• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů

Tenhle klub není pro ortodoxní a zapálený makrobiotiky, kteří by tu chtěli dělat celosvětovou osvětu, ale pro lidi, kteří si položili otázku:
    "Co ještě pro sebe můžu udělat, abych se cítil dobře?"
    Je prostě pro všechny, kteří chápou, že zdravé a kvalitní jídlo je základ, ale nešílí z toho :)

makrobiotická zkušenost- kerrayuv čtivý report
    rozbalit záhlaví
    _JOAN_
    _JOAN_ --- ---
    LILY: :-)) ale bycha, on má doma katany, které jsem zcela intuitivně obešel obloukem, natož se jich dotknout :-)
    LILY
    LILY --- ---
    _JOAN_: To vřele doporučuju. Šaxe na mně zeptej mistra Ariho :))
    _JOAN_
    _JOAN_ --- ---
    LILY: asi si začnu myslet, že jsi opravdu potvůrka. .-)
    LILY
    LILY --- ---
    _JOAN_: Takže počítám, že zítra si se mnou večeři nedáš, což? A já budu dělat určitě schválně něco extra dobrého.. :)
    _JOAN_
    _JOAN_ --- ---
    LILY: no hodlám si tu teď těch deset dnů remcat, jak bych si dal steak a podobně :-)
    LILY
    LILY --- ---
    _JOAN_: Ha! My o vlku... :)
    _JOAN_
    _JOAN_ --- ---
    jinak oshawa je rozhodně sattvická, takže určitě doporučuju, fakt je to naprostý úlet
    _JOAN_
    _JOAN_ --- ---
    LILY: já dneska začal...zatím jen rýže a po cestě kolem hospody jsem měl hroznou chuť na smažák...ale odolal jsem a už teď cejtim pozitivní dopady na mysl. Ikdyž to asi i to jaro.
    s tim jinem a nedostatku jangu je to asi složitější, obecně se říká, že muži maj dnes malou schopnost kontroly a je tendence se "rozpuštět" ve směru energie, a taky prý trpíme leností atd. což je jakoby jinová záležitost
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SEPHYRA: :-) jj, to je dobry!
    SEPHYRA
    SEPHYRA --- ---
    SLAUGHTER:
    ok, uz jdu :D
    SEPHYRA
    SEPHYRA --- ---
    DARJEEL:
    no tak k tomu spektru jeste prirad materialy :) nejenom barvy...
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    SEPHYRA: solárko povídám!
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SEPHYRA: jo, no ja jen ze si s barvama obleceni docela hraju, ale nenapadlo me, ze by se to dalo pojimat v kontextu jin-jang :-)
    SEPHYRA
    SEPHYRA --- ---
    DARJEEL:
    no to nevim jestli to vubec nekdy nekdo sepisoval... mi prijde ze staci porozumet zakladnim principum a ono se to samo odvodi...
    SEPHYRA
    SEPHYRA --- ---
    SLAUGHTER:
    no ani ne, staci slunce ;) stejne jako prislusne barvy, rostliny, i cinnosti jsou slunecni :)))) treba takova lukostrelba je typicka pro slunecni princip :) nebo kdyz uz to budem tahat do jogy... primo surja namaskar :))))
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SEPHYRA: a je nekde dosazitelny nejaky par strankovy "deleni" or whatever barev podle jin-jang?
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    SEPHYRA: solarko hehe :-)...
    SEPHYRA
    SEPHYRA --- ---
    LILY:
    se nedivim, kdyz se tak nasypes sacharidama, tak se jedine muze zvysit pozornost :)))

prebytek jangu a nebo jinu je dost individualni zalezitost... a hlavne nedostatek se da vzdy kompenzovat nejenom jidlem ale take oblecenim... barvama... a vuni, cvicenim a vubec pohybem, cinnosti jako takovou... a vubec vsim moznym...
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    PASH: mb tvrdi u hodne veci prazit na podporu jangu, na druhou stranu je to karcinogen - menis strukturu jidla. Ti zel neporadim co od toho chces....
    LILY: ja bych rekl, ze v mem okoli muzi maji vice jinu a zeny jangu (ale nesvadel bych to na dobu imho). Pomer prijmu j a j se behem zivota meni (nepletu-li se detstvi jin, dospelost jang a stari zase jin).
    LILY
    LILY --- ---
    SLAUGHTER: Spolubydlové tvrdili, že máme s naším způsobem života nedostatek jangu a přebytek jinu (oni to takhle nějak probírají v té jejich józe), no a tahle dieta má dodat ten chybějící jang. Prý se jim při tom zbystřují smysly, líp se cvičí atd atd. Ale o tom by ti spíš mohl říct víc id _joan_, ten tam chodí s nimi.
    PASH
    PASH --- ---
    SLAUGHTER: danke! a prazeni je v poho? predevsim vlocek k snidani {nekolik minut prazim, nez zacnou bejt vonavy a pak zaliju rovnomerne vodou a tu necham odparit, aby zmekly}

jinak tu rejzovo obylnou asi zkusim, ale nejdriv dojedu zasoby zeleniny, co mam v lednici. nejsem ani tak bohatej ani tak hloupej, abych to vyhodil a je to tak na tri dny...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam