• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    DARJEEL: včera jsem byl s kolegy na zahrádce na třech svijanech, nemohu přeci nechat játra příliš expandovat!
    KAREN
    KAREN --- ---
    YEETKA: ja mam vuci ty brslici nakej blok - roste nam to tu kolem chaty jako ten nejvetsi plevel, je tu toho pomalu vic nez travy... bojuju s tim v zahonech, a zrat se mi to nak nechce.))
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    Nezapomenme ovsem na vyvazovani, prilis silna jatra mohou utlacovat ostatni organy!
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    KAREN: u nás jsou ideálně veliký - spíš teda malý, dají se sbírat i v průběhu sezony, špičky..
    špenát je bezva nakombit s bršlicí, nebo klasickým špenátem..
    a čaji z čerstvých mladých kopřiv se na jaře nic nevyrovná, to je síla..
    KAREN
    KAREN --- ---
    SCHWEPZ: jen ty koprivy mi prijdou temer passe - i u nas na vysocine jsou uz pekne velky, ale ve stinnejch schovanejsich mistech se jeste da.) dali jsme jedno kolo spenatu, a nak zvlast me to nenadchlo, ale tak lepsi nez dratem do oka (a pozirani brslice ,D) ;)) jak to pripravujes, mas na to nejakej figl? ja to sparila a rychle podusila s cibulkou... takove kachni jidlo.)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    DARJEEL: no jasně, Sun Wu-kchungu, kdy jindy, než teď! Medvědího česneku mám plný mrazák, za čerstva šel snad do každého jídla plus rovnou žvýkat při vaření. Nějakému brněnskému zájemci bych mohl i něco přenechat, kdyžtak pošta. No a pórek taky, je celkem levný a dá se vrazit skoro všude. Ideálně nějaké pomazánky, to má pak sílu. Pažitka na naší zahrádce má 10 čísel, teď to povyskočilo, žel, ovcím chutná taky a když je člověk bačuje, všech 20 neuhlídá ,-)

    A přátelé! Nezapomeňte pojídat na čistých místech síly i sedmikrásky a prvosenky a další bylinky (i když: prvosenek mnoho ne, jsou chráněné a včelky je pak hledají, když je orvete všechny). A mladé KOPŘIVY už lezou, ideálně sbírat tak tří patrové nízké, plné síly, něco suším na zimuo čajové směsi, ale většinu rvu do jídla...do špenátů.

    A nemluvě o mladých výhonech stromů! Moc zdravé! A salát ze stromových výhonků je dobré téma na setkání s přáteli nebo jídelní výpravu do lesů





    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    DARJEEL: zatím ne, ale chtělo by to! Hlavně ale boostuje prcek, který se minulý rok narodil v elementu dřeva ;)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    Takze co jatyrka a element dreva, boostujete? Medvedi cesnek, porek, pazitka atd?
    FARIN
    FARIN --- ---
    jinak jeste je tu vlastne take http://www.anantasesa.cz/
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    naprosty souhlas ale vybrat se da: ja si u Tonyho si davam dynovou polevku, ryzi, nesmazene zavitky, salat z klicenych lustenin, a naparenou brokolici s tofu mayonezou. Kdyz mam chut na smaene, tak s vyberem problem nenei:)
    FARIN
    FARIN --- ---
    ITCHYHEAD: jo ten je rozhodně klidnější než ten v obchodním centru. Ale na můj vkus je v LH příliš mnoho fritovaneho. Takže tam zavítam spíš výjimečně.
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    jo ten
    FARIN
    FARIN --- ---
    ITCHYHEAD: ktery loving hut myslis, ten ve zborovske?
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    FARIN: o necem takovem tam v teto lokalite nevim. ja tam chodim k Tonymu do Loving hutu, coz je troche jiny styl, ale jeho rodinna restaurace rozhodne stoji za navstevu.
    FARIN
    FARIN --- ---
    ITCHYHEAD: nj v Karline je blaze (nedaleko je treba jeste Grande Vita).

    Nemate nekdo tip na neco podobneho v okoli Andela / Ujezda?
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    Ahoj,

    rad bych vam doporucil novou vegansko-makrobiotickou restauraci v Karline.
    Vari v ni muj ucitel, dlouholety kamarad.

    Zkuste :)

    https://www.facebook.com/...069229123102617.-2207520000.1428585799./1072829936075869/?type=3&theater
    https://www.facebook.com/veggiegardenkarlin/timeline?ref=page_internal

    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    Umírá se na jídlo, varují lékaři. Riziko roste s oteplováním
    http://zpravy.aktualne.cz/...ruje-who-riziko-roste-s-oteplovanim/r~2b304a18dd2911e49e4e002590604f2e/

    Takže lokálně ;)
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    KATHARIINE: Topinambury dobrý. Pestuju je uz pár let. V podstate takova batata.
    Zazivaci problemu muzou byt pokud se neoloupou, nebo se smazi, to je pak pekna traskavina do srev.

    Ale maj takovou typickou nezamenitelnou chut a ona cloveka po case omrzi... nejsem sam kdo to tak ma:)

    Treba na zahusteni omacek supr. Nebo vareny, oloupany a nakrajeny s trochou sojovky, jako zimni salat taky parada.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    V MB se dá leccos dočíst o vlivu klasických potravin (tj rostlinná a případně živočišná), ale co kameny? Nedokážu si dostatečně zasadit princip tohoto produktu do svých chabých znalostí. Jen intuitivně tuším, že to je úlet.

    Kolega se mě na to ptal (ha, už mám pověst :)), že prý si to koupí. Tak jsem mu řekl, že levnější detoxikací jeste několikadenní půst uvedený klystýrem :)

    Křemelina PureLife® 270g
    http://www.zdravyden.cz/kremelina-7/kremelina-purelife-20/
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    KATHARIINE: jen jsem slysel, ze z nich mohou byt solidni prujmy a ze, coz asi lepsi v zemi vydrzi az 4 roky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam