• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SLAUGHTER: ja vim, ze kov cuca energii ze mne, kdyz jsem s nim v kontaktu, to ostatni sem nevedel... blby je, ze trreba plast zase do toho jidla nacichne, coz je imo hnus a z jinyho materialu nevim jestli se vyrabeji jidlonose, no mozna jo, ale drahy... sam mam kovovej a f klidu, dokonce ho hodnotim lepe, nez sklenene nadoby, ve kterych jsem jidlo tahal drive, zvlaste kvuli hmotnosti, skladnosti a tomu, ze udrzi jidlo teple...
    otazka by asi byla po kvanitfikaci, jak moc vycucava energii... a btw. s tema vitaminama si to neumim moc predstavit, kam je vycucne? do sebe? :)
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    BOSSORKA: joo? dokaz mi to!
    DARJEEL: ve zkratce - vycucava vitaminy, energii atd. Je to vlastnost kovu. Napr kdyz je clovek v prostredi kovu rychleji starne...
    LILY
    LILY --- ---
    BOSSORKA: Závidím.. Jak to děláš? Pošli recept :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SLAUGHTER: sklo obaleny izolacni vrstvou... :)

SLAUGHTER: jak je znehodnocuje?
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    já se například s nadcházejícím jarem vždy rozehřívám...
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    PAULINA: kov sam o sobe take ne, ty nadoby se delaji tak, ze mivaji mezivrstvu a pod. Bo si dej jidlo pod duchnu, jako to delavaly babicky s kachnou atd :-)... Vse ve vesmiru ma tendenci se ochlazovat. To je fyzika :-)...
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    DARJEEL: jako na udrzeni tepla fer, ohledne kvality potraviny - kov je znehodnocuje.
    PAULINA: mno napr v termosce mas sklo
    PAULINA
    PAULINA --- ---
    SLAUGHTER: akoratze sklo, drevo ci porcelan mi to jidlo asi dlouho teple neudrzi :-)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SLAUGHTER: na jidlonos je sklo bo porcelan naprosto idealni, to bue tak na jedno pouziti, ne? a drevenej zase dobre tesni :)
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    idealni je sklo, bo drevo, mozna porcelan (ten predpokladam, ale nevim)...
    Jde o vlastnosti kovu
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SLAUGHTER: a jaky je moc fer?
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    DARJEEL: kovove nadobi neni moc fer...
    LILY
    LILY --- ---
    DARJEEL: Mno jo. Musíš vstávat dřív :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PAULINA: ja ti nevim, byl jsem pomahat mame nakoupit v kauflandu a uvidel jsem tam nakej v regalu, tak jsem si ho koupil. asi si ti mohu doporucit jen hledani a snahu :)

LILY: takze neska bez snidane, ach jo :)
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    DITKA: slunecnicovy je nejmene aromaticky. Jinako snazim se jist, jak mi rika telo - obecne zavery jsou na hovnajz :-).
    SVA: telo travi po zhruba po trech hodinach. Jinako do zaludku, kde je natravene jidlo prihodis dalsi, pak se zvetsuje obsah zaludku, jidlo kvasi a nestacis ho natravit atd. Mozna mas zrychlene traveni, zkus pozorovat odkudpak jde ten hlad...
    LILY
    LILY --- ---
    SVA: Cóó? Já bych řekla, že podle TČM se má snídat mezi sedmou a devátou, páč je to zrovna doba Žaludku. Po devátý už máš smůlu. :)
    PAULINA
    PAULINA --- ---
    DARJEEL: tak mi nejaky doporuc:) ja snad videla jen ty nadobky na polevku od Ferrina, co jsou zavratne drahe... jaky mas ty, mas-li nejaky? A vydrzi to v nem teple tak pul dne?
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PAULINA: nerezovy jidlonos za 250 korun :)
    PASH
    PASH --- ---
    VRINDAVAN: a kde presne?
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    PAULINA: na Dejvické je vegetka (veganská čínská restaurace) nechá se tam koupit levně tofu nebo houby shitake a čaje. najíst se tam také dá,akorád mně tam vadí plastové talíře a lžičky které tam jsou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam