• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    MEA
    MEA --- ---
    KAREN: zdá se mi, že taky záleží, jakou máš imunitu.. nemáš ji sníženou celoživotně třeba?

    A ještě jednou k tomu tempehu, víte, kde sehnat neochucený po Praze?
    KAREN
    KAREN --- ---
    VODA: hmmm ted jen vedet, co z toho by to presne mohlo bejt, mam to celozivotni, a to sem v prubehu dost radikalne - k lepsimu - menila stravu./ asi to stale nestaci...
    VODA
    VODA --- ---
    KAREN: si poradíš:)) pokud se vaší meruňce daří je to jedině dobře, koukám, že mají divoké opylovače:)
    vznik koutku je výslednicí dlouho trvajícího procesu v těle, nesprávných poměrů uvnitř těla, přetěžování střeva, ledvin a jater...je to následek nesprávných návyků, pojídání sladkostí, užívání opakovaných antibiotik, ale svou roli sehrává i psychický stav a narušený biologický rytmus...kyseliny v ovoci a zelenině, oslabené místo rozleptají
    KAREN
    KAREN --- ---
    VODA: susicku prave nemam, tak si zatim delam koktejly z ryzovyho mlika (zajimavy, ze uplne normalni syrovy merunky nepozru, takhle rozmixovany s troskou toho rejzovyho ml. mi to i chutna), zbyla mi nejaka ta omacka (se zazvorem), tak sem to zmrazila na dren jj)
    no ja nevim, vsichni to rikaj, ale rodice v praze maj urodu velice solidni... pod merunkou ze zeme vylitaj vcely (asi maj nekde pod zakladama hnizdecko), merunka je castecne pod okrajem strechy... no nevim, v cem to tkvi, ale ja dostala zlomecek, asi 3 kila (je to 1 strom), sou pekne velky - jako takovy mensi broskve.) no tak holt budu pekne zdrava a budu tenhle tejden jist samy merunky,D a snad mi z toho nepopraskaj koutky este vic, nejak mi vsechno mozny kysely ovoce (vcetne jahod, nekdy i jablka, o rajcatech mluvit ani nemusim, to je asi celkove nak agresivni plod...) dela+zhorsuje tenhle problem
    VODA
    VODA --- ---
    KAREN: jestli máš těch oranžových koulí hodně, můžeš něco nasušit nebo udělat dřeň:)ale letos prý nebude dobrá úroda meruněk, včely nestihly opylovat stromy, dlouho pršelo a potom hodně květů opadalo, když bylo jeden týden celkem chladno, jinak meruňky jsou velmi detoxikační, mají hodně zinku... tak dobrou chuť :)
    KAREN
    KAREN --- ---
    VODA: hmm taky pekny) vcera sem teda mela shodou okolnosti totalne nemakrobio (ortodoxni prominou) bramborovy sisky s merunkovou omackou, tak uvidim, jak dlouho se timhle "sladkym" dokazu cpat;)
    VODA
    VODA --- ---
    KAREN: no a tohle je klasika a úplně jednoduchá:)
    http://makrobiotika.aspone.cz/usr/ReceptDetail.aspx?ReceptID=692
    KAREN
    KAREN --- ---
    VODA: ok dik)
    VODA
    VODA --- ---
    KAREN: nevím přesně, cca 3 vetší naběračky rýže/jahel...těžko odhadovat, dělám to se zbytků...nemusí toho být moc, pak tam přidáš ještě mišutku a tím to nadstavíš, do formy těsto tlač mokrou rukou ve vrstvě 1 - 1,5cm, polož meruně, zasypej posypkou a znovu lehce přitlač, aby se to spojilo:)
    MEA
    MEA --- ---
    Prosím vás, prodává se v Praze někde obyčejný tempeh? Většinou ho stahli a je na objednávku, prodávaj jen upravené.
    KAREN
    KAREN --- ---
    VODA: ok, jestli to snese celou noc, tak fajn, to je nejlepsi) ty 2 lzice jsou na kolik rejze/jahel/... cca?
    VODA
    VODA --- ---
    KAREN: topit nemusíš:) jj, s moukou (2 PL) smíchat za studena a nemusí být výhradně špaldová, používám celozrnou pšeničnou, rýže se dá nahradit jáhlama...nic na tom není, prostě to necháš ležet v kuchyni přes noc, přikrytý a na druhej den přidáš zbytek surovin...nemělo by to zkysnout, když je všechno ok, rozvine se příjemná obilná vůně
    KAREN
    KAREN --- ---
    VODA: hmmm to asi zkusim - to se studena rejze, co zbyla, jentak smicha s tou spaldovou moukou a necha se to jen tak lezet? staci ty letni vedra, nebo se tomu musi nejak pritopit?;) ja si moc neumim predstavit, ze to jentak polozeny na stole kvasi, takovy "testo" sem nikdy nedelala)
    VODA
    VODA --- ---
    KAREN: tohle kvašený těsto je výborný a ovoce můžeš použít jakýkoliv a k rýži se meruňky hodí:)
    http://makrobiotika.aspone.cz/usr/ReceptDetail.aspx?ReceptID=906
    KAREN
    KAREN --- ---
    nemel byste nekdo nakej zajimavej recept s merunkama? nejakej kolac, buchta nebo tak? dostala sem nemalou sklizen od rodicu... zatim planuju nejakej rychlej "kompot", ale potrebovala bych to nak dal zpracovat, syrovy mi bohuzel nejak nechutnaj./
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    INK_FLO: mel jsem jen dva druhy jecmene a ty se lisili dost co do kvality. Jedno byl lifefood, ten byl vyborný, tehdá stala velká plastová pixle cca devět stovek a potom jsem měl tuším green ways, velká skleněná zavařovačka, ten byl levnější a taky mi vůbec vůbec nechutnal :))
    KAREN
    KAREN --- ---
    INK_FLO: ja uz to utla, i sem davky snizila a tak, ale proste sem to nedala, bylo to na me az moc neprijemny - a to toho ustojim pomerne dost./
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    když už jsme u toho, tak jsem se chtěl zeptat - nevidíte někdo více do toho, jak moc se liší nabízené chlorelly a ječmen u jednotlivých prodejců co se týče kvality? ty cenové rozdíly jsou totiž celkem velké. Zdaleka nejdražší se zatím jeví právě ti green ways, z konkurence jsem narazil třeba na tyhle:

    http://greenfoods.cz/produkty//mlada-psenice-a-dalsi-zelene-potraviny/produkty-telenych-potravin/

    http://www.zelenepotraviny.com/catalog/4/objednvka
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    KAREN: mluvil jsem s ženskou z green ways, která je prodává a prý to tyhle reakce vyvolává hlavně při větší kyselosti v žaludku, nebo když si dáš chvíli před nebo po chlorelle něco kyselinotvorného (káva, sladké, víno atp.)...jinak prý podobné problémy má ze začátku hodně lidí, má to být příznak detoxifikace a po několika dnech až týdnech by se to mělo uklidnit...většinou pomůže snížit dávkování...prý jen vyjímečně se najde někdo, komu to dělá tak špatně, že musí kůru přerušit
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    "The reason modern Western carrots are orange is because they were bred that way, in the 16th and 17th centuries, in tribute to the Dutch royal House of Orange."
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam