• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    ad miso od sunrise - je teď v japonsku, takže dodati nemůže..
    KAREN
    KAREN --- ---
    bratruv tempeh /zaludek pry v poradku ;)/ - mel ten belgickej starter na 1 kg (600 g bobu), technologie: oldskull lednice, ze ktery maj dneska neco jako skrinku, do ni zavrel boby se starterem v saccich a lampicku snad s 25w zarovkou (stmivac nemel), teplomer u toho a obcasna kontrola (prej se mu "podarilo" dosahnout i teploty 40 °, nestihal to moc hlidat). dal to jen do dvou sacku a boby nebyly nak podrceny (mozna to bude i tema teplotama, kdo vi), tak zrejme proto vice bobu a mene plisne;) prej delikatni, i smazenej pry super) doufam, ze to jeste stihnu ochutnat, pro srovnani...

    http://min.us/mvbvDAV#1
    KAREN
    KAREN --- ---
    AIM_FREEMAN: uz zasee?)))
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    KAREN: rvi to tam;)
    KAREN
    KAREN --- ---
    DARJEEL: hehe no jasny jasny... ja jen jestli to ma nakej zadrhel pro vsechny neboco... ze se rika, ze tempeh natural tepelne zpracovat, resp. aspon to tak mam zakodovany ci co) no podivam se na brachu, jak to zvladnul)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KAREN: tak odhal svůj genofond a hned nám bude jasnější, jak to máš s trávením... ono se nedá moc obecně říct, jak to je s jídlem samotným, o sobě. Vždy je důležitý i strávník a jeho charakteristiky... uvař vietnamcům smažák a dej jako zákusek tvaružky, do každýho nali dva tři panáky a budeš koukat, co se bude dít. Záležitost, která je v našem kraji více než běžná by tam byla na prvních stránkách novin ,)
    KAREN
    KAREN --- ---
    nemel by nekdo poznatky k (ne)prospesnosti jedeni syrovyho tempehu "natural"?

    zkousela jsem googlit, ale nedosla jsem k jednoznacymu vysledku, ze rozhodne NE - na jednu strany ze pry je to min stravitelny, na druhou ze pry v tom je vic hodnotnejch latek typu vitaminy a kdesicosi, co se tepelnym zpracovanim samozrejme vytraci, na treti stranu, ze by to vlastne nemelo nijak moc ublizovat, jen to bude hure stravitelny... no bratr je na vylete a dal si vlastni vyrobek na chleba s misem ci co to psal, tak ho muzu na dalku monitorovat,D ale kdybyste do nejaky odbornejsi info stran dlouhodobejsi konzumace tempehovyho "hermelinku", budu rada;)
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    LEPEK: asi jen kvuli chuti. jinak se to bez nej urcite obejde...
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    FILOMENA: tak to zkusím taky :)
    myslíš, že tam má ten citron nějaké opodstatnění?
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    VRINDAVAN: ja ho delala z psenice ozimy, ale to je asi jedno...
    SVA
    SVA --- ---
    VRINDAVAN: povidej bohy....:D....
    KAREN
    KAREN --- ---
    VODA: nezemreme! ,DDD
    VODA
    VODA --- ---
    VRINDAVAN: hurááá:)
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    tak jsem dnes upekla babovku, co tu na ni nekdo hazel recept http://makrobiotika.aspone.cz/usr/ReceptDetail.aspx?ReceptID=535 a je naprosto bozi! prvni cast rozinek jsem varila primo s jahlama. misto mirinu jsem tam kapla trochu rumu, misto citronove kury dala par kapek citronoveho oleje od justu a misto vanilkoveho pudingu od provamelu udelala svuj vanilkovej puding z obilneho mleka. krasne drzi tvar, doma sklidila uspech.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    taková otevřená hereze. pošlu na vás jarmilu.;)
    VODA
    VODA --- ---
    KAREN: nediv se, přikusujeme je tu k miso polívce pěkně za syrova a už dost srandy, je to moc jang a to si tady nemužeme dovolit:)
    KAREN
    KAREN --- ---
    VODA: myslim, ze byl dozelenozluta... ale mel stribrny okraj! brambory, probuuuh))
    VODA
    VODA --- ---
    KAREN: a byl duhovej, ten mrak? ne ne, hanáky žádná radiace neskolí, pravidelný přísun řepy a brambor funguje líp jak jod:)
    KAREN
    KAREN --- ---
    VODA: jo, mrak uz dorazil, vy uz touhle dobou musite bejt pod drnem, my v praze se jeste drzime... ale uz jsem si dala kilo jodu, pro jistotu.
    ISATAG
    ISATAG --- ---
    VRINDAVAN: Takze jestli jsem to dobre pochopil tak to co ti vzniklo by se teoreticky dalo pouzit jako ta kultura?
    Ma nekdo nejaky dobry navod na vyrobu misa? Ja bych to i zkusil. Na netu jsem ale vylozene zadny podrobny tak abych to udelal uplne svepomoci nenasel..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam