• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    KAREN
    KAREN --- ---
    FILOMENA: susenej karob+suseny ovesny mliko a trosicka vody, takova zakladni poleva - ale kdybys chtela nakou "solidnejsi", hustou, tak to bude chtit nakejten alsan nebo neco k tomu, sladidlo podle me neni nutny - zalezi, jak sladkej je ten korpus
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    KAREN: jak delate tu karobovou polevu? ja bych ji zkusila asi tak...palmovy tuk, karob + nejake sladidlo...ale nemam zkusenost...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    FILOMENA: marokánky, mňam, marokáánky!! To je moje oblíbená mlska y dětských let. :o)
    A to jsem dnes v obchodě koukal na kokosové mléko a říkal si, jestli ho nekoupit, měl jsem, jediné co mi na to tady chybí... :)
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    VODA: jsou takove mekke, zadny zubyvylamujici ;)
    VODA
    VODA --- ---
    FILOMENA: na marokánky se taky chystám a vyzkouším podle tvýho receptu:)
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    BROZKEFF:
    VODA: diky za tipy. pernicky jsem nakonec upekla baj voko. nejsou sice uplne mekkoucky, ale daj se ;)
    vcera jsem delala marokanky, upravila jsem mamin recept a jsou vyborne!

    MAROKANKY

    250ml sojove smetany Provamel
    100ml kokosoveho mleka
    50g celozrnne mouky
    neco sladkeho (javorovy sirup, sladenka...)
    1 lžíce tuku
    - v hrnci s neprilnavym povrchem svarit na hustou kasi
    do ni nasypat:
    160g suseneho ovoce dle vlastniho vyberu (ja dala rozinky, fiky, merunky)
    160g orechu (idealne vice druhu nebo npar. slunec. seminka)
    ingredienci muze byt i krapet vice...
    -lzici davat na plech na pecici papir bochanky, ktere vidlickou trochu zplacatet. peci do zlatova (pozor spodek placek ma tendenci k pripalovani, takze hlidat, at to neni ze spoda cerne). nechat na plechu zchladnout, ztuhnout. daji se namazat ze spoda polevou, ale jsou dobre i bez ni.

    rychle a mnamka!
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    A je tu další pokus o zatažení "vědy" :)

    “Tibi” vodní kefír – biochemické vlastnosti : Brozkeff vaří
    http://malec.borec.cz/vareni/2010/12/15/tibi-vodni-kefir-biochemicke-vlastnosti/
    KAREN
    KAREN --- ---
    VODA: aaa to vypada dobre) ja mam natrenovany kosicky ze spaldovyho testa s mrkvi, do toho oriskovej krem (z alsanu) a navrch karobova poleva, tak je mozna zopaknu... to linecky je klasika, pak zkusim v luzny objevit naky zazraky;) jestli na to teda vubec dojde,D
    VODA
    VODA --- ---
    VODA: recept na laskonky je taky ze stránek http://makrobiotika.aspone.cz, můj nekonečný zdroj inspirace
    Makrobiotické recepty - Detail receptu
    http://makrobiotika.aspone.cz/usr/ReceptDetail.aspx?ReceptID=210
    VODA
    VODA --- ---
    KAREN:zatím dva, linecký a laskonky. Dneska jdu na tyhle
    http://makrobiotika.aspone.cz/usr/ReceptDetail.aspx?ReceptID=544
    KAREN
    KAREN --- ---
    VODA: no a kolik uz mas napecino druhu?;)) nebyly by nejaky tipy? o vikendu mozna neco zkusim vyrobit, aby se nereklo))
    VODA
    VODA --- ---
    FILOMENA: a tyhle ze špaldové mouky taky ujdou
    Makrobiotické recepty - Detail receptu
    http://makrobiotika.aspone.cz/usr/ReceptDetail.aspx?ReceptID=336
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    FILOMENA: u nás se perníčky odjakživa dělaly čistě ze žitné mouky, pšeničná vůbec. Navrhoval bych zkusit bio žitnou jemně mletou celozrnnou co mají v Albertu a dál postupovat jako u běžného receptu.

    My jsme vždycky do perníčků dávali pouze med, a sice na kilo mouky kilo medu - ne moc úsporné, ale ve výsledku famózní ;)

    Přesný recept teď neposkytnu, neboť se nachází v místě bydliště rodičů, kde teď nejsem.
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    LILY: http://malec.borec.cz/vareni/2010/05/07/kysane-zeli/

    Zeleninu jsem vždycky rozsekal a pak ji postupně po vrstvách vždy všechny druhy dával do nádoby... stejně jsem pak vzal ruku a pořádně to uhňácal, takže se to zase trochu promísilo.
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    nemáte někdo z vás ozkoušený a dobrý recept na vánoční perníčky bez cukru a jiné mouky než pšeničné hladké?
    SVA
    SVA --- ---
    KERRAY: nemam na mysli inhlaci thc, ale vyroba extraktu, ke zhlednuti je nekolik dokumentu
    [ Manifest konopné revoluce 2010 / 17.10.2010 - Česká Republika ]
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    SVA: jen aby .)) Cannabis Compounds Found To Trigger Unique Immune Cells Which Promote Cancer Growth
    [ _LEPIK_ @ Drogy v tisku: co kde kdy kdo napsal... ]
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    ja cetl slibne kazuistiky lecby nekterych rakovin pustem. ale osobne nikoho, kdo se takto vylecil neznam.
    SVA
    SVA --- ---
    ANDNOWSOMEINTEL: konopi je lek
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SVA: ona je to blbost i v kontextu toho, že proliferace tumoru je jednorázová záležitost, tj. teoreticky stačí i jedna cigareta a může se spustit zhoubné bujení. Stejně jako 50 000 cigaret klidně neudělá nic. Dlouhodobé kouření podle některých vědců nezvyšuje základní riziko dostat rakovinu, spíš jen má člověk víc "pokusů"... Samozřejmě do toho vstupuje genetika, případně třeba hodně špatná je chronická dispozice kouřem (hospody, kluby apod.)
    Navíc rakovin je skoro dvěstě druhů a mají různé mechanismy proliferace, takže jakákoliv generalizace ohledně rakovin je zcestná. Je dost možné, že mb pomáhá jako prevence proti určitým druhům rakovin, zatímco proti určitým nemusí vůbec pomáhat.
    Ono mimochodem říct, že někdo umřel na rakovinu je jako říct, že umřel na infekční nemoc, tj. je nasnadě otázka "na jakou nemoc?"... jenže těm rakovinám rozumí jen hodně málo lidí...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam