• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů




    Tenhle klub není pro ortodoxní a zapálený makrobiotiky, kteří by tu chtěli dělat celosvětovou osvětu, ale pro lidi, kteří si položili otázku:
    "Co ještě pro sebe můžu udělat, abych se cítil dobře?"
    Je prostě pro všechny, kteří chápou, že zdravé a kvalitní jídlo je základ, ale nešílí z toho :)


    makrobiotická zkušenost- kerrayuv čtivý report
    rozbalit záhlaví
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    IPH: no nesedly nám jáhly - nedařilo se nám je uvařit jak ty co máme obvykle (cerman) a bylo v nich dost slupek. a teď jsme zkusili novou basmati 1181 a taky nám nesedla svou konzistencí a bylo tam víc nekvalitních zrn. oboje je ale dost o osobních preferencích, prostě máme na výběr :)
    IPH
    IPH --- ---
    STAROJDA: .)) super, hele a co konkretne vam treba nevyhovuje- jen tak ze zajimavosti.)
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    IPH: jojo, taky tam nakupujeme. Ne všechno zboží nám vyhovuje (máme mlsné jazýčky), ale jinak je to super.
    IPH
    IPH --- ---
    jiz tady byl zminovan pan Pekar z Opobchodu ( http://www.opobchod.cz/ )...musim vsem vrele doporucit, pred par dny jsem na zaklade tipu tady na nyxu objednala a obdrzela zbozi a je to fakt super kramek s uzasnym pristupem a vubec prodavajici skvele suroviny! - hrach a dyne z Moravy atp. a hlavne fakt chutnaji!!! pozn. nejsem pribuzna ani nic jineho.)) ale jsem fakt neskonale mile prekvapena a nadsena.))
    KAREN
    KAREN --- ---
    tip na fajn syty tempehovo-orechovy kulicky (urcite jde spousta variaci):

    [ PEPAZZ @ Varime s LASKOU - vegetariansky jime, pijem, hodujem... Ale hlavne varime NO MASO ]
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    Tak tempeh hotov..myslela jsem, ze to nema sanci se chytnout, ale prorostlo to plísní
    akorat jsem ho v te skrini nechala dva dny, co je mozna moc...nevim..prijde mi ze dost smrdi, ale asi to tak ma byt..Zatim mam k tomu dost respekt, predstava, ze do sebe nacpu tolik plisne. Proste holt vypada jinak nez ten tempeh od Sunfoodu..
    Mam ho zkusit nejak marinovat? nejake tipy? rady? Dekuji
    KAREN
    KAREN --- ---
    a já sem zrovna jdu s dnešní večeří, tak taky přispěju k větší obrázkovosti.))

    trošku se ochladilo, rýmička - tak dnes akutně sezónně aneb co Zelňák dal (jáhlový knedlíček, seitan, jemná křenová omáčka)
    omluvte nekvalitu, mám tu šero (a byl hlad,D).

    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    BROZKEFF: výsledek:
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Dobrušské natto (sójové pavučiny :o)) je opět k dispozici a je typicky... nattovité! K dispozici například v brněnské zdravce na Lidické. Kupujte!

    A neříkejte že vám nechutná, jinak vám zařídím ilegální dovoz surströmmingu ze Švédska a pak se budete po nattu olizovat všichni!

    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    KATHARIINE: 5 kg mívali v kauflandu:)

    KAREN: jak píše Voda, je to takové to základní co se stavby jídla týče, potraviny, jak co vařit atd
    KATHARIINE
    KATHARIINE --- ---
    AKHIBARA: Jo, toe tak normalni cena. Diky
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    KATHARIINE: Co znamena vyhodne? Ja trebas kupuju basmati v indickym obchudku na Narodni obrany v Dejvicich (Praha). Maj tam docela vyber. Beru dycky 5kg a vychazi to kolem 60-80 kc za kilo, podle kvality. A i za tech 60 kc je to velmi dobra kvalita.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    KATHARIINE: nevím jak je to výhodný nákup, ale něco obilovin nakupujeme zde: http://panpekar.blogspot.cz/2013/08/ryze-basmati-bila-balena.html
    KATHARIINE
    KATHARIINE --- ---
    Nemate typ na vyhodny kup basmati? Treba 5, 1O kg. Diky
    VODA
    VODA --- ---
    KAREN: dvd není přímo elektronická verze, ale je tam předvedeno něco z toho, o čem se v knize píše. Ukážou obilí, luštěniny, zeleniny na škále jin-jang, způsoby krájení, vaření atd.
    KAREN
    KAREN --- ---
    PSICHE23: a jen tak ze zvedavosti, na tom dvd je co? elektronicka verze knihy? nebo jeste nejaky bonusy?
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    VODA: jo tak to se chystám vyzkoušet, mám novej kvašák, tak tam půjde první řepa:)

    knihu také chválím, mám jí doma, co se dítko narodilo
    VODA
    VODA --- ---
    KAREN: s blanšírovanou zeleninou se dají dělat různé variace teplých i studených salátů s s luštěninama nebo obilím např.
    Makrobiotické recepty Paní Dýně - Detail receptu
    http://pani-dyne.cz/usr/ReceptDetail.aspx?ReceptID=605
    VODA
    VODA --- ---
    PSICHE23: a samozřejmě zkvasit! řepa (nahrubo nastrouhat) + zelí nebo kapusta (na jemno nakrájet), můžeš nebo nemusíš přidat cibuli, smíchat se solí - na 0,5 kg hmoty čajová lžička mořské soli, natlačit do zavařovačky, zatížit, umístit pod utěrku na klidné a teplé místečko a po 4 dnech uzavřít a dát do ledničky (ono to tam ještě dojde)

    Radost ze zdravých dětí (MUDr. V. Strnadelová, J. Zerzán) + DVD | Prozdravi.cz
    http://www.prozdravi.cz/...ych-deti-v-strnadelova-j-zerzan-dvd.html?gclid=CLLy_6rhs7kCFc2_3godWCAA5A
    Komplexní publikace nejen o výživě dětí. Najdete tam důležité poznatky o všech složkách stravy, o energetickém vlivu potravin na jednotlivé orgány z hlediska čínské medicíny, důležité zásady přípravy potravin - pěkně dělená na obilniny, luštěniny, zeleninu a kvanta receptů...vřele doporučuji, když si chcete udělat jasno, od něčeho se odrazit v teorii i praxi! Moc povedený narozeninový dáreček od matičky:)
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    hmmm vše zni velmi dobře, vyzkouším:)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PSICHE23: ta "rajská" (dělal jsem dle toho, co bylo v lednici). Cibule, mrkev, hokkaido, červená řepa, nakrájet na velké kousky, lehce osmahnout s kmínem, pak rozvařit, rozmixovat, ochutit oregánem, sojovkou, umeoctem a pár kapkama citrona (ten udělá tu rajčatovou chuť).

    Na pomazánku taky super, vypadá to moc hezky, jak je to růžové :)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam