• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    FARIN
    FARIN --- ---
    ITCHYHEAD: ktery loving hut myslis, ten ve zborovske?
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    FARIN: o necem takovem tam v teto lokalite nevim. ja tam chodim k Tonymu do Loving hutu, coz je troche jiny styl, ale jeho rodinna restaurace rozhodne stoji za navstevu.
    FARIN
    FARIN --- ---
    ITCHYHEAD: nj v Karline je blaze (nedaleko je treba jeste Grande Vita).

Nemate nekdo tip na neco podobneho v okoli Andela / Ujezda?
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    Ahoj,

rad bych vam doporucil novou vegansko-makrobiotickou restauraci v Karline.
    Vari v ni muj ucitel, dlouholety kamarad.

Zkuste :)

https://www.facebook.com/...069229123102617.-2207520000.1428585799./1072829936075869/?type=3&theater
    https://www.facebook.com/veggiegardenkarlin/timeline?ref=page_internal

STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    Umírá se na jídlo, varují lékaři. Riziko roste s oteplováním
    http://zpravy.aktualne.cz/...ruje-who-riziko-roste-s-oteplovanim/r~2b304a18dd2911e49e4e002590604f2e/

Takže lokálně ;)
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    KATHARIINE: Topinambury dobrý. Pestuju je uz pár let. V podstate takova batata.
    Zazivaci problemu muzou byt pokud se neoloupou, nebo se smazi, to je pak pekna traskavina do srev.

Ale maj takovou typickou nezamenitelnou chut a ona cloveka po case omrzi... nejsem sam kdo to tak ma:)

Treba na zahusteni omacek supr. Nebo vareny, oloupany a nakrajeny s trochou sojovky, jako zimni salat taky parada.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    V MB se dá leccos dočíst o vlivu klasických potravin (tj rostlinná a případně živočišná), ale co kameny? Nedokážu si dostatečně zasadit princip tohoto produktu do svých chabých znalostí. Jen intuitivně tuším, že to je úlet.

Kolega se mě na to ptal (ha, už mám pověst :)), že prý si to koupí. Tak jsem mu řekl, že levnější detoxikací jeste několikadenní půst uvedený klystýrem :)

Křemelina PureLife® 270g
    http://www.zdravyden.cz/kremelina-7/kremelina-purelife-20/
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    KATHARIINE: jen jsem slysel, ze z nich mohou byt solidni prujmy a ze, coz asi lepsi v zemi vydrzi az 4 roky.
    KATHARIINE
    KATHARIINE --- ---
    Co ty topinambury, otázka už tu padla, máte s nimi zkušenost? Či osvědčené recepty?
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    STAROJDA: Vsak ja se cas od casu ozvu:)
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    ITCHYHEAD: tyjo to zní lákavě, ale momentálně to nemáme kde skladovat v požadované teplotě :). Tak za pár let až bude domek, tak zas dej vědět :)
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    Ahoj,

vanoce se blizi a u nas doma dochazi jecmenny slad a ryzovy sirup. Shanim ctyri lidi pro skupinovy nakup 25kg kyblu ryzoveho sirupu a jecmeneho sladu. oboji od sladovny bruntal. Cena cca 85kc/kg. piste mi prosim do posty. Kdybyste chteli, mohu vam pri te prilezitosti vzit i jine velkobaleni z countrylifu, napr 1.3kg javoroveho sirupu sunfood za cca 650kc.

diky!

petr
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    MILLY: teda je to taky extrém, ale česnek nebo obecně cibuloviny jsou přírodní antibiotika, stejně jako lichořeřišnice. imho je to docela dobrá meducína a může rychle zafungovat.
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    dukladny vysetrenim krve/moci v laborce nic nezkazis. ale nenech je delat unahlene zavery a davat ti hned leky. zaroven bych sel za altewrnativnim doktorem, ktery ma schopnosti videt proudy tvych energii a pomoci ti najit pricinu. tam teprve muze makrobiotika pomoci v ocekavane sile a rychlosti.
    SUNRISE
    SUNRISE --- ---
    SUNRISE: Ještě dodatek: svaly souvisí s játry, pálení v krku je horkost, zvedání žaludku může značit např. prochladlou slezinu nebo přebytek vody v břiše. Pošli kdyžtak fotku jazyka, ať vím víc; chceš-li, můžu Tě odiagnostikovat podle čínské medicíny a doporučit léčbu. (Kdyžtak do pošty) Rozhodně bych si ale radši k tomu doktorovi zašla, protože měsíc je docela dlouhá doba. Pokud to nebude nic vážného a jen ti dá prášky na bolest, nemusíš je brát, že ano :)
    SUNRISE
    SUNRISE --- ---
    MILLY: Jestli to trvá už měsíc, tak bych si radši nechala zjistit, co to je, aby to nebyla borelióza nebo něco podobného. Jinak jako první pomoc doporučuju se ládovat kurkumou (klidně několik lžiček denně) a působí protizánětlivě, proti bolestem atd. A jarní cibulku cca 30 cm denně.
    MARTIN_KOHOUT
    MARTIN_KOHOUT --- ---
    STAROJDA: souhlas. mb neni reseni na rychlo, ale spis cesta k vyrovnany/zdravy zivotosprave. nejaka jeji extremni forma je volba pro akutni pripady, ale vyslovene cil to taky uplne neni, spis moznost.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    MILLY: tím pádem musíš ale jet nejvíc hardcore makrobiotiku včetně denní rytmů, poměrů složek jídla apod. Tj něco co provozuje dr. Strnadelová. A i tak tím nevyléčíš asi něco akutního, ale spíš dlouhodobě vyrovnáváš energie v těle. V tom případě bych ale doporučil právě navštívit takovéhoto doktora (např právě Strandelovou) a nechal si naordinovat radikální MB léčbu. Hodně lidí co si mysleli, že dělají správnou MB Strnadelová dost spražila.

Nicméně nechť se vyjádří i další, já sám jsem pořád spíš jen teoretik s malým (úzkým) rozhledem.
    MILLY
    MILLY --- ---
    STAROJDA: No, ale co vím, tak makrobiotika byl vyvinuta speciálně za účelem léčby stravou právě. ;-) Prášky jsou...- "energerický extrém", že..- mimo rozsah "pásma zdraví", podle mě známých makrobio. tabulek.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam