ANDNOWSOMEINTEL: To proto, ze jejich strava byla dost jang, samozrejme mimo jine.. Treba v Kushiho mb ceste je ve vsech receptech uvadena sojova omacka tamari, ktera ale na bezne pouzivani neni vhodna... I mb se casem vyviji.
Jinak k tomu poradu. ja mam teda pocit, ze tihle lidi se snad ani za makrobiotiky povazovat nedaj. Pro me osobne mb znamena vedet jak ktere potraviny a jine vlivy na cloveka pusobi a podle toho si poskladat jidelnicek/harmonogram/whatever tak aby se clovek citil dobre a vyrovnane a minimalizoval extremni vlivy okoli. A kdyz se nekdo takhle zarputile vymezuje vuci cemukoli, spis si tim skodi imho. Tzn Missed the point..
Znam par vpohode, vyrovnanych makrobiotiku, kteri rozhodne nejsou podvyziveni, naopak na prvni pohled vypadaji zdrave fyzicky i psychicky. Ale je fakt, ze jich neni mnoho...
Popravde i ja tak nejak porad hledam tu hranici, aby mi mb slouzila ku prospechu, nikoli abych se ja stala jejim otrokem. Ale ted jsem na cestach v zahranici bez vlastni kuchyne, tak to asi budu brat dost easy.:-)