• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů

Tenhle klub není pro ortodoxní a zapálený makrobiotiky, kteří by tu chtěli dělat celosvětovou osvětu, ale pro lidi, kteří si položili otázku:
    "Co ještě pro sebe můžu udělat, abych se cítil dobře?"
    Je prostě pro všechny, kteří chápou, že zdravé a kvalitní jídlo je základ, ale nešílí z toho :)

makrobiotická zkušenost- kerrayuv čtivý report
    rozbalit záhlaví
    ISATAG
    ISATAG --- ---
    LEPEK: Je a jak ty pampeliskove koreny zpracovavas? Ja jich jednou par vytrhal a osmazil s cibulkou. Nebylo to ale nic moc a pak mi nekdo rekl ze jsem je mel napred nasušit..
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    vytvarela jsem zahon a vytahala pozehnane korenu od pampelisek. tak jsem zkusila uprazit kafe z nich a teda doporucuju :)) a s medem je to jeste o tridu lepsi :)

LEPEK: to mlíko, teda kaše (neprelivam to pres plinu) jsem davala dohromady 4 dny od uvareni a bylo to porad dobry :)
    KAREN
    KAREN --- ---
    LEPEK: ja obcas [tuhle jsem ho pridavala do makovce, pac mi dosel psenicnej sirup;) jindy treba do ovesny kase kapku], ale nejsem ortodoxni, tak si s tim hlavu nelamu))
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    Pouzivate nekdy med?
    LILY
    LILY --- ---
    LEPEK: díky!
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    YEETKA: Za posledních 14 dnů jsi třetí, kdo to sem pastuje.... !!sledujete tuhle diskusi vůbec? ,)
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    nebo máte nějaké poznatky v tomto směru, které byste doporučili?
    nějaké recepty, co navařit na cestu dopředu a aby to nevyžadovalo zrovna super chlad na uchování..
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    byl jste nebo chystáte se někdo na kurz m.vaření Zuzany Terešové http://www.macrobios.cz/cs/makrobiotika-kurzy-vareni

Letní dovolená, pikniky, cestování
    14. června 2011

* jak si zdravě a bez stresu užít dovolenou
    * jídla na cestu, cestovní "lékárnička"
    * pikniky a zdravé pohoštění

LEPEK
    LEPEK --- ---
    LILY: tady je v textu recept - já dělala ten bezlepkovej
    Makrobiotika a děti - strava kojící matky, přikrmování kojenců
    http://makrobiotika.aspone.cz/mb/Deti.aspx

a nakonec jsem to vařila na el. sporáku na 1 cca 3,5 hodiny v množství vody doporučeném v receptu,tj. v osminásobku. Je to výborný. Chutná to i mě a malýmu ještě víc :)

Ale je toho teda nějak moc a to jsem to dělala jen z třetiny - a nebo jsem zas pomotala deka a gramy na váze ;)
    ZIKE
    ZIKE --- ---
    LEPEK: no asi bych dal dvojnasobek vody a varil dyl...nevim, co jinnyho ;)
    LILY
    LILY --- ---
    LEPEK: jé, neposlala bys recept?
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    Darjeel- a napada te,jak dlouho to varit a jestli znasobit vodu nejak?
    Je to obil.mleko pro kojence/batole,v papinaku hodku a pul-je tam ryze,jahly,dyn.seminka,adzuky,m.rasa,voda asi v osminasobku.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    HAAALA: a propos, mě tak napadá... uvedl bys příklad mizernýho mb receptu? ,)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    LEPEK: prej způsobuješ mozkový nemoci, o Tobě píšou ,)

smalt mám osobně úplně nejradši, jestli jsou k tomu poklice, tak jsi vyhrál. Sporák imo každý jiný, zkoušet, zkoušet, zkoušet...
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    máte nějakou radu, jak dlouho vařit něco, co se v papiňáku vaří třeba hodinu?
    a v čem to vařit jiném? mám tu smaltový kastroly a hrnce.. a elektrickou dvouplotýnku a el. sporák
    ..dík :)
    NYA
    NYA --- ---
    pardon, co je na lepku špatného? pokud někdo netrpí celiakií, neměl by mít problém... je to přecijenom z obilí a to mi přijde zdraví prospěšné...
    nevidím tam ani problém bílá vs. celozrnná mouka, nebo jo?
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    DARJEEL: právě... s lepkem to radši nepřehánět.

SISTA: existuje i dost mizernejch makrobio receptů... cesta do pekel bývá i v tomto směru dlážděna dobrými úmysly.
    KAREN
    KAREN --- ---
    DARJEEL: )) ok, proste by se nemel jist moc casto;)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KAREN: tak přehánět by se němělo nic... :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam