• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KERRAY: hele, však se s Jíťou klidně na neděli stavte... příjde ještě shkrk, jarin, tranceformer a tak :) taková makrobiotická afterparty ,)
    KAREN
    KAREN --- ---
    KERRAY: vyfotime se ti! .)))
    VODA
    VODA --- ---
    KERRAY: budeme spát a jíst ve stoje nebo na etapy:)
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    když potřebujete v praze koupit kapra na polevku koi-koku, kde ho kupujete??
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    to se do toho 1+1 vsichni vejdete?
    KAREN
    KAREN --- ---
    ja deceleratory a inhibitory
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    ja speed(er)y a boostery
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    já vezmu stoppery a finishery
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    VODA: ano, je to tak... ne svoji taxonomíí, ale zejména účinkem na organismus je velmi podobná shii take ,) máš bod!

Jinak, děcka, k výměné může dojít v sobotu, respektive v neděli po akci u mě, tzn. vemte klidně startery, kultury a jiné relevantní věci a můžeme provést výměny... těším se na vás na všechny!
    KAREN
    KAREN --- ---
    TADEAS: aha tak super, dik) takovejch starteru najednou))) taky zarovka + kontrola teploty?

btw. zkouseli jste nebo se chystate vyzkouset ze ziskanyho tempehu udelat smazenej/uzenej?;)
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    KAREN: starter na tempeh ti muzu nejakej dat...

zatim jsem delal tedka dva pokusy - jeden nevysel - vubec to neprorostlo - chyba byla v malo kontrolovany teplote - dal jsem to na vafky ;) a voda poznamenala, ze mozna ta kultura taky nebude mit rada plyn.
    druhej pokus uz celkem v pohode :) dneska se dodelal.
    VODA
    VODA --- ---
    3 varianty výroby domácího kvásku, do jedné se přidává dokonce rum:)
    Jak udělat domácí kvásek
    http://conovehonakopci.cz/?p=105
    VODA
    VODA --- ---
    DARJEEL: je to teda václavka? zrovna včera mi pološílený pán v MHD vykládal, že vaclavky odvádí toxiny z těla, ale jenom ty s malinkým, neotevřeným kloboučkem:))
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KAREN
    KAREN --- ---
    FILOMENA: myslim, ze shiitake je houževnatec;)
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    DARJEEL: cece strnadelova zminuje cesky nazev, ale uz jsem to zapomela :) takze se necham podat..
    KAREN
    KAREN --- ---
    DARJEEL: no ja vim, ze tu na stromech typu bez roste jidasovo ucho, to jsme v detstvi chodili sbirat na jedno konkretni misto... ale to jsou ty cerny cinsky houby, shiitake vypada spis jak neco mezi zampionem a vaclavkou))
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    VODA: pěkně, pěkne vy!

těš se na přemnožení, to je jako když jsme s kamarádem pěstovali žampióny... Jak začli růst, tak jsme byli nadšení, smaženice byla skvělá, den dva na to polévka taky, potom plněné žampióny byly fajn, ale... když houby ne a ne po 14 dnech přestat růst a spíše se rozšiřovali geometrickou řadou, tak jsme si řekli... sákra, co s tím? .))))

Jinak v čr roste náš domácí ekvivalent shitake, kdo ví, která houba to je? .)
    (nápověda, roste jen asi měsíc v roce :)
    VODA
    VODA --- ---
    KAREN: už mlčim!:))
    KAREN
    KAREN --- ---
    VODA: simte muz ti doma udela hotovej fillharmonickej koncert.)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam