• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    SVA
    SVA --- ---
    Vypočítejte si číslo 9 Star Ki - jaký živel/prvek jste ve hvězdici Pěti proměn

http://www.makrobiotika.info/index.php/topic,1359.msg16997.html#msg16997

No moc chytra s toho nesu, kushi na toto sepsal knižku orientálni diagnostika, na netu toho moc najít nelze
    SOUTHGOER
    SOUTHGOER --- ---
    Myslim, ze tohle tema sem taky patri:

Petice za svobodnou volbu ockovani
    http://petice.webnode.cz/
    SVA
    SVA --- ---
    SCHWEPZ: ok napišu františkovi ať mi dá nějaké informace, pač na netu jsem na nic nenarazila, takže nemohu upřenit o co přesně jde. Nemluvím o 4 ale 9 elementech/prvcích. je to propojene psychosomaticky, s tím že přirozeně ohnivci raději jangové jídlo, a tím pádem jejich optimum je posunutu směrem k jangu narozdíl od vody, kteří radějí jinove, což si Ty. Takže svou rovnovahu má každý individuálně nastavenou. jak píšeš s tím horoskopem, tak mě to zavání činským horoskopem, čemuž jsem moc nikdy nevěřila, je to psychologicky nastaveno tak aby sis myslel že to na tebe sedí většinou, imho...
    No ale došel si k tomu číslu numerologicky, jde jen o ročník, který sčítáš 8+1=9 a pak 10-9 je jedna, ale proč se má odečítat od 10 nevím...
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    SVA: no jo. já jsem zatím potkal jen lidi, co se mě ptali hned někdy v páté větě, co že jsem za znamení a pak s takovým tím pohledem upřeným do dáli říkali "aha_aha, teď už je mi to vše jasný" :) ale že by se mě ptali "co jsem za prvek", to se mi nepoštěstilo. asi je myšleno dominantní "prvek" (mluvíš o 4 elementech?) v "psycho-somatickém" systému, ne? třeba já jsem někdy ohnivý a kreativní, někdy spíše plynu jako voda. ale jsou chvíle, kdy jsem dost uzemněn. stačí si ale pokouřit dýmku míru a má mysl je jako vítr. za mě tedy mohu říci, že nenacházím v takovém hodnocení lidí dle součtu datum a přiřknutí jim jednoho prvku nějaký prospěch. ale možná se pletu. Z čeho, že to vychází? Kdo určuje co které číslo znamená? Je jasný, že vše souvisí se vším - jak jinak v propojeném vesmíru - ale to nějaký proaspěch tohoto "mentálního konstruktu" nezachrání. Každopádně - já jsem ročník 1981 - jakej tohle byl rok? ohnivej doufám :) 1+9+8+1 je 19 9+1 je 10 a 1+0 je 1 --- co to pro mne znamená? že jsem jednička? ,) ajk to vše vlastně souvisí s makrobiotikou? "ohnivci" mají jíst více čočky než "vodouchové"?
    SVA
    SVA --- ---
    nepletu si to, potkala jsem jednoho človička co se tím zabýval v rámci mb, je i správcem makrobiotika.info...když sem byla na jednom makroušském setkání, tak se mě několik lidí ptalo co jsem za prvek/element...
    Ta číselná hodnota odpovída dané úrovni, vím že devítka je oheň (což odpovída mě, a já su hodně ohnivá:) jednička odpovída naopak vodě, pětka strom života...

Ale jasně může se to prolínat s ayurvédou, všechno se vším souvisí...
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    SVA: "nevíte někdo něco víc o těch prvcích, počítá se to podle roku narození, třeba 82 ročník je oheň 8+2=10 1+0=1, 10-1=9, hodnota prvku ohně
    "?

těmi "prvky" myslíš elementy? nepleteš si to s ayurvédou? čeho chceš sčítáním datumů docílit?
    MARTIN_KOHOUT
    MARTIN_KOHOUT --- ---
    LAANIMETH: odebrani cisty z mekkejch tkani okolo celisti
    LAANIMETH
    LAANIMETH --- ---
    MLIBREVIRGEA: Smysl pripravy gomaska spociva v tom, ze se telu umoznuje absorbce maleho mnozstvi soli, bez vyvolani zizne.. vsechna zrnicka soli jsou obalena vrstvou oleje. Proto spravne gomasio nema slanou chut...
    MARTIN_KOHOUT: a jakou ze operaci jsi prodelal? jinak antibiotika docela solidne narusuji fce strev a tim neguji schopnost vstrebavani.. jak dlouho je budes jeste brat? zkus proste jidlo prijimat vedome a dechem pomoci zivinam dostat se kam maji..
    MARTIN_KOHOUT
    MARTIN_KOHOUT --- ---
    dotaz o radu

ve ctvrtek sem byl na operaci a od te doby sem ztratil dve kila i pres to, ze jim trikrat denne, uplne stejne jako predtim, s jedinym rozdilem, ze vse musim jist mixovany (azuki se pak lehko pletou s cokoladovou zmrzlinou!). Nejsem u sebe doma, tak tu nemam uplne vsechny ingredience, ale dneska bych mel dostat orechy a pravdepodobne budu mit polivku z kapra. Samozrejme ted musim brat antibiotika a prasky na bolest, coz je po dvou letech, co vubec konzumuju nejaky medikamenty. Nejaky tip na zachranu vahy? 62kg 182cm...

plus sem si mistrovsky doma zapomel tu knizku s lecebnejma receptama a tak pokud by ste nekdo z hlavy tusil, co nejlip na otoky mekkejch tkani, padne taktez zavhod!
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    SVA: díky za tip! lněné semínko.. .) toho gomasia jsem musela dávat docela kvanta, aby to mělo říz :D
    SVA
    SVA --- ---
    nevíte někdo něco víc o těch prvcích, počítá se to podle roku narození, třeba 82 ročník je oheň 8+2=10 1+0=1, 10-1=9, hodnota prvku ohně

MLIBREVIRGEA: ... gomasio nejím pošpetkách, ale chutná mi taky ilněné semínko se m. solí, je jemnější...
    SVA
    SVA --- ---
    MLIBREVIRGEA: no jo ženský a čokololáda:))
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    nj, tj.. .)
    třeba když jsou chutě vyprovokované dobrou horčicovou omáčkou, tak pak nechtěj přestat otravovat, že by si ještě daly něco sladkého, nějaké to završeníčko :)) Jabko na ně, to většinou pomáhá. A nebo hřích s čokoládou :D
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    jo, některý tyhle věci se občas vyřeší zlomově, a některý jsou na roky :))
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    KERRAY: kupovaný moc nejím právě - např. to gomasio.. všimla jsem si toho, že se stresem a nervama vzrůstá jakási potřeba kořenit, solit a vůbec ty chutě navyšovat a pak se cítím víc v nerovnováze a roztěkaná a tak.. a že když jsem si udělala jídlo míň výrazné, vychutnala jsem ho pomalu a uspokojilo mě to, tak na té potřebě, která pak přejde něco bude .)) jen se mi to zas vrací.. chuť na čokoládu, kakao, klasický cukr, rychle rychle, koření a sůůl. A pak je mi někdy blbě :D.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    MLIBREVIRGEA: nejez kupovany veci, a staci to treba dva tri dny zkousnout, solit malo, a potreba hnedle prejde :)
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    jo, to je fakt .))
    jinak ho mám asi málo slaný, protože mi moc nechutí, tak ho ještě přisolím.. to mi chybí! sůůůůl
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    GABBIANO: aha... no, mne prijde jednodussi si koupit sacek sezamu a udelat si doma kolik potrebuju, neni problem oprazit sezam do stavu, kdy se seminko rozetre mezi prsty, sesypat do hmozdire, na tu panev dat ohrat jeste sul, a pak spolecne pohmozdit :)
    GABBIANO
    GABBIANO --- ---
    KERRAY: že jsem si ho od té doby ještě nekoupila
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    malou nadobku a do lednice, kde je problem? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam