• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    LAANIMETH
    LAANIMETH --- ---
    KAREN: tak me napada jestli nemas zanet zaludku..
    KAREN
    KAREN --- ---
    RAPAL: hmm hmm ja sem si dneska nic nevzala a zaludek je v naprostym klidu, ty reakce sou dost rychly a nejhorsi je to vecer / v noci, predminulou noc sem se docela potila a bolel me silene zaludek vetsinu noci ,(
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    KAREN: chlorellu jsem dával,vyjedl za 40 dní a břicho mě nebolelo. i když jsem to jedl 3x2,a ne 2x3,ale to je asi jedno. jinak při dobírání byly tendence k zácpě,takže jsem si pár tablet nechal a zvolna zakončil. efekt jsem nepozoroval (i když mám pocit že dřív jsem se necítil tak "dobře" jako teď:)
    a když už jsme u té čistky,máte tu někdo zkušenosti a doporučení s očistnými kůrami? uvažuju o očistě střev a jater. objevil jsem sedm ocistnych kur ale přijde mi to jako neucelená a poslepovaná metoda. hm? :)
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    LAANIMETH: asi jo :)) asi máš pravdu, to je fakt! zauvažuju nad tím cílenějc. Tenhle týden to už bylo znatelně lepší, ale dneska jsem shřešila s čokoládou. Tak díky, uvidím, co uvidím :)
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    BROZKEFF: recepty lehce mimo mísu http://recepty.centrum.cz/varime/2009/11/7/clanky/co-vsechno-se-da-snist/ i když jezevec na víně nezní vůbec špatně ,)
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    ad logo v minihome "kvalitní jídlo je základ".

Procházím si knížku "Staročeské umění kuchařské", které je přehledem české kuchyně od prvních dochovaných zmínek (knížka samotná je z r. 1927). Jsou tam fakt hodně zajímavé věci, hlavně si říkám, že i když to je plné "vraž tam vajec co se vejde" apod., tím že prostě nebyly rozličné náhražky, tak se aspoň pracovalo s "originály", pořádnými surovinami, atd.

Pro zajímavost si tu dovolím hodit trošku ostřejší část, která k tomu holt taky patří - a rozhodně zpracování želev se v dnešních receptářích jen tak nenajde (dobrou chuť):

MARTIN_KOHOUT
    MARTIN_KOHOUT --- ---
    SOUTHGOER: to je mozna rozumne, hlavne kdyz uz to doma clovek ma., jen jejich doporucena davka je myslim 3x5., tak pak asi rochu vic, jak jednu :D
    SOUTHGOER
    SOUTHGOER --- ---
    MARTIN_KOHOUT: Ja bych treba nesla vylozene do intenzivni kury, obcas bych si podrcenou tabletku pridala do polivky/ omacky nebo ji slupla samotnou. Holt jako se vsim jinym: strava ma byt pestra, jednostranost skodi a zadna potravina neni samospasitelna.)
    HOMOLKA
    HOMOLKA --- ---
    MARTIN_KOHOUT: chlorella je ale sladkovodni rasa...
    MARTIN_KOHOUT
    MARTIN_KOHOUT --- ---
    MARTIN_KOHOUT: jiste., je makrobioticky, jako makrobioticky... proste rekneme, ze jim rasy denne a obecne se snazim drzet vyvazenost apod

jinak vaha se uz navratila, dobrani antibiotik bylo vcelku rychle poznat
    MARTIN_KOHOUT
    MARTIN_KOHOUT --- ---
    no ale stejne, ma smysl ji terbas zacit brat, kdyz uz ji mam a jim makrobioticky?
    KAREN
    KAREN --- ---
    KERRAY: nemam nic.) jasny no... to ja zkousim, kdyby nahodou nekdo mel zkusenost
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    KAREN: mozna chlorella neresi zrovna to, co resit potrebujes, a naopak nejaky aspekt tech problemu zesiluje... mas aspon nejakou ramcovou TCM diagnostiku? bez te se zrovna v tomhle klubu moc radit neda :)
    MARTIN_KOHOUT
    MARTIN_KOHOUT --- ---
    ja to jednou dostal jako dar, v takovem ze i vlastne velkem baleni, a nikdy sem s kurou poradne nezacal, k cemu to ma byt dobre? (pokud jite rasy denne v polivkach apod)
    KAREN
    KAREN --- ---
    neprodelal ste nekdo nahodou kuru s chlorellou? sem ted na vazkach, jestli konzumaci utnout, nebo to este zkouset - po 18 dnech konzumace (2x3 tablety denne) me zacal bolet zaludek a myslim si, ze to bude z toho...
    LAANIMETH
    LAANIMETH --- ---
    MLIBREVIRGEA: pak se nabizi otazka: kterou ze svych marketek nechces prijmout.. driv jsem taky mela podobne choutky ktere me dovedli k tomu ze jsem po dvou letech odmitani nekterych potravin postupne bastila klasicky.. pak jsem prisla na to ze odmitam prijmout nektere sve osobnosti a snazila jsem se nevedome utlumit tyto stranky me bytosti neplnohodnotnym jidlem.. touha po jangu znamena touhu stahnout se a nevenovat pozornost tem aspektum ktere vedou k otevrenosti..
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    LAANIMETH: aha .) takhle..
    když prostě poslední dobou si nemůžu pomoct, mám silný nutkání hodně solit, nevím proč a co by mi mohlo chybět, ale je fakt, že ani neptárám.. prostě osolím.. vůbec teďka mám problém vydržet jíst makrobio, mám strasně silný chutě na to ostatní, i nezdravý. už to trvá cca od prosince a ne se zklidnit.

SVA
    SVA --- ---
    Vypočítejte si číslo 9 Star Ki - jaký živel/prvek jste ve hvězdici Pěti proměn

http://www.makrobiotika.info/index.php/topic,1359.msg16997.html#msg16997

No moc chytra s toho nesu, kushi na toto sepsal knižku orientálni diagnostika, na netu toho moc najít nelze
    SOUTHGOER
    SOUTHGOER --- ---
    Myslim, ze tohle tema sem taky patri:

Petice za svobodnou volbu ockovani
    http://petice.webnode.cz/
    SVA
    SVA --- ---
    SCHWEPZ: ok napišu františkovi ať mi dá nějaké informace, pač na netu jsem na nic nenarazila, takže nemohu upřenit o co přesně jde. Nemluvím o 4 ale 9 elementech/prvcích. je to propojene psychosomaticky, s tím že přirozeně ohnivci raději jangové jídlo, a tím pádem jejich optimum je posunutu směrem k jangu narozdíl od vody, kteří radějí jinove, což si Ty. Takže svou rovnovahu má každý individuálně nastavenou. jak píšeš s tím horoskopem, tak mě to zavání činským horoskopem, čemuž jsem moc nikdy nevěřila, je to psychologicky nastaveno tak aby sis myslel že to na tebe sedí většinou, imho...
    No ale došel si k tomu číslu numerologicky, jde jen o ročník, který sčítáš 8+1=9 a pak 10-9 je jedna, ale proč se má odečítat od 10 nevím...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam