úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Makrobiotika a výživa podle pěti elementů
LEPEK
---
---
15:27:51 27.5.2011
nebo máte nějaké poznatky v tomto směru, které byste doporučili?
nějaké recepty, co navařit na cestu dopředu a aby to nevyžadovalo zrovna super chlad na uchování..
LEPEK
---
---
15:26:49 27.5.2011
byl jste nebo chystáte se někdo na kurz m.vaření Zuzany Terešové
http://www.macrobios.cz/cs/makrobiotika-kurzy-vareni
Letní dovolená, pikniky, cestování
14. června 2011
* jak si zdravě a bez stresu užít dovolenou
* jídla na cestu, cestovní "lékárnička"
* pikniky a zdravé pohoštění
LEPEK
---
---
15:16:35 27.5.2011
2 odpovědi
LILY
: tady je v textu recept - já dělala ten bezlepkovej
Makrobiotika a děti - strava kojící matky, přikrmování kojenců
http://makrobiotika.aspone.cz/mb/Deti.aspx
a nakonec jsem to vařila na el. sporáku na 1 cca 3,5 hodiny v množství vody doporučeném v receptu,tj. v osminásobku. Je to výborný. Chutná to i mě a malýmu ještě víc :)
Ale je toho teda nějak moc a to jsem to dělala jen z třetiny - a nebo jsem zas pomotala deka a gramy na váze ;)
ZIKE
---
---
12:37:51 27.5.2011
LEPEK
: no asi bych dal dvojnasobek vody a varil dyl...nevim, co jinnyho ;)
LILY
---
---
11:56:55 27.5.2011
1 odpověď
LEPEK
: jé, neposlala bys recept?
LEPEK
---
---
7:08:01 27.5.2011
1 odpověď
Darjeel- a napada te,jak dlouho to varit a jestli znasobit vodu nejak?
Je to obil.mleko pro kojence/batole,v papinaku hodku a pul-je tam ryze,jahly,dyn.seminka,adzuky,m.rasa,voda asi v osminasobku.
DARJEEL
---
---
23:40:10 26.5.2011
±0
HAAALA
: a propos, mě tak napadá... uvedl bys příklad mizernýho mb receptu? ,)
DARJEEL
---
---
23:39:18 26.5.2011
LEPEK
: prej způsobuješ mozkový nemoci, o Tobě píšou ,)
smalt mám osobně úplně nejradši, jestli jsou k tomu poklice, tak jsi vyhrál. Sporák imo každý jiný, zkoušet, zkoušet, zkoušet...
LEPEK
---
---
23:15:24 26.5.2011
2 odpovědi
máte nějakou radu, jak dlouho vařit něco, co se v papiňáku vaří třeba hodinu?
a v čem to vařit jiném? mám tu smaltový kastroly a hrnce.. a elektrickou dvouplotýnku a el. sporák
..dík :)
DARJEEL
---
---
22:03:52 26.5.2011
NYA
: je to takový podivný, ale pár lidí kolem mě, co se dlouhodobě zabívají výživou, má tuhle dietu aniž celiakií trpí a zatím teda spíš dlouhodobě zkouší, kde je rozdíl.
Na netu sem našel spíš vypsychlý americký stránky, oficiální zdroje více méně mlží :)
http://www.celiac.com/articles/1085/1/Gluten-Causes-Brain-Disease-By-Prof-Rodney-Ford-MB-BS-MD-FRACP/Page1.html
http://www.celiac.com/articles/22456/1/Book-Review-Gluten-Toxicity---The-Mysterious-Symptoms-of-Celiac-Disease-Dermatitis-Herpetiformis-and-Non-Celiac-Gluten-Intolerance/Page1.html
http://www.divinecaroline.com/22181/77826-dangers-gluten
http://www.huffingtonpost.com/dr-mark-hyman/gluten-what-you-dont-know_b_379089.html
http://www.celiakieaja.cz/potravinova-alergie-a-intolerance/je-rozdil-mezi-potravinovou-alergii-a-intoleranci.html
VODA
---
---
9:35:52 20.5.2011
[ SCHWEPZ @ Ochrana přírody ]
NYA
---
---
22:00:22 16.5.2011
1 odpověď
pardon, co je na lepku špatného? pokud někdo netrpí celiakií, neměl by mít problém... je to přecijenom z obilí a to mi přijde zdraví prospěšné...
nevidím tam ani problém bílá vs. celozrnná mouka, nebo jo?
HAAALA
---
---
21:59:20 12.5.2011
1 odpověď
DARJEEL
: právě... s lepkem to radši nepřehánět.
SISTA
: existuje i dost mizernejch makrobio receptů... cesta do pekel bývá i v tomto směru dlážděna dobrými úmysly.
KAREN
---
---
11:34:37 11.5.2011
+1
DARJEEL
: )) ok, proste by se nemel jist moc casto;)
DARJEEL
---
---
11:23:02 11.5.2011
1 odpověď
KAREN
: tak přehánět by se němělo nic... :)
KAREN
---
---
11:18:29 11.5.2011
1 odpověď
SISTA
: taky ho mam rada, ale myslim, ze by se to s nim nemelo prehanet - nemyslim si, ze je to nejak superhodnotny a superdobry pro telo, nicmene v makrobio kucharkach je to docela bezna surovina.
DARJEEL
---
---
11:16:17 11.5.2011
1 odpověď
SISTA
: lepek je dost diskutabilní, spousta lidí si jede lepek-free dietu a moc si to pochvalují... sám ho občas používám, vzhledem k výrobním nákladům i občas vyrobím doma, je to velmi levný zdroj bílkoviny :o)
SISTA
---
---
11:12:16 11.5.2011
2 odpovědi
ZIKE
: no praveze me prekvapuje, ze na to, ze je to v podstate cistej lepek, ho dost uvadeji v ruznejch mb receptech. ja se mu snazim, stejne jako bily mouce, vyhybat.
ZIKE
---
---
11:08:11 11.5.2011
1 odpověď
SISTA
: ja ho jim a mam ho rad, genialne se da nakladat. Ale nevim, zda je z makrobiotickyho hlediska optimalni, nadruhe strane jsem ho videl v nekolika makrobiotickych receptech...taky vetinou obsahuje rasu, aspon ten kupovanej od sunfood...takze by to melo byt ok ne?? ;]
SISTA
---
---
10:59:12 11.5.2011
2 odpovědi
DARJEEL
: to bylo prvni, na co jsem zabrousila:)
btw. jakej mate nazor na seitan? jite?
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam