• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    VODA: Jak prosím tě řešíš ty chloupky z plodů? Kdosi mi říkal že se rozvaří. Jakou s tím máš zkušenost?
    VODA
    VODA --- ---
    JANYNA: ne každý keř dává stejně. nejvíc podojíš velké protáhlé šípky, malé okrouhlé jsou jen plné semínek. znám místo, kde růže tvoří lem remízku, tam se sbírá rychle. na obrázku už je to smíchané s medem, půl na půl.
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    VODA: To zní výborně! Budu muset vyrazit do okolí na sběr, protože ty dva keře na zahradě loni na jaře přemrzly a měly mrzkých pár bobulí akorát tak pro ptáčky.
    VODA
    VODA --- ---
    šípková marmeláda nevařená: šípky jsou teď ideálně přemrzlé a dá se z nich snadno získat dužnina tak, že se z plodu vymáčkne prsty, když se pak smíchá s medem, vznikne lahodná pomazánka. Poměrně rychle se to sbírá, na tuhle skleničku stačilo 20 minut:)
    Koloweb - Šípková marmeláda
    http://koloweb.wz.cz/sipek.html
    vlastní pokus

    VODA
    VODA --- ---
    KAREN: žádný rum, mirin! nastěstí mi ho nevyzungli kolegové na vánočním večírku, chutnal jim, ale bez alkoholu neuspěl?:)
    DARJEEL: nanokánky, taky dobrý:))
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    Rum?! Nooo... možná něco ukáplo :)))

    Jedno takový kladivo máme v tělocvičně, ale to by z marokánek byly rázem nanočástice :)
    KAREN
    KAREN --- ---
    VODA: jó to by se to bušilo.)))
    roláda je hutná, sladká jak cyp, sytá no uff, ale dobroučkáá,D ještě mi přijde, jako by tam byl rum;)
    VODA
    VODA --- ---
    KAREN:cokoladova poleva, na marokánkách byla ta nejlepší a nejsladší, navíc výběrová:), díky. škoda jen, že nemáte to průmyslové kladivo, které vyrábí marokánky pro světový trh. velké a gumové kladivo, který zploští, jedním úderem, potenciální surovinu oříčků, voček, ovoce a zeleniny na 2mm. a ta roláda je o-pravdu-boží, i nemakro spolubydlenkám chutná.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KAREN: pravda, viviana a lindtka, tj.luxusní cukr :-)
    KAREN
    KAREN --- ---
    VODA: v marokankach je cukr! (cokoladova poleva)
    tenhle rok jsem davala do test med od vas ze svateho kopecku (nebo v kombinaci se sladem) a je to o level dal nez loni - taky vanilka a susena pomerancova kura to prijemne okorenily. no az budem mit hotovo, jeste dam foto.

    roladicka zni skvele, jdu ji ochutnat!.))
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    Ještě (anglicky psaná) kniha receptů podle pěti elementů, přes sto stran, volně ke stažení...

    http://tcmdiet.com/resources/tcmdietgrouprecipebook.pdf
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    http://tcmdiet.com/resources/tcmdietgroupebook.pdf

    -- celkem pěkné stručné shrnutí, jen v kapitole elementy jim někdo vyfouknul vzduch :-)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    VODA: ta roládička, sladká vzpomínka :-) Koukám, že ale griliášové trubičky byly tématicky vymístěné, i když jedna se mi do krabičky s výslužkou zatoulala... to je asi abych taky nezapoměl na neposednost :-)

    Zvlášť tedy to nepečené cukroví mi příjde velmi zajímavé nejen ve vánoční čas pro svoji časovou úspornost, ale možnost vytvořit i v poměrně omezených podmínkách (třeba chatičky). Poměr čas/výsledek je zajímavý i třeba v rámci nedělní přípravy dezertů pro nadcházející pracovní týden.
    VODA
    VODA --- ---
    KAREN: určitě přiloží ruku k dílu i u vás doma, vyslechla jsem plán!:) marokánky jsem měla možnost ochutnat a byly moc dobré. pochvala putuje také do brna. cukroví se mi chvíli zdálo málo sladké, ale když se naplnilo, poslepovalo, opolevovalo a nechalo odpočinout, chuti se spojily a sladké je tak akorát. s maminčiným však neradno srovnávat, ani po něm nejsem tam neposedná:) příště zkusím do krému pomixovat datle. Nejlepší je ovšem roláda.

    Makrobiotické recepty Paní Dýně - Detail receptu
    http://pani-dyne.cz/usr/ReceptDetail.aspx?ReceptID=560
    KAREN
    KAREN --- ---
    VODA: wow, povedlo se vám to! škoda že jsme to nespojili.) já mám marokánky, vanilkový rohlíčky (z mandlí), linecký (ještě nazdobit a slepit) a teď jdu péct laskonky s jáhlovým krémem (ano, Lužná) - doufám, že ten tvůj asistent zaasistuje i tady!.))
    VODA
    VODA --- ---
    musím se pochlubit s cukrovím ne-cukrovým. po spirále: laskonky s jáhlovým krémem, ovesné kuličky, pracny, kukuřičné rohlíčky, roládíčka a linecké podle receptů D. Lužné, z muk výhradně celozrných, obilnými slady slazené, vzniklé ve spolupráci id darjeela a vody:)
    KAREN
    KAREN --- ---
    DARJEEL: na stavbu krást nejdu! ,D
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    no já spíš po vánocích poladím toho opraváře :-)
    KRALIK
    KRALIK --- ---
    KAREN: dej si na dno trouby 2 paleny cihly (na stojato). a plech davej az na ne. pozor: stycna plocha se spis nepece nez pece, takze at je co nejmensi (proto nastojato). cihly zerou teplo a pak ani babovku nespalis.
    DIDGENAUT
    DIDGENAUT --- ---
    Tahle je taky dobrá, bez chem. konzervantů, ale vydrží dlouho. Mají ji v drogerii DM http://www.bio-info.cz/modules/bio-produkt/produkt.php?id=4104420031906
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam