• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    KAREN
    KAREN --- ---
    ITCHYHEAD: my ho docela casto kupujem, ale to v testech nedopadlo dobre
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    ne
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    zkoušel jsem to německý kysaný zelí z Lidlu a fakt oproti všem ostatním dost velkej rozdíl - snad poprvé jsem v tom kupovaným cítil něco jako mléčný kvašení
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    ITCHYHEAD: ha...!... kniha Macrobiotic Path to total halth, prelozena pani Purchovou a nekolika specialisty.

    citat z uvodu: "Pokud by někdo ze sociálních důvodů nebyl schopen si knihu koupit, ať nám popíše svou sociální situaci a pokusíme se najít řešení."

    SVÍTÁNÍ - české makrobiotické nakladatelství
    http://www.makrobiotika-kushi.cz/index.html
    KAREN
    KAREN --- ---
    pokud někdo kupujete supermarketovej med - medy značky Medokomerc (nomen omen?), mám pocit, docela vídám...

    Seznam šizených medů v českých obchodech. Na které si dát pozor? | Moje peníze | www.lidovky.cz
    http://byznys.lidovky.cz/seznam-sizenych-medu-v-ceskych-obchodech-na-ktere-si-dat-pozor-p62-/moje-penize.aspx?c=A130227_123422_moje-penize_ase
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    SELLIGAN: Nejméně naposledy v Berouně byl někdo, kdo je prodával, máme kvašák odtamtud.)
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    GHOSTDOGG:
    STAROJDA: ja vim, cekam porad jestli se mi ozvou..uz jsem jim psala minuly tyden, nevim zda jezdi na trhy do Berouna , tak cekam jestli budou tam.Asi se mi nechce platit tolik postovne.. jedine ze by se nekdo z okoli pridal? Beroun, Praha? nebo i Brno, pojedu tam na velikonoce
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    KERRAY: vidis, uplne jsem zapomnel link: http://www.makrob.cz/index.php?topic=48.0
    KAREN
    KAREN --- ---
    DAWYT: doporučuju např.

    Hledání zboží: kvašák / Zboží | Fler.cz
    http://www.fler.cz/zbozi?where=zbozi&search=Kva%C5%A1%C3%A1k

    my máme ten z kosího hnízda
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    Tak nastesti je tu i reakce

    Žádost o stažení zavádejícího článku o vegetariánství u dětí | Soucitně
    http://soucitne.cz/zadost-o-stazeni-zavadejiciho-clanku-o-vegetarianstvi-u-deti
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    Prevzato od sousedu

    Děti stále více upřednostňují bezmasá jídla. Pediatry to znepokojuje - Zprávy.rozhlas.cz - ověřené a aktuální informace 24 hodin denně, 7 dní v týdnu
    http://www.rozhlas.cz/zpravy/politika/_zprava/deti-stale-vice-uprednostnuji-bezmasa-jidla-pediatry-to-znepokojuje--1177317

    Docela mazec
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    DAWYT: zkus do googlu zadat "kvašák" ;)
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    GHOSTDOGG: kde se dá koupit kvašák?
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    SELLIGAN: Kup raději kvasák, investice se jendoznačně vyplatí, jednak si nakvasíš co bude libo dle chuti a jednak můžeš s chutěmi experimentovat, koření a přísad je spousta. Navíc je s tím (extrémně) málo práce a pracují za tebe jiní a zdarma - bakterie.)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    ITCHYHEAD: tyjo to zni dobre :)
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    SELLIGAN: kamaradky , maminky si pochavluji tyden straveny u pani Chasakove. Je to odpocinek v beskydech, kde ti vera vari, a muzes s ni cele dny konzultovat. Zejmena se zameruje na MB u matek, tehotnych.
    KAREN
    KAREN --- ---
    SELLIGAN: pisou to v tom clanku v dtestu (taky hodili jeste mensi digest na idnesu):

    Ve významnějším množství přežily „přátelské“ bakterie pouze ve čtyřech z 12 kysaných výrobků. Nejvíc jich bylo v rakouském výrobku Lidl Chira Sauerkraut, kde byl jako konzervant použit sorban draselný E202. Stejně vysoký počet bakterií měl i výrobek bez konzervantů, balený v ochranné atmosféře oxidu uhličitého. Bylo to již zmíněné zelí ze Slovenska H+H, ve kterém ovšem laboratoř nenašla žádný vitamín C.

    Na druhou stranu se oba výrobky vyznačovaly také největším množstvím nežádoucích divokých kvasinek, přičemž H+H jich měl o dva řády více než Lidl. O takové kvasinky v zelí nestojíme, svědčí totiž o nedokonalém kvasném procesu, kdy zelí nebylo dobře „ušlapáno“, nebo o znečištění vykvašeného výrobku při následné manipulaci, například při plnění. Bakterie mléčného kvašení se za nepřístupu vzduchu vypořádají s každou konkurencí z říše mikrobů a zničí je. Proto také správně ošetřené zelí dlouho vydrží.




    ad E202: stupeň škodlivosti 3 - Přísada nevhodná pro děti, alergiky, osoby citlivé na chemii v potravě, ...
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    dekuji vsem za rady.
    kvasene zeli se mi parkrat povedlo, ted opet zplesnivelo..holt uz si musim koupit kvasak

    KAREN: ktere prosim z lidlu? -
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam