• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    KAREN
    KAREN --- ---
    recept pro ty, kteri radi experimentuji;) vcera jsem to zkousela, s hokaidovym pyre s rozmarynem (a misto shiitake zampiony, misto strouhanky nasekany ovesny vlocky)... a ten lepek je fakt zajimava ingredience, spolecne s rozmixovanou lusteninou to udela super hmotu - priste to otestuju treba s jinou naplni (a krapet zkrouhnu koreni - bylo to moc dobry, ale pomerne vyrazny), rekla bych, ze to pujde hrave upravit i na "makrobiotictejsi" verzi.))

Cruelty Free Hedgehogs : plnena seitanova rolka
    http://veganotic.blogspot.com/2012/01/plnena-sekacka.html

via [ PHUSHI @ Varime s LASKOU - vegetariansky jime, pijem, hodujem... Ale hlavne varime NO MASO ]
    SUNRISE
    SUNRISE --- ---
    Jestli mohu doporučit vaší pozornosti paní Sanae Suzuki, japonské makrobiotičky žijící v Los Angeles. Její manžel je profesionální kuchař, společně provozují restauraci Seed a vydali několik kuchařek. Tak pro inspiraci, kdybyste hledali nějakou důvěryhodnou literaturu...
    :: Love, Eric Inc. / Welcome to Love, Eric Inc. com ::
    http://www.loveericinc.com/books_lovesanae_en.html
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Uložto - STRAVA_Strnadelova-Zerzan_CS_Radost_z_jidla-makrobiotika.pdf
    http://www.uloz.to/7607206/strava-strnadelova-zerzan-cs-radost-z-jidla-makrobiotika-pdf

Radost z jídla - Vladimíra Strnadelová, Jan Zerzán | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    http://www.kosmas.cz/knihy/109384/radost-z-jidla/
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    hohoo, vida:) jsem pro :))
    KAREN
    KAREN --- ---
    LILY: v praglu zas zaznamenali nebezpecnej priliv... ostravaku;) sama jsem zvedava, jak to metropoli zamava,DD

DARJEEL: makovy zavin se nejak ztraci pred ocima, ale zas napecem.))
    GIRK
    GIRK --- ---
    DARJEEL: no kdyby se to trebas spojilo s nejakou vypecenou basovou akci... tak bych dojel na nejaky ten couchsurfing rad ;)

no uvidim po dovolene ;)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    GIRK: mohou dojet i makrobiotici z detašovaných pracovišť, jen to asi nebude na odpolední dvě tři čtyři hoďky na banchu a makový závin ,)
    LILY
    LILY --- ---
    GIRK: to jsou takové vlny, buď spousta lidí z Brna do Prahy nebo obráceně. Teď je asi zrovna brněnský příliv :)
    GIRK
    GIRK --- ---
    LILY: hmhm pozoruji v posledni dobe urcity trend ;)
    LILY
    LILY --- ---
    GIRK: já jsem litovala tak dlouho, až se mi podařilo se z Prahy odstěhovat :)))
    GIRK
    GIRK --- ---
    DARJEEL: aach.. obcas lituju ze jsem v Praze ,)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    LILY: jj, zkus se tam mrknout, třeba Tě něco chytne...

dětí je teď najednou všude okolo plno, takže se tomu naše setkání tak nějak přizpůsobují ,)

btw. ať nesoukromničíme, kdyby se chtěl někdo z Brňáků zapojit do našeho makrobiotického kroužku, tak mi pište do počty, bo sem nebo se prostě nějak neostýchejte přihlásit :o)
    LILY
    LILY --- ---
    DARJEEL: jj, na dýl jako. :)
    Na společné vaření s tebou, Jíťou a spol se samosebou těším, akorát to bude pravděpodobně i s dítětem a musím bráti ohledy na jeho včasný spánek apod.
    Právě něčeho jako je rada správně žvýkat za spoustu peněz bych se ráda vyvarovala, ale za optání tam nic nedám. Díky :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    LILY: ještě v makrobio restauraci na Jaselské se zeptej nebo pokoukni, oni moc na internetovou reklamu nedají a občas něco pořádají...
    ale posledně to byl 3 hodinový seminář za 600,- o tom, proč je důležité správně a vydatně žvýkat :(
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    LILY: zpět v Brně? Na dýl jako? Jup jup!!!
    No ideální semináře asi s Jíťou, Darjeelem a dalšími, společné večerní vaření :o)

což? .)
    LILY
    LILY --- ---
    Tak jsem konečně zpět v Brně, koukám, zda tu nejsou nějaké makrobio semináře, ale zatím jsem nic aktuálního nenašla. Nevíte někdo? Literaturu nějakou mám, ale není to vono. :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    BROZKEFF: Vím, že se nejspíš budu opakovat, ale stejně se mi to chce říct:
    Všechny ty poznatky, co vyjmenováváš, naprosto přesně odpovídají tvé konstituci podle ájurvédy :)
    Pro lidi typu váta je ortodoxní makrobiotika očividně nevhodná, protože jim zakazuje spoustu věcí, které pro vyvažování svého typu energeticky potřebují.

Z tohle pohledu byla docela zábavná makrobio přednáška, kterou jsme měli na jógovém semináři. Přednášející-kuchaři byli dva.
    Jeden velikej,svalnatej, imho pitta-kapha, makrobiotiku praktikující dosti ortodoxně, vypadal, že pro něj ok :), a taky nám to pěkně rázně podával.
    Druhej jemnej, drobnější, citlivej, jasná váta, vyprávěl nám o spoustě dobrého v makrobiotickém systému a vaření, ale taky o tom, že on to ortodoxně zkoušel, a nějak jaksi to úplně nefungovalo a postupně se vrátil zhruba k podobným věcem, jako jmenuješ ty :) Nevěděl přesně, čím to je, zdůvodňoval to potřebou "uspokojení" a radosti z jídla a tím že se prostě cítí tak nějak víc dobře, ale to je přesně ono ;))
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    se mi líbí, jak na té stránce píší o odbourávání tuků.. přitom na zimu je přirozené nabírat, navíc chroničtí makrobiotici mají často tuku mnohem méně než je zdrávo... nemluvě o deficitní svalové hmotě :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    STARF: taky to tak mám... a upřímně třeba vajíčko s koprovou nebo jinou omáčkou a celozrnným knedlíkem, byť to není makrobio, u mě v těchto studených dnech jasně vede :o)
    GIRK
    GIRK --- ---
    diky za tipy... ta sarajevska je draha... ale ta sazavska vypada zajimave... :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam