• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    SVA
    SVA --- ---
    DARJEEL: díky:)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SVA: palačinky s medem nebo marmeládou, to je rychlovka a nebo třeba jáhlové koule, ani jedno se nepeče... co mě takhle rychle napadá
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    taky pokud ta potřeba jíst sladké souvisí i s těmi zmiňovanými tenzemi, které se potřebují někde vyboulit, tak může pomoct i nějaká forma práce s myslí....protože jinak se boule zatlačí na jednom místě, a dřív nebo později vyskočí jinde nebo tam kde předtím
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    SVA: právě je to spíš o životní situaci a stylu než o tom, že by s tím šlo něco dělat samo o sobě... jo, není to jednoduchý :)
    SVA
    SVA --- ---
    SVA --- --- 13:38:57 7.4.2010
    INK_FLO: S tabákem to mám obdobně jak s cukrem, s 30 denně jsem opět na příležistostném kouření...

KERRAY: rozumím, když jsem na tom líp jím ovocno- jahlové koláče (bez rafinovaného cukru) a jiné kulinářské výrobky..., jenže to bejvávalo, když byla trouba, teď ji nemám a k tomu z domu odcházím ráno a přicházím večer...já vím jsou to výmluvy...Proto to mám potřebu rozseknout.
    Příští pondělí budu mít pust, pak bych svůj jídelníček mohla vytříbyt...
    DARJEEL, Kerray: No a co si třeba děláte za ňaminy:)? můžete dát nějaké tipy (mimo pečení)...Dík.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    s cukrem to mám obdobně jako s tabákem - příjde období (několik dní až týdnů) kdy je neužívám skoro vůbec nebo vůbec, to mě uklidní a uchlácholí, že na tom ještě nejsem tak špatně...tak si zase začnu nenápadně dopřávat...a za chvíli jsem tam, kde jsem začal :-)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    SVA: no, to právě asi neutneš... můžeš si dát nějaký poustevničení, ale po návratu do normálních kolejí to zase sklouzne - samozřejmě, je vhodné se nevracet tak docela do těch normálních kolejí, a postupně se takhle dá posunout hodně, ale snaha to utnout je jak když napínáš gumu - vždycky pak vystřelí na druhou stranu...
    SVA
    SVA --- ---
    BERENIKEE: ani jogurty a tvaroh? o tom máku to vím, ale na to abych pokryla tu dávku cukru bych musela sníst celý pytlík denně...
    No kdyby nebyl problém s tím cukrem tak bych nepotřebovala to ani vyvažovat Ca, od 30 roku je to už úplně zbytečné...

No jinak děkuji všem za reflexi, všechny důvody závislosti co jste uvedli znám...a myslím že je to taková smršť všeho...Já bych jen teď potřebovala to utnout na ráz, napadlo mě že si vyčistím příští pondělí střeva...po tomhle asi nebudu mít chuť nic do sebe házet...měj te se všichni jarníkovsky:)
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    jasny mak :) na ten sem zapomnela
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    mák mák mák mák
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    Jojo take znam zavislosti na cukru,ale kolisa,vetsi byva v zime a pres zbytek roku se to lepsi a nejlepe je mi s ovocem a nebo domacimi sladkostmi ci hodne kvalitni viceprocentni cokoladou.Ale problemem dnesni doby,obvzlast u zen byva zavislost vyvolana plisnemi a kvasinkami v tele,ktere po cukru primo prahnou a vyvolavaji casto velmi silne chute a nasledne zminovanou zavislost.A nekdy je to proste o psychice a nahrazovani "neceho" :)
    Ale lepsi nez se trapit odmitanim je zdrave nahrazovat a uzit si to :)Ale niceho nikdy se nema prehanet.Jen pozor na ty mlecne vyrobky,do tela vapnik rozhodne nedodavaji,spis naopak telo odvapnuji.Je lepsi vapnik do tela dostavat ruznymi druhy zeleniny a jinych potravin(predevsim lusteniny a orechy).
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    DARJEEL: tak, lepší si dát domácí něco oslazené třeba jen tím ovocem, než statečně a plný vlastní důležitosti odolávat a odolávat, a pak ztratit kontrolu a vrhnout se po věcech, kterých by se člověk jinak nedotkl :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SVA: vidím to podobně jako Kerray, řeším to domácím pečením a vařením (buchty, koláče, palačinky apod.), plus třeba využívám medu, OVOCE!!! a ovesného mléka jako sladidla..
    Jinak u cukru je obecně problém, že žádostivost po něm může být vyvolaná z mnoha důvodů, tyto důvody jsou od čistě somatických (potřeba urychlení trávení po vydatném jídle, nízká hladina cukru v krvi,..) až po čistě psychogenní (nervozita, osamělost,...) plus kombinace...
    někdy tělo chce cukříček, protože ho opravdu potřebuje, někdy je to jenom rozežranost, tak to mám aspoň u sebe. Imho je ale pořád lepší dát si něco mírně sladkého (domácí buchta se sladem, jablko, švestku) než rovnou do sebe cpát klasický cukrovinky.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    a z jiného úhlu, taky to chce mít k dispozici dostatek smysluplně činnosti, aby člověk neměl čas se zbytečně, případně až nezdravě zaobírat sám sebou :)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    SVA: vítej do klubu... občas mi připadá, že odstěhovat se do pralesa by mohlo pomoct... ale když mám přístup ke kvalitním náhradním sladkostem, tedy věci dělané doma, se sladem atd., tak nemám důvod ani chuť řešit cokoliv jiného
    SVA
    SVA --- ---
    Můžete mi někdo poradit? jsem extremně závislé na cukru, zřejmě již od děctví..i když se jedná o oscilace mezi bojkotem a abuzerstvím... (srovnala bych to se závisloti na tabáku nebo heroinu:) dostávam se do začarovaného kruhu, protože kvanterm cukru se mi vyplavuje vápník, který tělu dodávam v podobě mléčných výrobků...
    Poraďte mi jak seknout s cukrem, když je všude kolem...nějaké tipy?
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    BROZKEFF: odvážně... bacha aby tomu nenarostly nožičky, docela to smrdí když uteče a někde v bytě se schová... ,)
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Napadlo mě, že bych po velkolepém úspěchu s výrobou pickles zkusil další level ve fermentaci, a sice výrobu natto. Máte někdo zkušenosti? Je odněkud potřeba zajistit si tu speciální bacillus natto kulturu, nebo se to dá pohaluzit i nějak "alternativně"? (Předpokládám, že půjde o celkem běžnou kulturu která se bude v ne-čisté podobě vyskytovat všude možně, podobně jako když se dělá kvásek ze žita)

Díky
    LAANIMETH
    LAANIMETH --- ---
    KAREN: nekdy staci i zkouskove obdobi, ktere vyhodi treba zaludek z rovnovahy.. pri oslabeni se v organismu i za kratkou dobu muze projevit nejaky dusledek.. jak vypadala tvoje strava pri zkouskovem?
    chlorela by mela mimo jine pracovat i s tzv. hlenem mukonem, ktery v zaludku oddeluje hladkou svalovinu od kyseliny.. jeho hustota je u kazdeho jina.. nekomu tedy staci trocha stresu a dlouhodobeji nepravidelna strava.. to muze vest k tomu ze se ten hlen zacne sam travit.. tomuto stavu se taky rika zaludecni vredy.. ale to je zase dost dlouhodoba zalezitost, mozna by se u tebe mohlo jednat jen o nabeh.. ke vsem tem radam bych jeste pripojila: cerstvi, olopany a nastrouhany zazvor vymackavat do jidel ktere bastis, pomaha zaludku docela zasadnim zpusobem travit.. taky jeste popijet prevarenou teplou vodu a to po ranu na lacno, teprve az po tom zacit neco strkat do hlavy.. a pak kdykoliv behem dne..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam