, páč je to zrovna doba Žaludku. Po devátý už máš smůlu. :)
    PAULINA
    PAULINA --- ---
    DARJEEL: tak mi nejaky doporuc:) ja snad videla jen ty nadobky na polevku od Ferrina, co jsou zavratne drahe... jaky mas ty, mas-li nejaky? A vydrzi to v nem teple tak pul dne?
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PAULINA: nerezovy jidlonos za 250 korun :)
    PASH
    PASH --- ---
    VRINDAVAN: a kde presne?
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    PAULINA: na Dejvické je vegetka (veganská čínská restaurace) nechá se tam koupit levně tofu nebo houby shitake a čaje. najíst se tam také dá,akorád mně tam vadí plastové talíře a lžičky které tam jsou.
    PAULINA
    PAULINA --- ---
    Tak me napada otazka: kdyz se nema jist studene jidlo, uz vubec ne uvarena vychladla zelenina (coz jsem praktikovala:-/) --- co si takhle s sebou nosite, kdyz si treba nemuzete (ale FAKT nemuzete) uvarit (ani ohrat)...?
    Ja to resim ryzovymi (kukuricnymi, spaldovymi) pufovanymi chlebicky, ale uprimne: z toho se clovek moc nenaji a za chvili toho ma plne zuby:( Nejake napady k inspiraci?
    PASH
    PASH --- ---
    BOSSORKA: ok :D
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    PASH: tradiční čínská meducína :)
    PASH
    PASH --- ---
    hm., no ja trebas tolik hlad nemam, ale taky jim objemem mnohem vic jidla, nez pred mcb.,. (btw co je tcm? :D)

    vetsinou si dam snidani obsahujici i polevku (9-10h), obed mezi 3 a 4tou a veceri tak k devaty... neni to idealni, ale bohuzel to preferuju takhle, protoze to znamena, ze jim vetsinou po uvareni... i kdyz veceri obcas vypoustim, nebo si ji nosim s sebou
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam