SVA: no jo. já jsem zatím potkal jen lidi, co se mě ptali hned někdy v páté větě, co že jsem za znamení a pak s takovým tím pohledem upřeným do dáli říkali "aha_aha, teď už je mi to vše jasný" :) ale že by se mě ptali "co jsem za prvek", to se mi nepoštěstilo. asi je myšleno dominantní "prvek" (mluvíš o 4 elementech?) v "psycho-somatickém" systému, ne? třeba já jsem někdy ohnivý a kreativní, někdy spíše plynu jako voda. ale jsou chvíle, kdy jsem dost uzemněn. stačí si ale pokouřit dýmku míru a má mysl je jako vítr. za mě tedy mohu říci, že nenacházím v takovém hodnocení lidí dle součtu datum a přiřknutí jim jednoho prvku nějaký prospěch. ale možná se pletu. Z čeho, že to vychází? Kdo určuje co které číslo znamená? Je jasný, že vše souvisí se vším - jak jinak v propojeném vesmíru - ale to nějaký proaspěch tohoto "mentálního konstruktu" nezachrání. Každopádně - já jsem ročník 1981 - jakej tohle byl rok? ohnivej doufám :) 1+9+8+1 je 19 9+1 je 10 a 1+0 je 1 --- co to pro mne znamená? že jsem jednička? ,) ajk to vše vlastně souvisí s makrobiotikou? "ohnivci" mají jíst více čočky než "vodouchové"?