úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Makrobiotika a výživa podle pěti elementů
Tenhle klub není pro ortodoxní a zapálený makrobiotiky, kteří by tu chtěli dělat celosvětovou osvětu, ale pro lidi, kteří si položili otázku:
"Co ještě pro sebe můžu udělat, abych se cítil dobře?"
Je prostě pro všechny, kteří chápou, že zdravé a
kvalitní jídlo je základ
, ale nešílí z toho :)
makrobiotická zkušenost
- kerrayuv čtivý report
rozbalit záhlaví
KAREN
---
---
11:50:13 7.10.2013
ITCHYHEAD
: ja bych to neprehanela. a ani bych nerekla, ze je to mnohem lepsi - takovahle "rajska" mi vyhovuje treba na podzim v zime, ale meli jsme v horkym lete i "normalni" rajskou omacku z peknejch rajcat z trhu, k paprikam z darovany domaci sklizne plnenejm smesi z cerveny cocky a zeleniny, a zadnou zasadni ujmu nam to nezpusobilo;) nejime to furt, vseho s mirou.)
ITCHYHEAD
---
---
9:52:22 7.10.2013
1 odpověď
DARJEEL
: tak to je mnohem lepší
DARJEEL
---
---
9:22:18 7.10.2013
1 odpověď
ITCHYHEAD
: jíme "rajskou" - mrkev, dýně, červená řepa, umeocet, sojovka, citronová šťáva :-) Nastrouháme do toho tempeh, zahustíme a s nudlema to jsou úplné spagetti bolognese!! :o)
ITCHYHEAD
---
---
22:37:02 6.10.2013
KAREN
: ale zdaleka ne paní, jen jsem měl starost. jak čtu vaší o o vaší úpravě receptu v klubu, vidím, že má starost je zbytečná:)
KAREN
---
---
21:22:23 6.10.2013
1 odpověď
ITCHYHEAD
: ,D pan je nejak ortodoxni ;P
psala jsem o kulickach, ne o omacce;) a v tom klubu jsem i psala, jak jsem to nakonec nakombinovala. (brambory jim asi trikrat do roka a rajcata obcas v sezone - treba s fazolema sparglovkama v omacce jsou super)
ITCHYHEAD
---
---
17:11:26 5.10.2013
2 odpovědi
KAREN
: snad nejis brambory a navic jeste s rajskou?!:b
ITCHYHEAD
---
---
17:01:19 5.10.2013
+1
Seminar, Pruchova k 85. Narozeninam!
vari tam muj guru:)
http://www.duhovykonik.cz/uploads/images/Gallery/Akce/2013-podzimni-seminar/akce-pripravovane17.jpg
ITCHYHEAD
---
---
16:58:21 5.10.2013
+4
Bitva o pravo se v klidu nazrat:b
Koprova omacka (cizrna, kopr, cibule, cinske zeli, mandle, hokaido, umeocet), s naparovanymi slunecnicovymi karbanatky (countrylife) a spaldou.
IMAG0970.jpg
IPH
---
---
8:20:18 29.9.2013
STAROJDA
: vsak jo, hlavne ze ma clovek na vyber.) jahly ani ryzi jsem bohuzel jeste varit nezkousela, tagze popravde nevim...
STAROJDA
---
---
15:55:27 28.9.2013
1 odpověď
IPH
: no nesedly nám jáhly - nedařilo se nám je uvařit jak ty co máme obvykle (cerman) a bylo v nich dost slupek. a teď jsme zkusili novou basmati 1181 a taky nám nesedla svou konzistencí a bylo tam víc nekvalitních zrn. oboje je ale dost o osobních preferencích, prostě máme na výběr :)
IPH
---
---
13:41:41 28.9.2013
1 odpověď
STAROJDA
: .)) super, hele a co konkretne vam treba nevyhovuje- jen tak ze zajimavosti.)
STAROJDA
---
---
0:14:48 28.9.2013
1 odpověď
IPH
: jojo, taky tam nakupujeme. Ne všechno zboží nám vyhovuje (máme mlsné jazýčky), ale jinak je to super.
IPH
---
---
0:02:29 28.9.2013
1 odpověď
jiz tady byl zminovan pan Pekar z Opobchodu (
http://www.opobchod.cz/
)...musim vsem vrele doporucit, pred par dny jsem na zaklade tipu tady na nyxu objednala a obdrzela zbozi a je to fakt super kramek s uzasnym pristupem a vubec prodavajici skvele suroviny! - hrach a dyne z Moravy atp. a hlavne fakt chutnaji!!! pozn. nejsem pribuzna ani nic jineho.)) ale jsem fakt neskonale mile prekvapena a nadsena.))
KAREN
---
---
13:42:23 27.9.2013
1 odpověď
+1
tip na fajn syty tempehovo-orechovy kulicky (urcite jde spousta variaci):
[ PEPAZZ @ Varime s LASKOU - vegetariansky jime, pijem, hodujem... Ale hlavne varime NO MASO ]
SELLIGAN
---
---
13:30:22 27.9.2013
Tak tempeh hotov..myslela jsem, ze to nema sanci se chytnout, ale prorostlo to plísní
akorat jsem ho v te skrini nechala dva dny, co je mozna moc...nevim..prijde mi ze dost smrdi, ale asi to tak ma byt..Zatim mam k tomu dost respekt, predstava, ze do sebe nacpu tolik plisne. Proste holt vypada jinak nez ten tempeh od Sunfoodu..
Mam ho zkusit nejak marinovat? nejake tipy? rady? Dekuji
KAREN
---
---
21:48:20 11.9.2013
+4
a já sem zrovna jdu s dnešní večeří, tak taky přispěju k větší obrázkovosti.))
trošku se ochladilo, rýmička - tak dnes akutně sezónně aneb co Zelňák dal (jáhlový knedlíček, seitan, jemná křenová omáčka)
omluvte nekvalitu, mám tu šero (a byl hlad,D).
BROZKEFF
---
---
21:15:40 11.9.2013
+8
BROZKEFF
: výsledek:
BROZKEFF
---
---
20:29:45 11.9.2013
1 odpověď
+2
Dobrušské natto (sójové pavučiny :o)) je opět k dispozici a je typicky... nattovité! K dispozici například v brněnské zdravce na Lidické. Kupujte!
A neříkejte že vám nechutná, jinak vám zařídím ilegální dovoz
surströmmingu
ze Švédska a pak se budete po nattu olizovat všichni!
PSICHE23
---
---
17:12:46 9.9.2013
KATHARIINE
: 5 kg mívali v kauflandu:)
KAREN
: jak píše Voda, je to takové to základní co se stavby jídla týče, potraviny, jak co vařit atd
KATHARIINE
---
---
9:46:00 9.9.2013
AKHIBARA
: Jo, toe tak normalni cena. Diky
AKHIBARA
---
---
8:43:24 9.9.2013
1 odpověď
KATHARIINE
: Co znamena vyhodne? Ja trebas kupuju basmati v indickym obchudku na Narodni obrany v Dejvicich (Praha). Maj tam docela vyber. Beru dycky 5kg a vychazi to kolem 60-80 kc za kilo, podle kvality. A i za tech 60 kc je to velmi dobra kvalita.
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam