• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů

Tenhle klub není pro ortodoxní a zapálený makrobiotiky, kteří by tu chtěli dělat celosvětovou osvětu, ale pro lidi, kteří si položili otázku:
    "Co ještě pro sebe můžu udělat, abych se cítil dobře?"
    Je prostě pro všechny, kteří chápou, že zdravé a kvalitní jídlo je základ, ale nešílí z toho :)

makrobiotická zkušenost- kerrayuv čtivý report
    rozbalit záhlaví
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    BROZKEFF: podepisuji v plnem rozsahu...

BOSSORKA: vona i ta ikonka nak zari vic :) bacha ma to!

ja jeste nevaril a nejedl.. :) ale dnes jsem vstaval pozde, po nemoci odpocivam, ale uz varim zeleny hrasek... a bude k nemu se teprve uvidi, jdu lovit od lednice.. :)
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    DARJEEL, SLAUGHTER a další

k těm kovům a ztrátě energie, vitamínů atd.

IMHO
    - nerezová ocel, která je dost inertní, bude lepší než "obyčejné železo"
    - doba expozice bude zasadním faktorem, nakolik kov bude fungovat jako katalyzátor oxidačních a jiných procesů
    na subtilní energetické úrovni nevím, nejsem na to asi dostatečně citlivej a nedělal jsem žádné rigorózní testy "krájení kovovým vs nekovovým nožem", "skladování v porcelánu vs v nerezovém hrnci" apod.

Můj osobní přístup:
    - krájení kvalitními nerezovými noži nevidím jako problém
    - přenášení kvalitního jídla v kvalitních nerozových nádobách vidím taky jako OK v našich podmínkách - jak tu padlo, pořád to bude lepší než blafy z fastfoodu
    - subjektivní pocit hraje větší roli než objektivní fyzikálně-chemická zjištění skutečného stavu potraviny. Důležitější než CO jím je JAK to jím, plus v jakém duševním stavu/modu vědomí se nacházím a udržuji, z jakého motivu zrovna jím (viz SLAUGHTER a jeho poznámka k "hladu" v širším slova smyslu) atd.

LILY
    LILY --- ---
    BOSSORKA: Díky, někdy zkusím. Takže pojivo je mouka a voda. A olej do toho nepřidáváš?
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    LILY: úplně jednoduše, uvařím cizrnu, rozmačkám, (nezapomenu osolit:), ochutím (např. česnek, majoránka nebo oregáno komujakcoindividy chutná:), dyž to je suchý přilejvám vodu a zaroven zahustuju pohankovou moukou... smažíme či pečeme :) (aneb patláma matláma :) (To je můj největší kulinářský výkon zatím :D )
    LILY
    LILY --- ---
    BOSSORKA: A jak? A jak?
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    a já umím fakt dobrý cizrnový karbanátky (pokud je nezapomenu osolit :D )
    LILY
    LILY --- ---
    SLAUGHTER: Já budu mít cizrnu večer
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    LILY: rano hokaido, za chvili cizrna... Muhehe
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    LILY: :DDD
    LILY
    LILY --- ---
    SVA: Já, prosím, páč su v práci. Taxem jedla jen chleba s olivovým olejem a s marinovaným tofu. A přikusovala mrkef.
    SVA
    SVA --- ---
    kdo jeste neuvaril...?
    LILY
    LILY --- ---
    LILY: Jo už vím! Ty jakože myslíš, že se ti to poodsune od začátku řádku? Tak to jóó, to znám :))))))
    LILY
    LILY --- ---
    BOSSORKA: Tomu tabelátoru teda nerozumím (já zmáčknu enter a mám odstavec), a to su už skoro pět let po úspěšně absolvované VŠ :)
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    tak jo dem se bavit o jídle, du vařit ne-mb obed :D
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    BOSSORKA: spíš by jsme se měli naučit jak přežít bez peněz. ;o)
    SVA
    SVA --- ---
    SLAUGHTER: jo ale některé věci prostě nemá smysl řešit...:)

ty jo pojď te bavit o jídle!
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    DARJEEL: a pockej co teprf zitra!!! to bude krasa nesmirna zarit do vsech stran, radsi nebudu vychazet ven, abych nekoho nahodou neoslnila a neprivodila mu tak ujmu na zdravi :D (pockat ja du vlastně na to regé, tak nic no :)
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    SVA: Jj s tou skolou mas pravdu... vlaste vsechno v dnesni dobe zavisi uz jen na nasich schopnostech, nasi vuli... se rozvijet atd... skola je obcas nuda nuda sed, ale obcas me to dost bavi ;) (to je jedno ze sme OT, tady je vubec takovej veselej pokec ;)
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    BOSSORKA: ja jen ze v nasem svete je velika moznost voleb a rikat co jde a nejde je otazkou toho co chces... Jakoze to ale neni dobre, bo spatne. Ikonka stale stejna a v realu bossorka jako ikonka :-)...
    SVA
    SVA --- ---
    :))
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    BOSSORKA: jo, vidim, uz od vcera, jsi krasnejsi nez kdy predtim!!! :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam